Αθλητικά

25/09/2022 - 17:59

2ος ο Νιδήμος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου κατηγορία Μάστερς Α.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Κατηγορία Μάστερς Ανδρών και Γυναικών 2022.


Σ' έναν σκληρό, δύσκολο και απαιτητικό αγώνα συμμετείχε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Αστέριος Νιδήμος, πρωταθλητής Ελλάδας Μάστερ 2022 στο αγώνισμα Marathon ΜΤΒ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία Μάστερς Α όπου κατέκτησε με άριστη τακτική, ψυχραιμία, μα πάνω απ' όλα τέλεια προετοιμασία σ όλα τα επίπεδα, την 2η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία του. Στην δε γενική κατάταξη του πρωταθλήματος Μάστερς δρόμου 2022 που διεξήχθει σήμερα με εκκίνηση στο Γαλατά και τερματισμό στα Μέθανα, κατέλαβε την 4η θέση. Με ένα πολύ καλό ρυθμό έμεινε στις πρώτες θέσεις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Λίγο πριν το τέλος στον προτελευταίο γύρο έχασε την επαφή με τους πρώτους καθώς αποσπάστηκαν σ' ένα δυνατό σπριντ. Μετά σε μια ακόμα δυνατότερη αντεπίθεση σ' ένα φινάλε για δυνατά νεύρα, κατάφερε και ηγήθηκε του σπριντ καταδίωξης κερδίζοντας αυτή τη λαμπρή διάκριση.

Στο γκρουπ Μάστερς Α πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Λυριτζής Κωνσταντίνος Φίλιππος του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ με χρόνο 2:43:21,16, δεύτερος ο Αστέρης Νιδήμος του Πο. Συ. Λέσβου με χρόνο 2:46:28,16 και 3ος ο Αραμπατζής Δημήτριος του Π.Ο. Καρδίτσας με χρόνο 2:46:31,67.


Από τη γειτονική Χίο και τους "Ποδηλάτες Χίου" αγωνίστηκε ο Τσουκαλοχωρίτης Αντώνιος με χρόνο 2:48:29,44 καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ο Θεοφάνης Κυδώνης που δεν κατάφερε να τερματίσει.


Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και ολόκληρη η ποδηλατική κοινότητα του νησιού, συγχαίρει τον πρωταθλητή Ελλάδος Αστέριο Νιδήμο για μια ακόμα κορυφαία διάκριση στην Ελληνική ποδηλασία, την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2022 στην κατηγορία Μάστερς Α.

Μοιράσου το άρθρο!