Skip to main content
|

Αγώνες ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO - Αμαλή, 30 Δεκεμβρίου 2018

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
3'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Αγώνες ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

 

  • Eνημερωτική εκδήλωση Δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων βουνού στη Λέσβο
  • Συμμετέχουν σημαντικοί αθλητές
  • Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2018 ώρα 17.00
  • Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Λέσβου

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου θα διεξαχθεί  με την ευκαιρία του Αγώνα ορεινού τρεξίματος της Αμαλής ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων βουνού στη Λέσβο.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 στην χερσόνησο της Αμαλής διοργανώνεται ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος Λέσβου ¨LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + WALK + Kids series¨.
Σε δύο διαδρομές των 16.5 χλμ “MOUNTAIN TRAIL” ή των 7.5 χλμ “MOUNTAIN RUNNING” θα αγωνισθούν και θα απολαύσουν την χειμερινή φύση σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον.
Για τους φίλους του περπατήματος μια διαδρομή 4 χλμ “MOUNTAIN WALK” θα προσφέρει μοναδικές στιγμές και αναμνήσεις.
Οι μικροί φίλοι του ορεινού τρεξίματος θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε μια διαδρομή 1000 μέτρων “ MOUNTAIN KIDs” μόνο για αυτούς.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Η Εκδήλωση με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων βουνού στη Λέσβο περιλαμβάνει δύο μέρη:
Στις 17.30  θα πραγματοποιηθεί  τεχνική ενημέρωση για την διαδρομή του αγώνα με προβολές από την διαδρομή και επισήμανση ιδιαίτερων-τεχνικών σημείων .

Στις 18.30 Θα ξεκινήσει η εκδήλωση για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Αθλητικών δραστηριοτήτων  στη Λέσβο η οποία έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν και  θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους  3 υπεραθλητές:

• Ο Κώστας Παπανικολάου είναι αθλητής του αγωνίσματος IRON MAN και έχει πάει δύο φορές στο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος IRON MAN στην Χαβάη.
• Ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος αποστάσεων 150 χλμ και στα πόδια του έχει πολλούς μαραθώνιους εκτός Ελλάδος.
• Ο Steffen Streich αθλητής ποδηλασίας υπερ αποστάσεων σε αγώνες 7000 χλμ με παγκόσμια αναγνώριση και πρωτιές και αγωνιζόμενος πάντα με την ελληνική σημαία στο στήθος.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την συμπαράσταση του Επιμελητηηρίου Λέσβου και την οργάνωση της  LESVOS RIDE
Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.
Η διοργάνωση του αγώνα υποστηρίζεται από το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Oxygen Fitness, τη Hellenic Seaways και το Blue Star Ferries.

 

--------------------

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Αμαλή συμπληρώνει ένα κομμάτι από τους τέσσερις συνολικά αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το 2018. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αγιάσου, ο δεύτερος στην περιοχή του Αμπελικού, ο τρίτος στην Ερεσό και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Αμαλή.

Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τους δρομικούς αγώνες να κάνουν γνωστή τη φύση και τον πολιτισμό της Λέσβου σε πιο εξιδανικευμένο κοινό. Μέσα από παλιά μονοπάτια και «ξεχασμένα» χωριά με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικά μνημεία και τοπία στην ύπαιθρο της Λέσβου, η οποία έχει κηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Η περιοχή της Αμαλής, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος αγώνας ορεινού τρεξίματος, θεωρείται ένας ιδιαίτερης γεωλογικής αξίας χώρος καθώς η παρουσία των οφιολιθικών πετρωμάτων αποτελεί μάρτυρα των τεράστιων γεωλογικών μεταβολών στην περιοχή της Μεσογείου. Η χερσόνησος της Αμαλής αποτελείται από πετρώματα που αποτελούν τμήμα του ωκεανού της Τηθύος, ο οποίος λειτούργησε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Σήμερα τα πετρώματα αυτά τα συναντάμε στον ορεινό όγκο της Αμαλής όπου πάνω τους αναπτύσσεται το περιαστικό πευκοδάσος. Στην περιοχή συναντώνται επίσης σημαντικά γεωλογικά ρήγματα που μας θυμίζουν τις έντονες γεωλογικές διεργασίες που ακόμη και σήμερα είναι ενεργές.

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία