Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/03/2019 - 11:00

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Προκυμαία Μυτιλήνης - Υπομονή μέχρι το Πάσχα

yle="text-align: justify;">Η ΔΕΥΑΛ ενημερώνει  για την  έναρξη των εργασιών κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης στην Π. Κουντουριώτη (Προκυμαία Μυτιλήνης).
Οι εργασίες ξεκίνησαν από  την οδό Αλκαίου (Μεγάλη Βρετάνια) με κατεύθυνση πλατεία Σαπφούς.

Το νέο δίκτυο κατασκευάζεται σε αντικατάσταση του υφιστάμενου αμιαντοσωλήνα που βρίσκεται στην προβλήτα του Λιμένα και κατασκευάζεται σε όλο το μήκος της οδού Π. Κουντουριώτη από την οδό Αλκαίου έως Αργύρη Εφταλιώτη.

 

Ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο:

Το Γραφείο Τροχαίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενημερώνει τους οδηγούς όλων των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τους κατοίκους της πόλης της Μυτιλήνης και όλους όσους δραστηριοποιούνται στην προκυμαία Μυτιλήνης ότι από πρωινές ώρες της Πέμπτης 28-03-2019 θα γίνει έναρξη εργασιών από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Τα έργα θα εκτελεστούν κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη, τμηματικά, από το ύψος της συμβολής με οδό Αλκαίου μέχρι το ύψος πύλης Β Επιβατηγού Λιμένα (Είσοδος Τελωνείου) και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τη περίοδο των εορτών του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια των έργων με ευθύνη της Δ.Ε.Υ.Α.Λ, των ανάδοχων εταιρειών και την επίβλεψη Οργάνων Υπηρεσίας μας θα λαμβάνονται μέτρα Κυκλοφοριακής Ρύθμισης.

Από ώρα 06:00 της Πέμπτης 28-03-2019 απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος της συμβολής με οδό Αλκαίου έως την έξοδο οδού Βούτσικα έμπροσθεν παλιού λιμεναρχείου. Παράλληλα απαγορεύεται η είσοδος όλων των οχημάτων, που κινούνται επί της Π. Κουντουριώτη, στην οδό Αλκαίου ενώ όλα τα σταθμευμένα οχήματα θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τους οδηγούς. Όσα οχήματα παραμείνουν σταθμευμένα παρεμποδίζοντας την έναρξη και εκτέλεση των εργασιών θα απομακρύνονται με γερανοφόρο όχημα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ταυτόχρονα και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας σε επαρκή πλάτος οδοστρώματος (τουλάχιστον 7 μέτρων). Ο διαχωρισμός των λωρίδων κυκλοφορίας θα γίνεται, όπου απαιτείται, με τη τοποθέτηση ανακλαστικής ταινίας επί του οδοστρώματος ενώ θα γίνεται ανά διαστήματα και τοποθέτηση κώνων. Προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ ή των ανάδοχων εταιρειών, από κατάλληλα σημεία, θα ελέγχει την κυκλοφορία με την παρέμβαση τροχονόμων Κ.Λ Μυτιλήνης όπου απαιτείται. Παράλληλα από Υπηρεσία μας θα υποδεικνύονται τα τμήματα του οδοστρώματος όπου θα απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση των οχημάτων για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας με υποχρέωση της υπεύθυνης εταιρίας για την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών (τοποθέτηση σημειωμάτων στα παρπριζ), την τοποθέτηση των κατάλληλων υλικών σήμανσης (κώνων) κλπ.


 Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:

  • Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, απομακρύνοντας άμεσα τα οχήματα τους από τα σημεία που θα σημαίνονται κατάλληλα προκειμένου εκτελεστούν οι εργασίες.
  • Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος της Π. Κουντουριώτη ιδιαίτερα στα σημεία εκτέλεσης των έργων λόγω στενότητας του οδοστρώματος.
  • Στα σημεία που θα γίνεται εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις του προσωπικού που θα ρυθμίζει τη κυκλοφορία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή.
  • Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (φορτηγά) να αποφεύγουν τη διέλευση μέσω της προκυμαίας και να κάνουν χρήση παρακαμπτήριων οδών όπως Βόρεια παράκαμψη κ.λ.π.
  • Η έξοδος των φορτηγών από τον Επιβατηγό και Εμπορικό λιμένα θα γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.
  • Υπηρεσίες που αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση του προσωπικού και των μελών τους.

Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες των οδών για την πλήρη συμμόρφωση τους για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία κατά τη διάρκεια των έργων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!