Αθλητικά

15/05/2023 - 22:38

400 γυναίκες και παιδιά έτρεξαν για τη ζωή στη Μυτιλήνη

Με μεγάλη συμμετοχή, πάνω από 400 γυναικών και παιδιών, έγινε την περασμένη Κυριακή 14 Μαΐου στον πεζόδρομο ‘Τσαμάκια’ δρομική εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας με τίτλο ‘Τρέξε για τη ζωή’. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης. 

Οι συμμετέχουσες και τα παιδιά έτρεξαν ή περπάτησαν μέσα στον πεζόδρομο απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων σε μια εκδήλωση μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, που στόχευε στην ανάδειξη της αξίας της ημέρας, των ωφελειών στην υγεία από την άσκηση, στην προαγωγή του αθλητικού μη ανταγωνιστικού πνεύματος, καθώς επίσης και στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής ‘Τσαμάκια’ ως χώρου ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης. 

Στις συμμετέχουσες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, γλαστράκια με φυτά εποχής, βεβαιώσεις συμμετοχής (θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τις επόμενες μέρες), ενώ σε μικρούς και μεγάλους προσφέρθηκαν γλυκά και χυμοί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε από τους Lesvos Runners ο κ. Παναγιώτης Πιττός, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης για την εν γένει επιτυχή συνεργασία με τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 17 τοπικοί σύλλογοι και φορείς: ΡΟΖ Δύναμη-Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών, Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου ‘Ο Μωριάς’, Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, Σύλλογος Ασπίδα καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Μυτιλήνης, Συνεξέλιξη-Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό, Κέντρο ΑμεΑ ‘Κυψέλη’,  Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Μυτιλήνης, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Λέσβου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης, Μουσικό Μέγαρο Πρασίνου Παιδικός Σταθμός, Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης για την ισότητα, Σύλλογος Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μυτιλήνης ‘ΕΛΠΙΖΩ’ και ο Λεσβιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων ‘ΗΩΣ’.

 

Την ασφάλεια της εκδήλωσης έναντι κινδύνων ανέλαβαν το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ με ασθενοφόρο και προσωπικό, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης, το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.