Αθλητικά

26/02/2012 - 00:21

ΑΙΟΛΙΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0

yle="text-align:justify;">Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Αιολικός έφτασε στη νίκη απέναντι στον Ιωνικό με σκορ 2-0, κάνοντας το τρίποντο βαθμών να φαντάζει εξαιρετικά εύκολη υπόθεση, χάρη στη μεστή εμφάνισή του. 

Η ομάδα της Μυτιλήνης επέβαλλε εξ' αρχής το ρυθμό της, υπερπήδησε όλα τα εμπόδια που συνάντησε στο διάβα της ακόμα κι αυτό της σχολαστικής διαιτησίας του Βάτσιου και των βοηθών του από το Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, σκόραρε δύο πανέμορφα γκολ και πήρε δικαίως τους τρεις βαθμούς, παραμένοντας σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Αχαρναϊκό.
Μετά το αρχικά μουδιασμένο πρώτο 15λεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν σχετικά γρήγορα στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Σταύρο Τσουλάκο (21'), που "κρέμασε" τον τερματοφύλακα Ρόππα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έβαλε την ομάδα της Μυτιλήνης σε θέση οδηγού.
Ο Ιωνικός παρέμεινε εγκλωβισμένος από το παιχνίδι του Αιολικού, οι ποδοσφαιριστές του οποίου εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο γήπεδο και πραγματοποιήσαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα, κυρίως εντός έδρας.
Παρά τη δημιουργία αρκετών φάσεων, σε σουτ του Μίχου (16', 20' 25'), μια κεφαλιά του Αποστολίδη (23') και ένα αριστοτεχνικά εκτελεσμένο φάουλ του ίδιου (35'), όπως και το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μουστόγιαννη (39'), το ημίχρονο βρήκε τον Αιολικό να προηγείται με το φτωχό 1-0, χωρίς ωστόσο να έχει απειληθεί ουσιαστικά από τον Ιωνικό.
Στην επανάληψη, παρά το ότι ο Αιολικός έχασε μοναδικές ευκαιρίες σε κεφαλιά του Αποστολίδη (52') που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή και μοναδικό τετ α τετ του Μουρατίδη (59') ο οποίος σούταρε άουτ, γκολ δεν ήρθε και μάλιστα λίγο έλειψε να βρεθούν οι Μυτιληνιοί στο καναβάτσο μετά την αυστηρή αποβολή του Ζώνα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Βάτσιο (62').
Ο Ιωνικός κράτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα όμως για ελάχιστα λεπτά, αφού ο Βάτσιος έβγαλε ξανά την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Αχλαδιώτη, βάζοντας ξανά τις δύο ομάδες να αγωνιστούν επί ίσοις όροις.
Στο 74ο λεπτό, ο Αιολικός "κλείδωσε" τη νίκη χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα του Μπάμπη Μουρατίδη, ο οποίος έπαιξε τέλεια και σε πολύ μικρό χώρο το "ένα-δύο" με τον Τσουλάκο, πλασάροντας άψογα τον Ρόππα και κάνοντας το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Μετά το 2-0 και με τον Ιωνικό να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια απειλητική φάση μπροστά από την εστία του Αθανασόπουλου, το ματς χάλασε με υπαιτιότητα του αμυντικού των φιλοξενούμενων Γαντζούδη, ο οποίος αφού πρώτα άνοιξε διάλογο με τον Μουρατίδη έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας, στη συνέχεια προκαλούσε επί 10 περίπου λεπτά την εξέδρα δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα και κάνοντας χειρονομίες προς τους φιλάθλους του Αιολικού, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν από άκρη σε άκρη, εξοργισμένοι τόσο με τον ποδοσφαιριστή όσο και με το διαιτητικό τρίο, που έκανε πως... δεν έβλεπε.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού να πανηγυρίζουν τη μεγάλη αυτή νίκη, με τους περίπου 700 φιλάθλους στον "Ταρλά" να χειροκροτούν την ομάδα της Μυτιλήνης για τη σπουδαία της εμφάνιση απέναντι σε ένα αντίπαλο με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Συνθέσεις
 

ΑΙΟΛΙΚΟΣ:  Αθανασόπουλος, Ντζιμάνης, Βούρος, Αποστολίδης, Ζώνας, Καδής, Μίχος, Κάρδαρης (85' Βουργουτζής), Τσουλάκος, Μουστόγιαννης (62' Διονυσάτος), Μουρατίδης (87' Μιχαλάκης)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ρόππας, Μαντούβαλος, Κόκκαλης (85' Κανταράς), Στεφανής (72' Τριανταφύλλου), Κατσαβριάς (57' Επιτροπάκης), Γαντζούδης, Αχλαδιώτης, Κατσικιάς, Κομουλίδης, Χαφούς, Σεβάχ

Πηγή: SportLesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!