Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/05/2019 - 06:42

Τραγωδία στη Βαρειά Μυτιλήνης. Ένας νεκρός και ένα μεγάλο «γιατί»…

Δύο τραυματίες 29 και 30 χρονών

up date  Aνακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου

Από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για οδικό τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (29-05-2019) σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, στην περιοχή Βαρειά, στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, στο περιστατικό ενεπλάκησαν, δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 29χρονο ημεδαπό, στην οποία επέβαινε και ένας ακόμη ημεδαπός, ηλικίας 24 ετών και δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 51χρονο ημεδαπό. 
Κατά το χρόνο του συμβάντος, τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 51χρονος, ενώ τραυματίσθηκαν επίσης ο 29χρονος και ο 24χρονος.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται

 

-------

Τετάρτη αργά το απόγευμα λίγο μετά τις 8 οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν στη ζωή τον50χρονο Β. Τ.   Δυστυχώς όμως τα πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι του 50χρονου δεν αφήνουν καμία ελπίδα. Ο 50χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Λίγο νωρίτερα το σκουτεράκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε 29χρονος με συνεπιβάτη τον 24χρονο φίλο του.  Στο δρόμο του αεροδρομίου Μυτιλήνης , στο λιμανάκι της Βαρειάς γράφεται μια ακόμη τραγωδία.  Ο 50χρονος επιχειρούσε να βγει από τον παράδρομο του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο» και συγκρούστηκε με τη μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες συμφωνούν στο ότι για άλλη δεν τηρήθηκε ο  Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.  Στην παρούσα φάση – ασφαλώς και δεν είναι αρμοδιότητά μας να αποδώσουμε ευθύνες  - αλλά είναι κάτι από προφανές ότι η εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. κοστίζει ζωές. Και πολλές φορές κοστίζει ζωές αθώων θυμάτων.

 Σοκαρισμένοι οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και πελάτες του γειτονικού καφέ τρέχουν να βοηθήσουν.  Μέσα σε λίγα λεπτά φθάνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.  Οι αναβάτες της μηχανής μεγάλου κυβισμού δέχονται τις πρώτες βοήθειες.  Ο ένας από τους δύο είναι σοβαρότερα τραυματισμένος.  Μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και όπως μαθαίνουμε είναι εκτός κινδύνου.

Σε όλους υπάρχει πλέον ένα μεγάλο «γιατί;». Λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο με σύγκρουση δίκυκλων στην Παναγιούδα που στοίχισε τη ζωή 3 ατόμων έχουμε ξανά το ίδιο σκηνικό.  Και χθες και προχθες ακόμη δύο ατυχήματα με μηχανάκια στη Γέρα.

Για άλλη μια φορά κάνουμε τις διαπιστώσεις, όλοι συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει και… μέσα σε λίγες μέρες το αίμα στην άσφαλτο θα έχει στεγνώσει και θα βλέπουμε ξανά το ίδιο σκηνικό στους δρόμους με οδηγούς που αποτελούν εν δυνάμει δολοφόνους! Γιατί το πιο τραγικό είναι να χάσεις στη ζωή σου στην άσφαλτο επειδή πληρώνεις την ανοησία του άλλου.

φωτο

(ευχαριστούμε το Γ. Στεφάνου / Lesvospost.com για την παραχώρηση των φωτογραφιών) 

Μοιράσου το άρθρο!