Αθλητικά

25/09/2019 - 07:08

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Σκάλα Ερεσού - Αποτελέσματα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώθηκε αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Σκάλα Ερεσού στα πλαίσια του ERESSOS LAVA WKND.
Ένας από τους ωραιότερους αγώνες του πρωταθλήματος μέσα στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού και στο γύρω κάμπο, ο οποίος αποτελεί και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος Lesvos Ride ΜΤΒ Grand Prix. Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία του χωριού, με θεατές, εθελοντές, ντόπιους και τους τελευταίους εναπομείναντες τουρίστες


Ο αγώνας κύλισε ομαλά χωρίς ούτε ένα απρόοπτο, κάτι που φρόντισε όπως πάντα η έμπειρη ομάδα του Lesvos Ride, με τέλεια σηματοδότηση, κριτές σε όλα τα σημεία που χρειαζόταν, με υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και τους Γιατρούς του Κόσμου. Ο Δημήτρης Αλεξίου πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα με τον Γιώργο Σαραϊδάρη σε αγώνα τακτικής να τον ακολουθεί στους πρώτους 3 γύρους. Στον 4ο γύρο είχαμε όμως είχαμε ανατροπές. Μηχανικό πρόβλημα ανάγκασε τον Αλεξίου να αντικαταστήσει το ποδήλατό του προκειμένου να μην εγκαταλείψει, κάτι που επιφέρει ποινή ακύρωσης σε όποιον αθλητή που επιχειρεί κάτι τέτοιο.Το συμβάν σημείωσε η αγωνιστική επιτροπή του αγώνα προκειμένου να εξεταστεί μετά τον τερματισμό. Ο αγώνας συνεχίστηκε με το Σαραϊδάρη πρωτοπόρο και τον Αλεξίου πίσω μεν, αλλά σε απόσταση αναπνοής. Ένα γύρο μετά, το πρόβλημα του πρώτου ποδηλάτου του Αλεξίου επισκευάστηκε και έτσι ο Αλεξίου άλλαξε για 2η φορά ποδήλατο με το αρχικό. Η απόσταση όμως που τον χώριζε πλέον από τον Σαραϊδάρη ήταν μεγάλη. Όσο κι αν προσπάθησε σκληρά ο Αλεξίου μέχρι και τον τερματισμό, δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Μετά τον τερματισμό η διοργάνωση αποφάσισε να μην εφαρμόσει την εσχάτη των ποινών (την ακύρωση) δείχνοντας επιείκεια χρεώνοντας όμως στον Αλεξίου με ποινή θέσεων, που τον έριξε πίσω στην 5 θέση της κατηγορίας του.

Έτσι η ομάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κατέλαβε τις έξι πρώτες θέσεις της γενικής με Σαραϊδάρη, Αλεξίου (πριν την ποινή) Μπάμπη Μπουντάκη, Νίκο Πέππα, Ιγνάτη Λασκαρίδη και Παναγιώτη Γιαννούλη.

Το 3ο ERESSOS LAVA WKND Bike ήταν συνδιοργάνωση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. Τεχνικός σύμβουλος είναι το LESVOS RIDE, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και Χορηγός επικοινωνίας το Lesvos MTB.

αδσ

Μοιράσου το άρθρο!

εοδυ