Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/09/2015 - 10:03

Τους χτύπησε πλοίο και ανέτρεψε τη βάρκα τους - Ανασύρθηκε νεκρό κοριτσάκι - Μαρτυρία

 up date 2  Σε επιχείρηση διάσωσης είκοσι τεσσάρων (24) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, προέβη πρωινές ώρες σήμερα, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε από ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, για την ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου νοτιοανατολικά της ν. Λέσβου.
Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν επίσης δύο (02) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (01) ελικόπτερο και ένα (01) πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Είκοσι (20) άτομα περισυνελέγησαν ασφαλώς από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τους οποίους στη συνέχεια, μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης.
Παράλληλα, ανωτέρω σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διέσωσε στην ίδια θαλάσσια περιοχή ένα (01) ακόμη άτομο. Επίσης, ένας (01) άνδρας εντοπίστηκε και διεσώθη από το Ι/Φ “SWAN” Ν.Μ. 935, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ λίγη ώρα αργότερα διεσώθησαν δύο (02) γυναίκες από την Θ/Γ “MOVKASA” σημαίας Ουκρανίας.
Επιπλέον, περισυνελέγησαν μία (01) σορός ανήλικου κοριτσιού από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μία (01) σορός γυναίκας από Κ/Φ του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αναγνωρισθεί.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις μαρτυρίες των διασωθέντων, αγνοούνται ακόμη είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για τα οποία συνεχίζονται οι έρευνες.
 
(ενημέρωση από τη  Λιμενική Αρχή)
 
 
-------------
up date Ένα 5χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε νεκρό από το ναυάγιο που έγινε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Μυτιλήνης. Είχε διασωθεί ένα παιδι ηλικίας λιγότερο από ενάμιση έτους.
Οι διασωθέντες είναι μέχρι στιγμής 24. Ανάμεσά τους, πέντε γυναίκες και το βρέφος που η μητέρα του άγνωστο πώς, κράτησε στην επιφάνεια του νερού επί δυο τουλάχιστον ώρες, μέχρι να τους βρει το σκάφος του Λιμενικού, που μαζί με άλλα επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην περιοχή.
Οι μαρτυρίες των διασωθέντων μιλούν για σύγκρουση τους με πλοίο που έπλεε εκείνη την ώρα ανοικτά της περιοχής του αεροδρομίου της πόλης, οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης.
Οι διασωθέντες ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό μέχρι να εντοπισθούν, αρχικά από το ελικόπτερο της FRONTEX και να ξεκινήσει η περισυλλογή τους. Οι τελευταίοι δυο, που διασώθηκαν ο ένας στις 11 το πρωί και ο άλλος στη μια το μεσημέρι, ήταν σε κατάσταση υποθερμίας και εμφανούς σοκ.
«Ήταν σκοτεινά, είδαμε το πλοίο να έρχεται επάνω μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε σήματα με κινητά και με φακούς, αλλά δε μας είδε. Ήταν φοβερό όταν συγκρουστήκαμε. Βρεθήκαμε στο νερό και ήρθαν μεγάλα κύματα. Χάσαμε τα παιδιά. Δεν τα βλέπαμε μέσα στο σκοτάδι. Μόλις ξημέρωσε είδαμε το ελικόπτερο και μετά ήρθε σκάφος που μας μάζεψε από το νερό. Να βρεθούν τουλάχιστον τα παιδιά. Γιατί μόνο ένα είναι μαζί μας…» είπε ένας από τους διασωθέντες, ο Χασίν.
 
----------
Ακόμη: 
Νεκρά 4 παιδιά στα Δαρδανέλια
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται στα ανοικτά των τουρκικών ακτών έπειτα από τη σύγκρουση ενός πορθμείου και μιας βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Σαράντα έξι μετανάστες επέβαιναν στην φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε στο Αιγαίο, προσέθεσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητα των θυμάτων.
Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 20 επιβαίνοντες του πλεούμενου και συνεχίζει τις έρευνες με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση και άλλων επιζώντων.

newsbomb.gr

------------

 

αρχική δημοσίευση ώρα 08:00 (20/09/2015)

Είκοσι μετανάστες περισυνελέγησαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου στη Λέσβο από πλωτά του λιμενικού.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της frontex, ενώ όταν διασώθηκαν από τους λιμενικούς που έφθασαν στο σημείο δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν βρίσκονταν ακόμα 26 άτομα.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών χθες στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκε χθες η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.
Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή "ΠΕΤΑΛΙΔΙ" Θέρμης, δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή.
 
πηγη: ΑΠΕ -ΜΠΕ
 
-------------------------
 
 
διαβάστε για τη χθεσινή τραγωδία επίσης με ένα νεκρό κορίτσι μέχρι τώρα : Τραγωδία στη Λέσβο - Νεκρό 6χρονο κοριτσάκι
 
 

Δείτε βίντεο από τις χθεσινές έρευνες:

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!