Αθλητικά

23/03/2015 - 21:38

Αναμενόμενη ήττα.... Πλατανιάς - Καλλονή 1-0

Αυτή τη φορά δεν της έριξε επτά γκολ, αλλά το ίδιο κάνει. Ο Πλατανιάς έκαμψε με το 1-0 την αντίσταση της Καλλονής και παρότι το έργο της για παραμονή, είναι ακόμη δύσκολο, δείχνει ότι το παλεύει. 
 
Ο Πλατανιάς νίκησε 1-0 την Καλλονή στα Περιβόλια και παρέμεινε ζωντανός στο «κυνήγι» της παραμονής στην κατηγορία, δεδομένου και του ευνοϊκού προγράμματος που έχει έως το τέλος του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι, που δεν ήταν άλλο από τους τρεις βαθμούς και με δεδομένο ότι θα έχει έως το τέλος σίγουρα άλλους έξι πόντους χωρίς να αγωνιστεί (ματς με Νίκη Βόλου - ΟΦΗ), θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για παραμονή παρ' όλο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.
Απ' την άλλη, η Καλλονή γνώρισε μια ήττα η οποία δεν αντίκτυπο καθώς η ομάδα της Λέσβου έχει ήδη πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία μιας και έχει ήδη 37 βαθμούς και βρίσκεται στη δέκατη θέση.
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών:
Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Ολιμπά να παίρνει θέση κάτω απ' τα δοκάρια, τους Ζαραδούκα, Ιτούα, Μπανανά και Αποστολόπουλο στην άμυνα, στο κέντρο οι Μενδρινός, Αγκιλέρα, Τετέ και Κάσιο και επιθετικό δίδυμο οι Μιλούνοβιτς και Τόρες.
Απ' την άλλη, ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Χογκ να παίρνει θέση κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Πιπίνη, Αντέτζο, Αναστασιάδη και Τσαμπούρη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Στεφάνοβιτς και Καλτσάς, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Ναβάρο, στην επίθεση ο Πετρόπουλος και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Λεοζίνιο.
 
Πολύ ξύλο για το τίποτα!
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας η κάθε μία να επιβάλει το ρυθμό της και ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος από τα πρώτα λεπτά.
Ωστόσο, εκτός από τις τελικές προσπάθειες πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι είχαν και οι δυνατές μονομαχίες με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Κο Μάνταλο, να διακόπτει αρκετές φορές το παιχνίδι λόγω τραυματισμού αρκετών παικτών ενώ πέντε κίτρινες κάρτες σε 45 λεπτά.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Πλατανιά και σημειώθηκε στο έκτο μόλις λεπτό. Έπειτα από γύρισμα του Αποστολόπουλου από τα δεξιά, ο Κάσιο πραγματοποίησε το γυριστό σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ο Βραζιλιάνος ήταν αρκετά δραστήριος αλλά στάθηκε άτυχος καθώς σε μία μονομαχία με τον Καλτσά τραυματίστηκε στο στόμα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην αναμέτρηση.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Καλλονή άρχισε να ανεβάζει στροφές και να γίνεται πιο πιεστική από το κέντρο και μπροστά και αυτό δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά.
Έτσι, οι φιλοξενούμενοι στο 26ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το γκολ αλλά η κεφαλιά του Πετρόπουλου έπειτα από σέντρα του Μανούσου από τα αριστερά προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά.
Η άμυνα των Κρητικών δεν βρισκόταν σε καλή μέρα καθώς οι Ιτούα και Μπανανά δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με ευκολία και είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Μάλιστα, αυτή την ασυνεννοησία λίγο έλλειψε να την πληρώσουν στο 28ο λεπτό αλλά ο Ναβάρο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στο τετ α τετ έπειτα από κάθετη του Λεοζίνιο.
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
 
Νίκησε και ελπίζει!
Ο Πλατανιάς μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να πετύχει γρήγορα ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού και θα του έδιωχνε το άγχος απ' τα πόδια του.
Έτσι κι έγινε λοιπόν και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν. Από ένα κόρνερ, από τα δεξιά, ο Ιτούα αρχικά έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τόρες με μία δεύτερη κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον Χογκ για το 1-0.
Στη συνέχεια, οι Κρητικοί θέλησαν να «οχυρώσουν» τα μετόπισθέν τους και παραλίγο να το πληρώσουν αφού ο Βαγγέλης Βλάχος έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, περνώντας στο παιχνίδι τον Χουάνμα.
Ο επιθετικός της Καλλονής, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο αλλά η κεφαλιά του στο 70ο λεπτό εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Ολιμπά.
Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Πλατανιά να απειλήσει προκειμένου να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη. Ωστόσο, το συρτό σουτ του Αγκιλέρα από τον άξονα, μέσα στην περιοχή αποκρούστηκε από τον Χογκ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το 1-0 υπέρ του Πλατανιά παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη, που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πλατανιάς (Γ. Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας (57' Νέπλιακ), Αγκιλέρα, Τετέ, Μενδρινός, Κάσιο (27' Γκαβιλάν), Μιλούνοβιτς (79' Μαχαμάτ), Τόρες
Καλλονή (Β. Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ναβάρο (63' Χουάνμα), Πιπίνης (49' Γιορέντε), Καλτσάς, Στεφάνοβιτς, Τσαμπούρης, Μανούσος, Λεοζίνιο, Πετρόπουλος
 
Επιμέλεια: Νίκος Βόπης/novasports.gr
 
 
 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!