Αθλητικά

24/08/2021 - 17:24

Αυλαία στην Aegean Regatta 2021 με νικητές τα σκάφη Baximus και Mousmoulo (βίντεο)

Με μία όμορφη τελετή που απεικόνιζε την επιτυχία της Aegean Regatta 2021, έπεσε στη Ρόδο η αυλαία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής.

Τα περισσότερα χειροκροτήματα στην Τελετή Λήξης εισέπραξαν δύο σκάφη από τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, τα Baxemus και Mousmoulo που κατέκτησαν την πρώτη θέση στις κατηγορίες ORC Performance και ΟRC Sport αντίστοιχα, δείχνοντας από την πρώτη κιόλας ιστιοδρομία τις δυνατότητες τους.

Η Εριφύλλη ΒαρδάκηΠρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώνουν την «Ρεγκάτα του Αιγαίου», στη σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε όλους τους ιστιοπλόους για τη συμμετοχή:

 «Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας η Aegean Regatta επέστρεψε το ίδιο δυνατή χάρη στην αγάπη τη δική σας. Συμμετείχαν και ξένα πληρώματα γεγονός που αναδεικνύει τον διεθνή της χαρακτήρα, ενώ θέλω να αναδείξω την κυπριακή συμμετοχή του σκάφους Αργοναύτης που έκανε 400 μίλια για να πάρει μέρος στον αγώνα. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η Aegean Regatta συνεχίζει να είναι για όλους μας, μία μεγάλη οικογένεια και μακάρι και του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί.»

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Κλείδωνας, στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στους κυβερνήτες Θανάση Μπαξεβάνη και Γιώργο Μπελέγρη που συμμετέχουν ανελλιπώς στην Αegean Regatta από την πρώτη χρονιά.

 

Οι νικητές της Aegean Regatta 2021 ήταν:

 

ORC Performance

1 Baximus - Θανάσης Μπαξεβάνης  (Ο.Φ.Θ.)

2 St. Anna - Mikhail Kadetov  (Russia)

3 Εllinixx -  Γιώργος Παπαδόπουλος  (Ν.Ο.Θ.)

 

ORC Sport

1 Mousmoulo – Nίκος Κουμνάκης (ΑΣΙΑΘ Ρόδου)

2 Das Boot – Δημήτρης Σταματάς  (ΑΣΙΑΘ Ρόδου)

3 Μaraki Plus Construction – Δημητρης Μαράκης (ΟΦΘ)

  

Στις ιστιοδρομίες που έγιναν ανοιχτά της Ρόδου, τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν:

 

ORC Performance – Race 4

1 Εllinixx -  Γιώργος Παπαδόπουλος  (Ν.Ο.Θ.)

2 Baximus - Θανάσης Μπαξεβάνης  (Ο.Φ.Θ.)

3 St. Anna - Mikhail Kadetov  (Russia)

 

ORC Performance – Race 5

1 Εllinixx -  Γιώργος Παπαδόπουλος  (Ν.Ο.Θ.)

2 Baximus - Θανάσης Μπαξεβάνης  (Ο.Φ.Θ.)

3 St. Anna - Mikhail Kadetov  (Russia)

 

ORC Sport – Race 4

1 Μaraki Plus Construction – Δημητρης Μαράκης (ΟΦΘ)

2 Mousmoulo – Nίκος Κουμνάκης (ΑΣΙΑΘ Ρόδου)

3 Theodora – Μiroslav Shopov  (ΟΘΑΚ)

 

Στο τέλος της Τελετής, η Εριφύλλη Βαρδάκη έδωσε τη σημαία της Aegean Regatta 2022 στο Ναυτικό Ομιλο Σάμου που θα είναι ο Συντονιστής Ομιλος, ενώ θα γίνει ανακοίνωση για τη διαδρομή του αγώνα.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2021 ήταν ο Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ και συνδοργανωτές Όμιλοι οι: Ιστιοπλοϊκός Όμιλο Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Χίου, ΠΕΚΕΒ Χίου, Ν.Ο. Λέρου.

 

Μοιράσου το άρθρο!