Αθλητικά

22/02/2024 - 10:04

10ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24.


Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στο πρόσφατα ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου, πραγματικό στολίδι για το νησί μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συνεχίζοντας την ανοδική πορεία συμμετοχών το 10ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24.

Παρά την απόσταση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των σκακιστών κάθε ηλικίας του νησιού μας και μαζί με τους επισκέπτες γέμισαν τις φιλόξενες αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο χώρος πραγματικά εντυπωσίασε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν και η υψηλού επιπέδου διοργάνωση έδωσε την καλύτερη εικόνα Σκακιστικού Τουρνουά που είχαμε μέχρι σήμερα στο νησί μας, δίνοντας υπόσχεση για αισιόδοξο μέλλον!

Και εδώ θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα και τα ευχαριστήρια στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου κ. Μιχάλη Τετώνη και στους Κοινοτικούς Συμβούλους για την υπέρβαση να παραδοθεί ο χώρος έγκαιρα και σε άψογη κατάσταση!

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία του Δημάρχου μας κ. Παναγιώτη Χριστόφα που ενθάρρυνε την σκακιστική δυναμική που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας.

Το Τουρνουά διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid).

Οι 53 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους:

O 1ος για μαθητές Νηπιαγωγείου έως γ' Δημοτικού,

ο 2ος όμιλος για μαθητές δ' Δημοτικού μέχρι στ' Δημοτικού

ο 3ος όμιλος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

και ο 4ος για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών που διαθέτουν το κατάλληλο σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.

Και στις 4 κατηγορίες οι διακριθέντες ξεχώρισαν στις λεπτομέρειες αφού υπήρξε υψηλό σκακιστικό επίπεδο και έντονος συναγωνισμός με αρκετές ισοβαθμίες όπου με την υποστήριξη του σκακιστικού προγράμματος Swiss Manager υπήρξε άψογη διαιτησία.

Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Μακρής Σταύρος (4,5 βαθμοί).

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ιντζεβίδης Θέμης (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση η Ατσίκπαση Στεφανία (3,5 βαθμοί) που βραβεύθηκε ταυτόχρονα και ως 1η σκακίστρια.

Στην τέταρτη θέση ο ισόβαθμος Τάμπρας Κωστής επίσης με 3,5 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νταβλούρος Κωνσταντίνος (5 βαθμοί) ενώ στην δεύτερη θέση ο Νταβλούρος Χρήστος (4 βαθμοί) κάνοντας τις 2 πρώτες θέσεις οικογενειακή υπόθεση μετά την νίκη του Κωνσταντίνου στην μεταξύ τους αναμέτρηση στον 4o γύρο.

Στην τρίτη θέση ο Χατζηνικολάου Παναγιώτης.

1η σκακίστρια στον 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα Μαρία (3 βαθμοί) και 2η η Καβαρνού Αλεξάνδρα (2 βαθμοί).

Στον 3ο όμιλο τo χρυσό κατέκτησε ο Δεμερτζίδης Οδυσσέας με 5 βαθμούς, το αργυρό ο Καζαμίας Αίας Σταύρος με 4 βαθμούς και το χάλκινο ο Ρεζάι Φαρχάντ με 3 βαθμούς ξεπερνώντας στις λεπτομέρειες τους ισόβαθμους Σκουλό Νίκο, Παπαθεοδώρου Παναγιώτη και Τετώνη Νίκο.

1η σκακίστρια στον 3ο όμιλο η Μαραγγέλη Μαρία.

Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Γιαμουγιάννης Γιώργος με 4 βαθμούς.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ιντζεβίδης Αβραάμ επίσης με 4 βαθμούς και την τρίτη ο Φωτιάδης Γιώργος επίσης με 4 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο της 1ης σκακίστριας του ομίλου η Σέλικε Ολίβια με 3 βαθμούς.

Παράλληλα συνεχίζεται το 1st Veniamin Chess Grand Prix και αφού προσμετρήθηκαν και οι βαθμοί του 4ου Εσωτερικού Τουρνουά έχουμε τις συνολικές μέχρι σήμερα βαθμολογίες

 

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 με το 21ο Σκακιστικό Ανοιχτό Μαθητικό Πρωτάθλημα Λέσβου στην Μυτιλήνη στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Βύρων Σιβολαπένκο».

Τις προσεχείς ημέρες η δημοσίευση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος.

Μοιράσου το άρθρο!