Αθλητικά

17/05/2023 - 19:16

ΑΙΟ: Πρώτη νίκη , πρώτο βήμα για την άνοδο

Την πρώτη του νίκη στα μπαράζ ανόδου πανηγύρισε ο Αιολικός. Η ομάδα της Μυτιλήνης επικράτησε 2-1 του Τηλυκράτη Λευκάδας στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης και ξανά μπήκε δυνατά στα μπαράζ ανόδου στη Superleague 2 μετά την ήττα στην πρεμιέρα στη Χαλάστρα.

Στο 8΄ο Πλατέλλας κέρδισε πέναλτι από τον Τεγούση. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0 για τον Αιολικό ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τα κυανόλευκα. Ο Τηλυκράτης προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του με τον Αιολικό όμως να βρίσκει και δεύτερο γκολ πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στο 44΄Ο Βαγγέλης Μακρής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Καρλίτος και ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ απέναντι από τον Παρδαλό, πέτυχε το 2-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους και να ψάξουν και τρίτο γκολ. Τελικά ο Περιστέρης στο 65΄μείωσε για τον Τηλυκράτη σε 2-1 με τον σκορερ ίσως να είναι σε οριακή θέση. Γενικά μία διαιτησία με παράπονα και από τις δύο ομάδες οσο αφορά τα πέναλτι κσι το γκολ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Αιολικό να κάνει το καθήκον του και να ‘ρεφάρει’ την ήττα της πρεμιέρας και να μπορεί να χαρεί την απονομή του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο.

Στο άλλο παιχνίδι το ίδιο έκανε και η Κοζάνη που επικράτησε 2-0 του Καμπανιακού.

Κοζάνη – Καμπανιακός 2-0

Αιολικός – Τηλυκράτης 2-1

Ρεπό ο Γιούχτας

 

Η βαθμολογία:

1. Κοζάνη 3 (3-2)

2. Γιούχτας 3 (2-1)

3. Καμπανιακός 3 (2-2)

4. Αιολικός 3 (2-3)

5. Τηλυκράτης 0 (1-2)

 

Αιολικός (Παπασπύρου): Μουζάκης, Κανελλόπουλος, Γκανσιέρ, Ποτουρίδης, Αρναούτογλου, Νάστος, Στεφάνοβιτς, Πλατέλλας(Άνθης 89΄), Καρλίτος(Αντωνίου 79΄), Ντινιωτάκης (Μουκίδης 56΄), Μακρής.

Τηλυκράτης Λευκάδας (Παντζιαράς): Παρδαλός, Παπανίκου, Γιαννιώτης, Τακίδης, Μπεκατώρος (Κάρλος 60΄), Τόσκα, Ζδράβος, Τεγούσης, Νιφορόπουλος, Περιστέρης, Γκουντρουμπής

 

πηγη:

https://athlitikometopo.gr/

Μοιράσου το άρθρο!