Αθλητικά

15/09/2019 - 17:56

11ο Διεθνές Τουρνουά Τένις  “Mytilene Tournament ” - Μυτιλήνη, 22 έως 29 Σεπτεμβρίου

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός ξανά στην πόλη της Μυτιλήνης

 Η I.T.F  και η  ΕΦΟΑ ανέθεσαν  στον όμιλο Αντισφαίρισης Μυτιλήνης  από  22 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 την διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς τουρνουά   τένις της I.T.F  U18 ετών αγοριών & κοριτσιών.

Το 11ο  κατά σειρά Διεθνές Τουρνουά Τένις  “ Mytilene Tournament  ” που θα διεξαχθεί το 2019 είναι το μεγαλύτερο  αθλητικό γεγονός του Β Αιγαίου  που έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει  το φίλαθλο κοινό της Μυτιλήνης, η καρδία του παγκόσμιου τένις για μια εβδομάδα θα χτυπά στην Μυτιλήνη και οι συμμετέχοντες αθλητές θα είναι από 30 χώρες περίπου( Αγγλία, Τσεχία, Ελβετία, Ρουμανία, Σουηδία ,Σλοβακία, Πορτογαλία ,Ιταλία ,Ισπανία ,Γαλιά, Τουρκία, Ισραήλ, .Πολώνια ,Ιράν ,Ολλανδία  ,Κύπρος  ,Ρωσία ,Τζαμάικα ,Ουκρανία ,Δανία Λετονία,USA,Αυστρία ,Σερβία, Νορβηγία ,Καζακστάν  Ουγγαρία, Γερμάνια ,Βουλγαρία ,Βέλγιο ,Λουξεμβούργο.) 

Πρόκειται για μια προσπάθεια που προσφέρει νέες προοπτικές στον τόπο μας με οικονομικά, κοινωνικά, τουριστικά οφέλη  ,δίνοντας μια νέα αναπτυξιακή διάσταση κάτι που το έχουμε ανάγκη ως τοπική κοινωνία διότι :

• Έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, εφόσον οι 200 και πλέον αθλητές – συνοδοί- προπονητές που θα έρθουν στην Μυτιλήνη και θα διαμείνουν  στην πόλη μας  με δικά τους έξοδα για 10 μέρες,  θα τονώσουν  την οικονομία της πόλης μας. Με μια πρόχειρη εκτίμηση   θα εισέλθουν στην Μυτιλήνη  200000  ευρώ συνάλλαγμα, δίνοντας μια οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες του νησιού μας.

• Θα δώσουμε την ευκαιρία  στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν  μέσα στην χώρα τους, έχοντας έτσι ευνοϊκότερη μεταχείριση και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος για αυτούς. 

• Από την προηγούμενη χρονιά   στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας υπάρχει το νησί της Λέσβου και θα προβάλλεται στις 204 χώρες μέλη της ITF. 

• Ένα εκατομμύριο ημερησίως  θα είναι οι επισκεψιμότητες στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο κάνοντας την Μυτιλήνη  μητρόπολη του παγκοσμίου τένις.

• Όλοι οι αθλητές που θα έρθουν στο νησί μας , θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές, προβολής και διαφήμισης του νησιού μας.

• Θα δώσουμε την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό της  πόλης μας, αλλά και σε μικρά παιδιά σχολείων, να  απολαύσουν δωρεάν αγώνες ποιότητας , αλλά   και να δουν από κοντά μεγάλους αθλητές που αποτελούν υγιή πρότυπα.

 

Δήλωση του κ. Τσακίρη Δημήτρη (Διευθυντής  αγώνων)

"Για άλλη μια χρονιά  το Διεθνές Τουρνουά Τένις θα γίνει στην πόλη μας .Διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο που γενικά στην χώρα μας υπάρχει μια τεράστια  γιγάντωση του αθλήματος τόσο  αγωνιστικά  λόγο του Τσιτσιπά κ της Σάκκαρης  , αλλά κ όσο  διοργανωτικά,  όπως πρόσφατα το  Davis Cup στην Αθήνα κ μελλοντικά  σχέδια για διεξαγωγή  250 χιλιάδων δολαρίων  στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε τέτοια αθλητικά γεγονότα που μόνο οφέλη μπορούν  να δώσουν  στην τοπική κοινωνία.

Προσωπικά ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ Σπύρο  Ζαννιά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, την περιφέρεια Β Αιγαίου, την Γεν Γραμματεία Αιγαίου κ Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Λέσβου, τον ΟΤΕ  ως Χορηγό και τέλος το φίλαθλο κοινό που δίνει το παρόν  του κάθε χρόνο.

Πιστεύω ότι ο Όμιλος μας ως φορέας υλοποίησης  κ εγώ  προσωπικά  , θα φανούμε  αντάξιοι των προσδοκιών   αυτού του μεγάλου αθλητικού  γεγονότος. 

Θα χαρώ να δω τις κερκίδες  γεμάτες και να χειροκροτήσουμε  τους αθλητές της εθνικής μας  ομάδας  , που το έχουν ανάγκη."

Μοιράσου το άρθρο!