Αθλητικά

01/10/2012 - 14:43

Αποτελέσματα αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Βενιζέλος 2012»

Αποτελέσματα αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Βενιζέλος 2012»

yle="text-align: justify; ">Με τη συμμετοχή 12 σκαφών και 50 ιστιοπλόων διεξήχθη την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Βενιζέλος 2012» με διοργανωτή όμιλο το ΛΟΙΑΘ. Ο αγώνας περιελάμβανε μία ιστιοδρομία με εκκίνηση εξωτερικά του Λιμένα Μυτιλήνης, διαδρομή μέχρι τη Βραχονησίδα Βενιζέλος της Θερμής και επιστροφή. Ο «Βενιζέλος 2012» είναι ο προτελευταίος αγώνα στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΛΟΙΑΘ για το 2012 με επόμενο ιστιοπλοϊκό ραντεβού στις 8 Νοεμβρίου στον αγώνα «Ελευθέρια».  

Αποτελέσματα

Πρώτη θέση:    «CALEXICO» με κυβερνήτη τον Χαράλαμπο Ανιτσάκη

Δεύτερη Θέση: «VIDA» με κυβερνήτη το Στέλιο Μπράτο

Τρίτη Θέση: «NELLI» με κυβερνήτη το Γιάννη Ζερδελή

Το προφίλ του αγώνα

Άνετη επικράτηση του  «CALEXICO» και πολλές εγκαταλείψεις λόγω άπνοιας συνθέτουν το προφίλ του αγώνα.  Έντονος συναγωνισμός για 2η, 3η και 4η θέση με τα σκάφη να τερματίζουν με μικρή χρονική διαφορά και το «VIDA» να επικρατεί μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Ατυχία για  το «CALΥPSO ΙΙ» του Γιώργου Πιττού που εξαιτίας βλάβης στο ρόλερ μετά την εκκίνηση έμεινε αρκετά πίσω, καθώς και για το  «SUN FIZZ» του Στρατή Πάλλη, όπου ένα σκίσιμο στο μπαλόνι του στέρησε ένα καλύτερο πλασάρισμα. Την επιτροπή του αγώνα στελέχωσαν ο Αλέξανδρος Γιαννόπουλος και η Δέσποινα Σκοπελίτου. 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα συμμετείχε συμβολικά το ιστορικό Ιστιοπλοϊκό σκαρί «Σαρακήνα»  δημιούργημα του μεγάλου φίλου της Λέσβου, καλλιτέχνη και διανοητή Μανώλη Καλλιγιάννη. Με καπετάνιο τον καινούργιο ιδιοκτήτη του Γιάννη Ιατρέλλη  το «Σαρακήνα»  παραμένει σε άριστη κατάσταση αποτελώντας ένα κόσμημα για το στόλο του ΛΟΙΑΘ.

 

Το ΔΣ του ΛΟΙΑΘ ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Ομίλου που συμμετείχαν στο φετινό «Βενιζέλος 2012». Πληρώματα και αγωνιστική επιτροπή απέδειξαν για μία ακόμα φορά, πως ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στην  προσπάθεια  του ομίλου μας για τη συνεχή ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στη Λέσβο. 

Μοιράσου το άρθρο!