Αθλητικά

01/06/2019 - 21:40

Διήμερο σκακιστικό τουρνουά στην Πέτρα

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Πέτρας και ο Π.Γ.Π.Σ. «Ο Αχιλλεύς» σε συνεργασία με τον Σκακιστικό ΄Ομιλο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια Β.Αιγαίου διοργανώνει το 1ο διήμερο σκακιστικό τουρνουά στην Πέτρα. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Επίσημος προσκεκλημένος του τουρνουά είναι ο κ. Νίκος Καλέσης, ΄Ελληνας Διεθνής Μαιτρ, προπονητής και Διεθνής διοργανωτής σκακιστικών αγώνων παγκόσμιου και πανευρωπαικού επιπέδου.


Το Σάββατο 8 Ιουνίου μεγάλοι και μικροί  σκακιστές στις 6 το απόγευμα μπορούν να έρθουν στην πλατεία της Πέτρας και να δοκιμάσουν τις σκακιστικές τους δυνάμεις σε έναν αγώνα  σιμουλτανέ (αγώνας επίδειξης ενός σκακιστή απέναντι σε πολλούς ταυτόχρονα) από τον παλιό πρωταθλητή Ελλάδος Νίκο Καλέση.Περίπου 45 παίχτες σε 45 σκακιέρες κυκλικά τοποθετημένες, δίπλα στην θάλασσα με αντίπαλο ένα Διεθνή Μαιτρ που «έχει στην ζώνη του» χιλιάδες παρτίδες και έχει προπονήσει αμέτρητα  παιδιά και ομάδες.
Την Κυριακή 9 ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί μαθητικός διαγωνισμός σκακιού στον εξωτερικό χώρο του παραδοσιακού εστιατορίου « Το λιμανάκι» στην περιοχή Αυλάκι της Πέτρας.Μέρος στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν παιδιά του νηπιαγωγείου,δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλο το νησί. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ειναι εκει 9:30 π.μ. για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.Θα δημιουργηθούν όμιλοι ανά 2 τάξεις και από ένας στα νηπιαγωγεία,γυμνάσια και λύκεια.Το διήμερο θα τελειώσει με τις βραβεύσεις των νικητών και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.


Είναι ευκαιρία λοιπόν με την λήξη της σχολικής χρονιάς και με αφορμή το σκακιστικό τουρνουά να αποδράσετε για κάποιες ώρες έστω στην Πέτρα, να εφαρμόσουν τα παιδιά σας όσα έμαθαν στα μαθήματα σκακιού, να παίξουν με συμμαθητές τους από όλο το νησί και όλοι μαζί να γελάσετε,  να απολαύσετε την θάλασσα και να χαλαρώσετε σε μια από τις γραφικότερες μεριές του νησιού μας.

Μοιράσου το άρθρο!