Αθλητικά

27/01/2014 - 06:58

Διπλό της Ανεμωτιάς επί του Κεραυνού, 7αρα από τον Αιολικό

Μ

ε τον Αιολικό να κάνει επίδειξη δύναμης στην Ερεσό, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 0-7 του Παπανικολή, σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους των δύο ομάδων και τον Διαγόρα να επικρατεί στο ντέρμπι της αγωνιστικής του Οδυσσέα Ελύτη με 2-1 μετά από πολύ όμορφο παιχνίδι στην Αγία Παρασκευή, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην μάχη της ουράς, με το διπλό του Ατρομήτου Ανεμώτιας επί του Κεραυνού, να ξεχωρίζει.

Η Γέρα δυσκόλεψε τον εαυτό της και λύγισε δύσκολα τα Λιονταράκια στη Θερμή με 1-2, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε και η Προοδευτική την Άναξο στο γήπεδο της Πέτρας. Σαφώς καλύτερος, ο Όλυμπος κέρδισε δίκαια τον Αιγέα στην Αγιάσο με 4-1, ενώ από χθες ο Αετός Λουτρών κέρδισε δίκαια και τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Αιολικός δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στην Ερεσό και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, υποχρέωσε σε βαριά ήττα τον μαχητικό Παπανικολή. Το ημίχρονο έληξε με 0-4 υπέρ της ομάδας της Μυτιλήνης και στο τελικό 0-7, βρήκαν δίχτυα από δύο φορές οι Σεραφίγγος, Λαλάς, Μιχαλάκης και μία φορά ο Μαλακός.

Ο Διαγόρας με δύο γκολ του Φιλιανού, λύγισε τα «μωρά» του Οδυσσέα Ελύτη, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε ρυθμό και αρκετές καλές στιγμές για τις δύο ομάδες. Ο Φιλιανός άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, με τον Οδυσσέα Ελύτη να αντιδρά περίπου στο 70΄ της αναμέτρησης, ισοφαρίζοντας με τον Θωμά Παπαδόπουλο. Ο Διαγόρας όμως ανέκτησε άμεσα το προβάδισμά του, πέντε λεπτά αργότερα, παίρνοντας έτσι τη σημαντική νίκη γοήτρου.

Η Γέρα προηγήθηκε μέσα σε 15 λεπτά με 0-2 χάρη σε γκολ των Βουγλάνη και Ζαφειρίου, αλλά δεν τέλειωσε το παιχνίδι και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά! Τα Λιονταράκια μπήκαν ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 1-2 με τον Κουπέ και με τους πρωταθλητές να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» τη νίκη λίγο έλειψε να τους τιμωρήσουν με ισοφάριση…

Στην Αγιάσο, ο Όλυμπος ήταν καλύτερος από τον Αιγέα που απείλησε μόνο στην αρχή του παιχνιδιού και προοδευτικά λύγισε την ομάδα του Πλωμαρίου. Ο Καμάρος άνοιξε το σκορ στο 24΄και ο Καλλιμαντζέρος πριν την λήξη του ημιχρόνου ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0. Στην επανάληψη ο Λουπέλλης έκανε το 3-0, για να μειώσει προσωρινά ο Αιγέας με πέναλτι του Μαμάκου. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Καζάνης.

Σπουδαία νίκη κατέκτησε η Προοδευτική μέσα στην Άναξο, αρπάζοντας τη νίκη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με «χρυσό» σκόρερ τον Κάσσου! Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η Άναξος προηγήθηκε με τον Σκαρακάκη, ενώ είχε και δοκάρι, με τον Τουμπακάρη να ισοφαρίζει περίπου στο 70΄.

Μεγάλη νίκη κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή, πήρε ο Αλκιβιάδης σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, επί του Βύρωνα με απευθείας φάουλ του Κουρκουμέλη. Η ομάδα του Κάτω Τρίτους, πήρε με αυτόν τον τρόπο μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για τη μάχη της παραμονής. Μεγάλη νίκη ωστόσο πήρε και ο Ατρόμητος Ανεμώτιας μέσα στα Πάμφιλα, επικρατώντας του Κεραυνού Αφάλωνα με γκολ του Καραμήτρου στο 82΄με 0-1!

21η Αγωνιστική
Κεραυνός Αφάλωνα-Ατρόμητος Ανεμώτιας 0-1
Όλυμπος Αγιάσου-Αιγέας Πλωμαρίου 4-1
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Βύρων Μόριας 1-0
Λιονταράκια-Αναγέννηση Γέρας 1-2
Άναξος-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-2
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Οδυσσέας Ελύτης 2-1
Παπανικολής Ερεσού-Αιολικός 0-7
Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας-Αετός Λουτρών 0-2

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!