Αθλητικά

15/09/2022 - 08:12

120 δρομείς στη Λέσβο σε 36 διαδρομές σε 320 χιλιόμετρα

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2022, για τέταρτη φορά από το 2018 (δεν έγινε το 2020 λόγω της πανδημίας). Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

120 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν νυχθημερόν σε 36 διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων η καθεμία, περιμετρικά του νησιού σε σύνολο 320 χιλιομέτρων από τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η θέση της σκυτάλης παρακολουθείτο συνεχώς με σύστημα GPS, υπήρχε συνεχής συνοδεία αστυνομικού οχήματος και παρουσία διασώστη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση ανάγκης.

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου έγινε στη μαρίνα Μυτιλήνης η επίσημη τελετή έναρξης όπου παρουσιάστηκε η έως σήμερα πορεία του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου, τιμήθηκαν πρόσωπα και φορείς που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη του Συλλόγου και απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι αδελφών Συλλόγων ανά την Ελλάδα, καθώς και διακεκριμμένοι δρομείς που σχετίζονται με το νησί της Λέσβου. Στην τελετή γιορτάστηκαν επίσης τα 5 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου.

Φέτος λόγω της σχετικής ύφεσης της πανδημίας έγιναν κατά τη διάρκεια της Σκυταλοδρομίας παράλληλες εκδηλώσεις σε σημεία αλλαγής της σκυτάλης από απλά κεράσματα τοπικών προϊόντων έως και συμβολική δενδροφύτευση στη πληγείσα περιοχή των Βατερών ή συνοδεία της σκυτάλης από τον σύλλογο Vespa Club από Παράκοιλα έως την διασταύρωση Αχλαδερής. 

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και θέτει ως στόχο η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023 να έχει εθνική εμβέλεια προσελκύοντας δρομείς από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μοιράσου το άρθρο!