Αθλητικά

29/09/2011 - 14:27

Καταγγελία από τον Π.Πατερέλλη: Αναρμόδιος είναι ο Δήμος για να κλείσει το κολυμβητήριο!- Καταγγελία απο Αρ.Χατζηκομνηνό για πλαστογραφία-Επιστολή Κ.Αστυρακάκη

«Χωρίς αρμοδιότητα» έκλεισε ο Δήμος Λέσβου το κολυμβητήριο Μυτιλήνης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δημοτικός σύμβουλος Παντελής Πατερέλλης αφού την αρμοδιότητα έχει η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου .

Επιπλέον ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Άρης Χατζηκομνηνός κατήγγειλε ως πλαστό, έγγραφο της επιτροπής ελέγχου αθλητικών χώρων που αφορούσε τη γνωμάτευση για το κολυμβητήριο.

Ο κύριος Πατερέλλης μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  κάλεσε το Δήμαρχο να ανοίξει το κολυμβητήριο αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, που είναι το καθ' ύλη αρμόδιο όργανο αδειοδότησης, να επιληφθεί του θέματος της στατικότητας και όλων των άλλων τεχνικών προβλημάτων.

----------------------

Επιστολή Αστυρακάκη για κλειστό Κολυμβητήριο

Επιστολή με θέμα το κλειστό Κολυμβητήριο απέστειλε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κώστας Αστυρακάκης προς τον Γενικό Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 714/Α΄/ 29-4-11 ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου,  έχω εγώ και το διοικητικό Συμβούλιο την ευθύνη λειτουργίας των αθλητικών χώρων συμπεριλαμβανομένου και του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης.

Μετά από καταγγελίες γονέων για φθορές στις κολώνες και στα τοιχώματα της πισίνας του κτιρίου απευθύνθηκα στην επιτροπή καταλληλότητας αθλητικών χώρων που είχε οριστεί με την υπ’ αρ.  πρωτ. 3656/6-4-2005 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Τσίφτη, με βάση τις διατάξεις του Ν. 3057/2002 και του Ν. 3207/2003.

Η επιτροπή μετά από μετάβαση στον αθλητικό χώρο έκρινε ακατάλληλη τη χρήση του κολυμβητηρίου, απαγορεύοντας αθλητικές δραστηριότητες μέχρι να διαπιστωθεί αποδεδειγμένα και με προηγμένο επιστημονικό τρόπο, το μέγεθος του προβλήματος.

Κατόπιν τούτου ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Δημήτρης Βουνάτσος, και εγώ ζητήσαμε από τους διακεκριμένους καθηγητές του Πολυτεχνείου κ.κ. Μουτζούρη και Σπυράκο, να δώσουν τόσο την μακροσκοπική όσο και μικροσκοπική (μέγεθος ακτινογραφίας) άποψή τους για το θέμα.

Το αποτέλεσμα  της οπτικής επαφής από τους εν λόγω καθηγητές, όπως παρουσιάστηκε και με συνεντεύξεις τους στον τοπικό Τύπο ήταν αρνητικό. Κατόπιν τούτου αποφασίσαμε να αδειάσει η πισίνα μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα μικροσκοπικής έρευνας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28-9-2011 παρευρέθηκαν αρκετοί γονείς και παιδιά που ενδιαφερόταν για το άνοιγμα του κολυμβητηρίου. Έγινε επίκληση του Ν. 3057/2002 που αφορά ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου πολιτισμού, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3207/2007 άρθρο 8 παράγραφος 18α με βάση τον οποίο πρέπει:

1ον . Να ορίσετε νέα επιτροπή καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων

2ον Να αναλάβετε την ευθύνη να μείνει ανοιχτός ή να κλείσει ο συγκεκριμένος χώρος.

Κύριε Γενικέ,

Κατόπιν τούτου είμαστε υποχρεωμένοι ως ΝΠΔΔ να ανοίξουμε το κολυμβητήριο και αν περιμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας καθώς και επιστολή γονέων της επιτροπής αγώνα για το κολυμβητήριο Μυτιλήνης».

Ο κ. Αστυρακάκης κάνει την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Καταλαβαίνω ως γονιός και εκπαιδευτικός πόσο ανισοβαρής είναι η προσπάθεια να βγει μια απόφαση όταν η συγκυρία περιέχει πολλά όνειρα και ελπίδες για σπουδαίους αθλητές μας στο πόλο και στη κολύμβηση. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχαν γονείς και παιδιά. Για τους μεγάλους δεν θα πω τίποτα. Εξ άλλου η γενιά μας και εμού συμπεριλαμβανομένου έχει τα πάθη της, τις αγκυλώσεις , τους ανταγωνισμούς και τους εγωισμούς που καμιά φορά θολώνουν τη ματιά, τη σκέψη και την κρίση.

            Θα αναφερθώ στα νέα παιδιά που ήταν αγκιστρωμένα στα καγκελάκια της αίθουσας και με αγωνία αλλά και ελπίδα χειροκροτούσαν όποιον αναφερόταν στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου.

            Δεν τα αδικώ. Η κοινωνία μας καθημερινά τους στερεί πράγματα και τους κλείνει το δρόμο στο όνειρο.

Και το κολυμβητήριο για τα συγκεκριμένα παιδιά είναι ο χώρος απ’ το οποίο θα πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

            Τους υπόσχομαι – άσχετα με τη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή- πως θα κάνω τα πάντα από τη θέση που μου εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Λέσβου ή ως απλός δημοτικός σύμβουλος για την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου. Ένα κολυμβητήριο, που θα μπορούσε τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν καλύτερες οι συνθήκες και προϋποθέσεις, να κατασκευαστεί.

Μοιράσου το άρθρο!