Αθλητικά

23/03/2014 - 19:28

Έγινε ξανά Καλλονή και νίκησε τον ΟΦΗ

yle="text-align: justify;">Τη μεταμόρφωσή της (ξανά) σε ομάδα Σούπερ Λίγκας πέτυχε η Καλλονή!
Θέλοντας περισσότερο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, οι νησιώτες κατάφεραν να συνέλθουν απ’ την επτάρα με τον Πλατανιά και με το 1-0 να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη νίκη τους στη φετινή σεζόν.
Η γκολάρα του Λεοζίνιο στο 69’ υπέγραψε την επιστροφή της ομάδας του Ματζουράκη στις επιτυχίες και (δεδομένων των ηττών Βέροιας και Πλατανιά) κλείδωσε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.
Κουρασμένοι απ’ το Κύπελλο και άνευροι οι Κρητικοί, δεν μπόρεσαν ν’ αποφύγουν την 8η ήττα μακριά απ’ το «Γεντί Κουλέ» και να παραμείνουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Αν κάποιος που δεν είχε την παραμικρή ιδέα από Σούπερ Λίγκα παρακολουθούσε το πρώτο ημίχρονο, δεν θα καταλάβαινε ποια ομάδα είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Θα καταλάβαινε σίγουρα όμως ποια ομάδα… έχει άγχος για το ότι είναι χαμηλά. Διότι σε κάθε ευκαιρία οι παίκτες της Καλλονής αποκάλυπταν το βάρος που τους είχε προσθέσει στα πόδια η επτάρα απ’ τον Πλατανιά.

Ενώ λοιπόν εκείνοι προσπαθούσαν να το κουβαλήσουν ως την αντίπαλη περιοχή, ο ΟΦΗ έδειχνε άνετος. Με αυτοπεποίθηση απ’ τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο. Κι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις (όπως αυτή που έφερε τετ-α-τετ του Ζε Εντουάρντο). Έστω κι έτσι όμως οι -τυπικά- γηπεδούχοι απείλησαν. Έφτιαξαν φάσεις (κυρίως από στημένα). Και… τράβηξαν τα μαλλιά τους όταν ο Περόνε κατάφερε σε κενή εστία (έπειτα από γύρισμα του Μανούσου) να πλασάρει άουτ.

Το μηδέν στην άμυνα ωστόσο δεν έμοιαζε να φτάνει στον Σα Πίντο. Ή τουλάχιστον αυτό έδειξε στο ημίχρονο, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Παπάζογλου. Ο ΟΦΗ όμως δεν έγινε πιο επικίνδυνος. Αντίθετα, η Καλλονή (όσο περνούσε η ώρα) ήταν η ομάδα που πίεζε. Που απειλούσε με μακρινά σουτ. Και πού κατάφερνε να χάσει νέα… κραυγαλέα ευκαιρία, όταν ο Μανούσος δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Και κάπου εκεί ο Λεοζίνιο είπε να το πάρει πάνω του. Να κερδίσει με εντυπωσιακό… νταηλίκι για το μπόι του τις κόντρες. Και μ’ ένα σουτ που πέρασε απ’ την τρύπα της βελόνας, να «τρυπήσει» την άμυνα. Αυτό ήταν! Η Καλλονή είχε λυτρωθεί. Είχε αγγίξει τη χρυσή νίκη. Και την κράτησε σφιχτά ως το τέλος -παρόλο που ο Ροβίθης είχε τεράστιας ευκαιρία να την κλέψει στο τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Ποντάνι, Αναστασιάδης (6’ λ.τ. Βαλιός), Ζακουανί, Χωριανόπουλος, Φαρία, Άλβες, Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκαρσία (75’ Καλτσάς), Περόνε

Στον πάγκο έμειναν οι: Σιδεράκης, Καζάκης, Κεϊτά, Φουρλάνος, Γάλας

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Ζόρο, Στάθης, Μπανούσης (46’ Παπάζογλου), Κάλαϊτζιτς, Ντουντού (73’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (65’ Σίσιτς)

πηγη: sport-fm.gr

Μοιράσου το άρθρο!