Αθλητικά

06/09/2011 - 22:09

Αθωώθηκαν Κεντέρης, Θάνου - Ένοχος ο Τζέκος

Ελαβε τέλος η δικαστική περιπέτεια Κεντέρη - Θάνου, καθώς οι δύο πρωταθλητές του στίβου κρίθηκαν αθώοι για το περιβόητο τροχαίο πριν τους Αγώνες του 2004.

Το δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Κεντέρη και  την Κατερίνα Θάνου, θεωρώντας πως δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για το τροχαίο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Η υπόθεση κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο, με την απόφαση να είναι αθωωτική για όλους πλην του προπονητή Χρήστου Τζέκου.

Ο Χρήστος Τζέκος κρίθηκε ένοχος, με 12 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή. «Δεν μπορεί η κοινή γνώμη να βγάζει αποφάσεις, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία πως το τροχαίο δεν σχετίζεται με την αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ», ήταν η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο στοιχείο που «πάτησαν» οι δικηγόροι είναι πως οι δύο αθλητές στις 7 το απόγευμα πριν το τροχαίο, είχαν ενημερωθεί πως δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες, ενώ το ατύχημα έγινε στις 11 το βράδυ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να γίνει.

Στη δίκη το «παρών» έδωσε για μία ακόμα φορά ο Χρήστος Τζέκος με τους δύο αθλητές να απουσιάζουν, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους. Μετά από επτά χρόνια μπήκε σήμερα το πρωί (6/9) τέλος σε αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό.

Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της διαδικασίας χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου δηλώνοντας συγκινημένος, καθώς -όπως είπε- οι Ολυμπιονίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Σαφώς και πρόκειται για τεράστια επιτυχία του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έδωσε τη μεγάλη μάχη στηρίζοντας και αποδεικνύοντας την αθωώτητα των αθλητών, για την οποία δήλωνε βέβαιος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.

Μοιράσου το άρθρο!