Αθλητικά

31/07/2020 - 07:14

ΑΠΟΕΛ: Ένας μάγκας Μυτιληνιός!

Ο Πραξιτέλης Βούρος αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, καθώς οι «γαλαζοκίτρινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον ΟΦΗ για την παραχώρηση του Ελλαδίτη στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ο 25χρονος Ελλαδίτης, γεννημένος στη Μυτιλήνη, έδωσε πολλά στον ΑΠΟΕΛ και πήρε ακόμα περισσότερα καθώς η θητεία στην ομάδα της Λευκωσίας τον βοήθησε να βελτιωθεί και να εξελιχθεί σαν ποδοσφαιριστής, παίρνοντας παράλληλα και πάρα πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Ο Βούρος αποτέλεσε παράδειγμα για το ήθος του εντός και εκτός γηπέδων αλλά και για την αγωνιστική του αφοσίωση που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στον Αρχάγγελο.

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ κύριος και φεύγει…μάγκας

Υπό μια έννοια, αδικήθηκε γιατί δεν πήρε τα εύσημα που του αναλογούσαν, αν και είναι ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια. Το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται σε κάποια πιασάρικη θέση ίσως να έπαιξε το ρόλο του στη μη σωστή προβολή της προσφοράς του.

Πότε δεν καβάλησε το καλάμι όπως θα μπορούσε εύκολα να συμβεί (λόγω του νεαρού της ηλικίας του) και ιδίως τη σεζόν 2018-19 όταν έκανε παπάδες και συγκαταλεγόταν εύκολα μέσα στους 2-3 πολυτιμότερους παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων». Ανέκαθεν ήταν σεμνός και χαμηλών τόνων, τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν ποδοσφαιριστής.

Ο Βούρος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον ΑΠΟΕΛ όπως πέτυχαν στο παρελθόν αρκετοί συμπατριώτες του, πανηγυρίζοντας δυο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ. Ευτύχησε επίσης να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2017-18 και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την περσινή σεζόν.

Ήξερε ακριβώς σε ποια ομάδα αγωνιζόταν. Και ποιος δεν θυμάται τους πανηγυρισμούς στον εξώστη τον Μάιο του 2019. Όταν φώναξαν τον Ελλαδίτη να βγει να χαιρετήσει τον κόσμο όλοι περίμεναν ότι θα τραγουδήσει κάποιο σύνθημα όμως αυτός επέλεξε να πει τον Εθνικό Ύμνο ζητώντας από τον κόσμο να τον ακολουθήσει.

Δικαιολογημένα, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είχαν και συνεχίζουν να έχουν τον Ελλαδίτη σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, καθώς αναγνωρίζουν την προσφορά του στην ομάδα και τον τσαμπουκά που έβγαζε αγωνιζόμενος με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Ο Βούρος ήρθε στον ΑΠΟΕΛ κύριος και φεύγει…μάγκας, καθώς κέρδισε με την αξία του τον σεβασμό και την εκτίμηση όχι μόνο των ΑΠΟΕΛιστών αλλά γενικότερα όλων των Κύπριων φιλάθλων.

 

24sports.com.cy/

Μοιράσου το άρθρο!