Αθλητικά

17/09/2019 - 08:35

3ο Eressos LAVA WKND TRAILRUN+MTB

Το Eressos LAVA WKND TrailRun+MTB επιστρέφει για 3η συνεχόμενη φορά με πλούσιες δραστηριότητες στη φύση που περιλαμβάνουν αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας, πεζοπορία καθώς και ποδηλατικά παιγνίδια και αγωνίσματα για παιδιά στα συγκλονιστικά μονοπάτια της λάβας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

  • 19:30 - LAVA TrailRun  ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΣΙΓΡΙ / ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ:

Αθλητές ορεινού τρεξίματος θα ξεκινήσουν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και θα τρέξουν στον αγροτικό δρόμο Ερεσού - Σιγρίου μέσα από την καρδιά του γεωπάρκου της Λέσβου.

Δικαίωμα συμμετοχής: άνδρες από 18 έως 39  - βετεράνοι από 40 και άνω και γυναίκες από 18 και άνω

ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

  • 09:30 – LAVA Walking – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΕΣΟΥ 

Οι πεζοπόροι θα περιηγηθούν στον παραδοσιακό οικισμό της Ερεσού και με ξεναγό την Έλσα Εγγλεζοπούλου θα ανακαλύψουν τις μυστικές γωνιές του. Στη συνέχεια “Ακολουθώντας τα ίχνη της Αρχαίας Ερεσίας” θα καταλήξουν στην Σκάλα Ερεσού από το σηματοδοτημένο μονοπάτι.

  • 11:00 - LAVA MTB - ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ:

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας μέσα στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού και του κάμπου της.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξής κατηγορίες:

- Ποδήλατα μονής ανάρτησης έφηβοι από 15 έως 21 ετών - άνδρες από 22 έως 35, - master από 36 έως 45  -  veterans από 46 και άνω.

- Ποδήλατα διπλής ανάρτησης, έφηβοι από 15 έως 18 ετών , άνδρες από 19 έως 40 και master από 41 και άνω.

- Κατηγορία γυναικών από 15 ετών και άνω. 

  • 12:30 - LAVA KIDS – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ:

Εκπαίδευση στους κανόνες ασφαλείας, ασκήσεις ισορροπίας, παιγνίδια και αγωνίσματα με ποδήλατο.

Δικαίωμα συμμετοχής: παιδιά 7 έως 14 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα.

Σκοπός του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής  κληρονομιάς με στόχο την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του νησιού και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό.

Το 3ο Eressos LAVA WKND TrailRun+MTB διοργανώνεται από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την υποστήριξη της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. - προγράμματα FitOnOliveTrails και CLLD/LEADER Λέσβου ΠΑΑ 2014-2020. Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους: Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, Lesvos Runners, Γιατροί του Κόσμου, Ομάδα Διάσωσης. Τεχνικός Σύμβουλος: LESVOS RIDE

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.

 

Μοιράσου το άρθρο!