Αθλητικά

26/09/2015 - 18:27

5 φορές Καλλονή ! Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της στη Σούπερ Λιγκ

Μ

ε ομάδα Premier League έμοιαζε η Καλλονή απέναντι στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Θεοδωρίδη «γκάζωσε» για τα καλά και με το εξωπραγματικό 5-1 πήρε το πρώτο της τρίποντο. 

 
 
Εικόνα εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα παρουσίασαν Καλλονή και Παναιτωλικός στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη –που είχε βρει μόλις μια φορά δίχτυα για φέτος μέχρι σήμερα- ξέσπασε και διέσυρε με σκορ 5-1 τους Αγρινιώτες, που αιφνιδιάστηκαν και παρουσίασαν κάκιστη εικόνασε όλα τα σημεία. 
 
Με σκόρερ τους Ελλακόπουλο (10’), Γεωργίου (22’, 27’), Αντέτζο (34’) και Μανούσο (62’) η Καλλονή πήρε το πρώτο φετινό της τρίποντο, ενώ για τον Παναιτωλικό –που ξέχασε την εντυπωσιακή εικόνα που έδειξε μέχρι τώρα- μείωσε στο 83’ ο Πάουλο. 
 
Το ματς:
 
Εικόνα που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες μέχρι τώρα για τις δύο ομάδες ήταν αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Η Καλλονή, μετά από τέσσερις αγωνιστικές που είχε σκοράρει μόλις μία φορά ξέσπασε στην άμυνα του Παναιτωλικού. Κι αυτή με τη σειρά της δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που είχε δείξει μέχρι τώρα. 
 
Ο Ελλακόπουλος άνοιξε το σκορ στο 10’ μετά από δύο ασταθείς επεμβάσεις του Στεφανάκου, ενώ στο 22’ ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μάκου προς το τέρμα για το 2-0. Ο 30χρονος επιθετικός -που είχε να βγει δίχτυα στη Σούπερ Λίγκα απ’ το 2013- σκόραρε ξανά στο 27’ με σουτ στην δεξιά γωνία του Στεφανάκου, με τον Παναιτωλικό να δείχνει ανήμπορος να διαχειριστεί την… τρικυμία στην άμυνά του, αλλά και να βρει λύσεις επιθετικά. 
 
Μια ακόμα… κακή στιγμή της άμυνας εκμεταλλεύτηκε ο Αντέτζο για το 4-0. Στο 34’ ανενόχλητος πήδηξε για την κεφαλιά και σκόραρε, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες έγινε στην αμέσως επόμενη φάση με κεφαλιά του Κούσα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χογκ. 
 
Τα δεδομένα δεν άλλαξαν δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η διαφορά στην ψυχολογία των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Η Καλλονή συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ρίχνοντας όμως ρυθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός και πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει, πλην της ευκαιρίας του Βασιλείου στο 74’. 
 
Εν τω μεταξύ, ο Μανούσος είχε προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ με σουτ στο 62’ στην πρώτη –απ’ τις ελάχιστες αξιόλογες- ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Παναιτωλικός ήταν να μειώσει στο 83’ με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Πάουλο. 
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Ανέστης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Τσαμπούρης (69’ Μπουρούς), Γεωργίου (61’ Μπαργκάν), Ελλακόπουλος (32’ Κλαντρούμπσκι), Μανούσος.
Στον πάγκο: Δαύκου, Σάμπα, Σπυρόπουλος, Γιορέντε.
 
Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάκος (29’ Ρομέρο), Μπεχαράνο, Βιγιαφάνες (65’ Ουάρντα), Κάπελ, Μαρκόφσκι (54’ Βασιλείου).
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Παπουτσογιαννόπουλος.
 
Διαιτητής: Η. Σπάθας
Βοηθοί: Δ. Ζησιμόπουλος, Μ. Δόσης
Τέταρτος: Α. Παπαπέτρου
 
 
οι πεντράρες της Καλλονής
 
Το πιο παραγωγικό παιχνίδι της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία απόλαυσε το Σάββατο η Καλλονή! 
 
Η ομάδα της Λέσβου συνέτριψε με 5-1 τον Παναιτωλικό και πέτυχε την ευρύτερη νίκη σε όσα χρόνια αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ, καθώς δεν είχε ποτέ πετύχει πάνω από τρία γκολ!
 
Η Καλλονή είχε σκοράρει πέντε φορές μόνο μία φορά σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο 5-2 επί του Πιερικού για τη Football League στις 31/3/13.
 
Επίσης, την περσινή σεζόν είχε φιλοδωρήσει με τον ίδιο αριθμό γκολ τον Αιγινιακό (5-0) στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος (7/1/2015).
 
 

Δείτε το βίντεο με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

Μοιράσου το άρθρο!