Αθλητικά

19/06/2013 - 14:43

«Άνεμος Φιλίας», νικητής το σκάφος Calexico του Μπάμπη Ανιτσάκη

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Άνεμος Φιλίας», που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.) ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 με τη συμμετοχή 9 σκαφών, εκ των οποίων τα 6 προέρχονταν από το Αϊβαλί και τα 3 από τον Ι.Ο.Μ.
Ο αγώνας διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο βόρεια και νότια της Μυτιλήνης σε μια παράκτια διαδρομή απόστασης 6 ναυτικών μιλίων. Όσοι παρευρίσκονταν στις γύρω ακτές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα, καθώς τα σκάφη έπλεαν αρκετά κοντά στην ακτογραμμή της Μυτιλήνης.

Ο «Άνεμος Φιλίας» αποδείχθηκε βόρειας διεύθυνσης, χαμηλής έντασης, που κατά τη διάρκεια της διαδρομής «φρεσκάρισε» και έτσι πρόσφερε στους συμμετέχοντες συνθήκες ευνοϊκές, για να απολαύσουν ιστιοπλοΐα. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε το σκάφος Calexico του Μπάμπη Ανιτσάκη με πλήρωμα τους: Κώστα Αθηνιώτη, Κώστα Τοπουζέλη, Μπεατρίς Ανιτσάκη, Γρηγόρη Τσιρκινίδη και Κωνσταντίνο Μυτακίδη. Δεύτερο στην κατάταξη ήρθε το σκάφος Selana του Γιώργου Μαλακού και τρίτο το σκάφος Badem από το Αϊβαλί, στο οποίο επέβαινε και ο διευθυντής της Setur Μαρίνας του Αϊβαλί.
Το Δ.Σ. του Ι.Ο.Μ. ευχαριστεί τη Μαρίνα Μυτιλήνης και το διευθυντή κ. Κ. Ξύδα για τη φιλοξενία και υποστήριξη των σκαφών. Ευχαριστεί επίσης τις επιχειρήσεις: Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων Λέσβου, Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Άγρας Λέσβου «Τα Λευκά», Αιόλια Γή, Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων Α.Ε., Movieland Μυτιλήνης, Τεπές Αγρόκτημα, Τσακίρης-Αντωνάκης Α.Ε. και Ωμέγα 9, που με την προσφορά των προϊόντων τους συνέβαλαν στην εκδήλωση  υποδοχής των σκαφών και των πληρωμάτων, που συμμετείχαν στον αγώνα.

Μοιράσου το άρθρο!