Αθλητικά

28/09/2019 - 06:36

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο νιάτα και ευγενή άμιλλα στην Ερεσό.

Δρομείς, ποδηλάτες, πεζοπόροι και παιδιά που διψούν για δράση ήταν οι πρωταγωνιστές του διημέρου Eressos LAVA WKND με δραστηριότητες στην ηφαιστιογενή φύση της Ερεσού.
 

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού διοργάνωσε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019 πλούσιες δραστηριότητες με σκοπό τη δυναμική προβολή και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό. Στόχος, η διοργάνωση να ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού. 70 δρομείς και ποδηλάτες και άλλοι τόσοι πεζοπόροι με τις οικογένειές τους επισκέφτηκαν την Ερεσό και πήραν μέρος στις δράσεις, που οργάνωσε ο Φορέας.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, 30 δρομείς μεγάλων αποστάσεων μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι για τον νυχτερινό αγώνα ανώμαλου δρόμου “Eressos LAVA TrailRun”. Διέσχισαν την καρδιά του Γεωπάρκου Λέσβου σε απίστευτα γρήγορο χρόνο για να τερματίσουν στη Σκάλα Ερεσού, όπου πλήθος κόσμου περίμενε να τους χειροκροτήσει. Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων από τον διευθυντή της ΕΤΑΛ Α.Ε. κ. Αναστάσιο Περιμένη, τον Πρόεδρο του Φορέα κ. Παναγιώτη Μαντζώρο και την Πρόεδρο του πολιτιστικού, εξωραϊστικού συλλόγου Ερεσίων “Φανίας” κ. Χαριτίνη Καρδαρά.
 
Την Κυριακή 60 περίπου πεζοπόροι, τόσο από τον Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου “Ορειάς” όσο και Ερέσιοι, ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Έλσα Εγγλεζοπούλου στον παραδοσιακό οικισμό της Ερεσού, στα ιστορικά κτήρια και στις εκκλησίες. Η νέα επιχείρηση ευεξίας EressianHammam, υποδέχτηκε τους επισκέπτες με ένα σωρό κεράσματα και η κ. Δόξα Μιχάλα τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις. Ακολούθησε καφές κάτω από τα πλατάνια της πλατείας πριν ακολουθήσουν τα “ίχνη της Αρχαίας Ερεσίας” για να καταλήξουν στη Σκάλα Ερεσού από σηματοδοτημένη πεζοπορική διαδρομή.
 
Την ίδια ώρα οι ποδηλάτες προετοιμάζονταν για το μεγάλο γεγονός του Eressos LAVA MTB, τον τελευταίο αγώνα του Lesvos Ride GRANDPRIX MTB 2019. Σημειώνεται εδώ ότι ο αγώνας είχε για πρώτη φορά την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ΕΟΠ. Οι τρεις νικητές του αγώνα overall ήταν οι: Σαραϊδάρης Γιώργος, Αλεξίου Δημήτρης και  Μπουντάκης Μπάμπης. Δεν γίνεται να μην επισημάνουμε την συμμετοχή του Balkin Erman, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Τουρκία για να τρέξει στο Eressos LAVA MTB.
 
Παιδιά όλων των ηλικιών είχαν πάρει θέσεις από νωρίς με τα ποδήλατα και τα κράνη τους αγωνιώντας για την έναρξη του Eressos LAVA KIDS. Αποζημιώθηκε η αναμονή τους με παιχνίδια, αγώνα ασκήσεων ισορροπίας και sprint.
 
Στα highlights  της εκδήλωσης θα προσθέσουμε την συμμετοχή δύο Ερέσιων αθλητών του δρομέα Νίκου Λουκίδη και του ποδηλάτη Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη που τερμάτισαν με πολύ καλή σειρά.
 
To 3ο Eressos LAVA WKND ολοκληρώθηκε με την απονομή επάθλων στους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, πολλές αγκαλιές, συγχαρητήρια, δηλώσεις των συντελεστών στην ΕΡΤ και ΣΤΟ ΝΗΣΙ, που κάλυψαν το γεγονός. Φυσικά ανανεώθηκε το ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο.
 
Τα μετάλλια και τα αναμνηστικά των αγώνων φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής κοσμημάτων Θεόφιλος Μαντζώρος και το έπαθλο για το  Eressos LAVA KIDS η αρχιτέκτων Χριστίνα Ιωσηφέλλη.
 
Ένας πλούσιος μπουφές με σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα από Ερεσιώτισες, καθώς και με τα διάσημα σύκα της περιοχής περίμενε τους αθλητές στον τερματισμό για να τους δώσει ενέργεια.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον τεχνικό σύμβουλο των αθλητικών δράσεων, LESVOSRIDE. Ο Τίτος Χατζέλης και η Ιουλία Αγιαμαρνιώτη αποδεικνύουν συνεχώς την αγάπη τους για τον αθλητισμό και για τη μοναδική φύση της Λέσβου και αγωνίζονται συνεχώς για την υγιή ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας.
 
Θερμές ευχαριστίες σε όσους αγκάλιασαν και στήριξαν με κάθε τρόπο την επιτυχία της εκδήλωσης.
 
Ευχαριστούμε θερμά όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και τα μέλη του Φορέα που προσέφεραν φιλοξενία στους συντελεστές της διοργάνωσης: Παγωθήκη, EressianHammam, Café Eressos, Αρχιτέκτονα Χριστίνα Ιωσηφέλλη, ΜΟΤΟ ΜΟΤΙΟΝ Γ. Τζινιέρης, Ξενοδοχείο Γαλήνη, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κρινέλου, Καλλιόπης Τακτικού, Κώστα Κόβρα, Αφροδίτης Μυλοπτέρη και τέλος την “ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΙΚΗ” - Χριστόφορος Μανδυλάς και Συνεργάτες, που συντήρησε αφιλοκερδώς τη σηματοδότηση της διαδρομής “Ο Γύρος του κάμπου της Ερεσού”.
 
Δεν υπάρχουν λόγια αρκετά ώστε να ευχαριστήσουμε τους 35 αεικίνητους και φιλότιμους εθελοντές μας, τις κυρίες που κατασκεύασαν τα κεράσματα, τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία της διοργάνωσης.
 
Τέλος, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ΕΤΑΛ Α.Ε. πρόγραμμα FitOnOliveTrails για την αμέριστη υποστήριξή τους. Επίσης, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, τη Δημοτική Κοινότητα Ερεσού, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και την Ελληνική Αστυνομία. Τους χορηγούς επικοινωνίαςΕΡΤ, ΤΟ ΝΗΣΙ και Ράδιο Αίολος. Τον Ποδηλατικό  Σύλλογο Λέσβου,  τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου “Lesvos Runners” και τον Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου “Ορειάς”.

 
Η εκδήλωση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.

Μοιράσου το άρθρο!