Αθλητικά

06/06/2022 - 11:03

9 παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασαν το ρεκόρ του Ρονάλντο

Πλέον ο Κριστιάν Ρονάλντο δεν είναι ο μόνος παίκτης με 5 τίτλους Champions League. Και όχι μόνο δεν είναι ο μόνος παίκτης, αλλά είναι ανάμεσα στους 10 που έχουν πια 5 «αστέρια» στην καριέρα τους.

Από τις 28 Μαΐου λοιπόν 5 τίτλους στην εποχή Champions League έχουν και οι Μπέιλ, Μπενζεμά, Κασεμίρο, Νάτσο, Καρβαχάλ, Ίσκο, Κρόος, Μαρσέλο και Μόντριτς. O Ρονάλντο είχε καταφέρει να κατακτήσει 4 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης και 1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εκτός του Κρόος σήκωσαν 5 πρωταθλήματα με τη φανέλα της Ρεάλ.

Συνολικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πριν από τη μορφή του ως Champions League, υπάρχουν άλλοι επτά παίκτες που πανηγύρισαν 5 τίτλους με τη Ρεάλ και ένας παίκτης που έχει το ρεκόρ των 6 τίτλων. Πρόκειται για τον Πάκο Χέντο, ο οποίος στέφθηκε 5 φορές σερί πρωταθλητής Ευρώπης (1956-1960) και μία φορά το 1966.

Φέτος η Ρεάλ κατάφερε να κατακτήσει τον 14ο τίτλο της από την απαρχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η «βασίλισσα» κέρδισε τη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League και έτσι διατήρησε τον τίτλο της ως η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης. Με έξαλλους πανηγυρισμούς γιορτάστηκε η νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού οι φίλαθλοι της ομάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους του Παρισιού και της Μαδρίτης και ξεφάντωσαν. 

Ο τελικός απέναντι στη Λίβερπουλ έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των «μερένγκες», σε έναν αγώνα για γερά νεύρα. Τα στατιστικά φανερώνουν τη δυναμική του παιχνιδιού, αφού η Λίβερπουλ είχε συνολικά 24 σουτ χωρίς γκολ ενώ η Ρεάλ κατάφερε με μόλις 4 σουτ να πάρει το νικητήριο γκολ μετά από ασίστ του Βαλβέρδε στον Βινίσιους. Το σκορ διαμορφώθηκε 1-0 στο 60’ και δεν κατάφερε να ανατραπεί μέχρι τέλους. Κορυφαίος των Μαδριλένων ο τερματοφύλακας Κουρτουά, ο οποίος απέκρουσε κάποια πολύ δυνατά σουτ της Λίβερπουλ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πάρει το 2ο σερί τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και θα προσπαθήσει ξανά την επόμενη σεζόν. Όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις βρίσκονται στο στοίχημα της bwin και εκεί μπορείτε να βρείτε τις αποδόσεις των αγώνων για Ελλάδα και εξωτερικό.  

Μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Ρέαλ, ήρθαν και τα χρηματικά έπαθλα που έφτασαν αστρονομικά ποσά. Μόνο από τον τελικό πήραν 8 εκ. ευρώ, ενώ τα συνολικά της έσοδα από τη διοργάνωση υπολογίζονται στα 138,3 εκ. ευρώ. 9ψηφια τα συνολικά έσοδα και για τη Λίβερπου, που αγγίζουν τα 120 εκ. ευρώ.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!