Αθλητικά

04/07/2012 - 12:08

"Φέσι" 17.000 ευρώ σε εργολάβο από την ΑΕΛ Καλλονής

Αγωγή εργολάβου κατά της  ΑΕΛΚ  «Δούλεψα επί ένα μήνα μετά από συμφωνία με τον κ. Μιχαλάκη και τώρα που κρίθηκε παράνομη η παραχώρηση του γηπέδου, δεν με πληρώνουν» δηλώνει στα Νέα της Λέσβου ο εργολάβος Νίκος Γιαιτζόγλου
Γήπεδο ΤΕΛ

Γράφει:  Στρατής Τσιντώτας / εφημερίδα " Τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ"

Περισσότερο περίπλοκο από ότι αρχικά φαίνονταν είναι τελικά το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου των ΤΕΛ στην ομάδα της ΑΕΛΚ, παραχώρηση η οποία όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας την προηγούμενη εβδομάδα, κρίθηκε άκυρη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Χτες το πρωί ο εργολάβος Νίκος Γιαιτζόγλου που είχε αναλάβει τις χωματουργικές εργασίες στις εγκαταστάσεις μετά από εντολή της διοίκησης της Καλλονής, απέστειλε εξώδικο και κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και του Προέδρου Νίκου Μιχαλάκη, , ζητώντας να πληρωθεί το ποσό των 17.000 ευρώ που κόστισαν οι εργασίες που πραγματοποίησε στο γήπεδο των ΤΕΛ, ποσό το οποίο αρνείται η ΠΑΕ ΑΕΛΚ να πληρώσει λόγω της εξέλιξης που είχε η υπόθεση. Ο κ. Γιαιτζόγλου υποστηρίζει ότι προσπάθησε επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες να έρθει σε επαφή με την διοίκηση της ΑΕΛΚ αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισε να κινηθεί νομικά, διεκδικώντας τα χρήματα του.

ο εργολάβος Νίκος Γιαιτζόγλου

Ενός κακού..

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με απόφαση του ΔΣ παραχώρησε το γήπεδο των ΤΕΛ στην ομάδα της Καλλονής για αποκλειστική χρήση, δίνοντας της την δυνατότητα να κάνει κάποιες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου με έξοδα που θα βάρυναν την ίδια την ΠΑΕ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία με την σειρά της έκρινε άκυρη την παραχώρηση του γηπέδου.

Ωστόσο στο διάστημα που μεσολάβησε η διοίκηση της ΑΕΛΚ είχε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες στις εγκαταστάσεις αναθέτοντας τις στον εργολάβο Νίκο Γιαιτζόγλου «Λόγω της καλής σχέσης που είχα αναπτύξει με τον κ. Μιχαλάκη καθώς ήμουν χορηγός της ομάδας και είχα στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια του, με κάλεσε τέλη Απριλίου παρουσία των κ. Ματζουράκη, Λουτσιάνο, Καρτάλη και Καραβασίλη και μου ζήτησε να κάνω διάφορες εργασίες στο χώρο ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προπονητικό κέντρο της ομάδας. Δεν μιλήσαμε ούτε για το οικονομικό κομμάτι, ούτε υπογράψαμε κάποια σύμβαση, αν και το ζήτησα, καθώς μου είπε ότι με εμπιστεύεται απόλυτα. Τελικά εγώ δεν έπρεπε να τον εμπιστευτώ όπως αποδείχτηκε. Επί ένα μήνα το συνεργείο μου και εγώ προσωπικά  με 3 μηχανήματα δουλεύαμε  στο γήπεδο και κάναμε όλα όσα είχαμε συμφωνήσει. Παραδώσαμε το γήπεδο αρχές Ιουνίου και από τότε έχω προσπαθήσει πολλές φορές να επικοινωνήσω με τον κ. Μιχαλάκη ή κάποιον άλλον υπεύθυνο για να κανονίσω για τα χρήματα που μου οφείλονται, ποσό 17.000 ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κανέναν γιατί όλοι τους με αποφεύγουν. Διαβάζοντας στα «Νέα της Λέσβου» στις 27 Ιουνίου ότι η παραχώρηση από τον Δήμο στην ΑΕΛΚ κρίθηκε άκυρη, κατάλαβα ότι αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι της ΑΕΛΚ έχουν εξαφανιστεί και δεν έχουν σκοπό να με πληρώσουν και αποφάσισα να κινηθώ δικαστικά διεκδικώντας τα χρήματα μου. Καλούμε να πληρώσω 3000 ευρώ ΦΠΑ για τα τιμολόγια που έκοψα και δεν έχω πάρει ούτε ευρώ.» ανέφερε ο κ. Γιαιζόγλου επιρρίπτοντας ευθύνες για το όλο θέμα τόσο στον κ. Μιχαλάκη όσο και στον Αντιπρόεδρο Κώστα Παπαδόπουλο: « Τα προβλήματα τα δημιουργεί ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος παρουσιάζει τα πράγματα όπως αυτός θέλει στον κ. Μιχαλάκη ο οποίος βρίσκεται μακριά και δεν έχει ιδία άποψη. Για να φανταστείτε ακόμη και τους υπόλοιπους επαγγελματίες που εργάστηκαν στο γήπεδο τους πλήρωσε μετά από καυγά και μιλάμε για ποσά 500 και 600 ευρώ. Αλλά με ξένα κόλλυβα όπως σωστά είχατε γράψει τις προάλλες για τον κ. Παπαδόπουλο προσπαθεί να κάνει κηδεία. Ηθικά υπεύθυνος όμως είναι ο ίδιος ο Μιχαλάκης γιατί εκείνος επιλέγει τους συνεργάτες του και εκτίθεται και αυτός μαζί τους. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από τους ανθρώπους της ΑΕΛΚ γιατί έχω βοηθήσει και με την τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας  στο γήπεδο και με διαρκείας και με χορηγία την ομάδα και είχαμε άριστες σχέσεις αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε ότι έκανα λάθος. Δυστυχώς αυτό το προφίλ που προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω για την ΑΕΛΚ, δηλαδή της καλής και καλοπληρώτριας ομάδας με κοινωνικό πρόσωπο είναι μόνο στα λόγια.  Και επειδή μαθαίνω ότι ο κ. Μιχαλάκης θα κάνει δωρεάν στο σχολείο Σκουτάρου ας προσέξουν όσοι εργαστούν εκεί πως θα πάρουν τα χρήματα τους» κατέληξε ο κ. Γιαιτζόγλου.

Από την πλευρά της ΑΕΛΚ αν και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για να πάρουμε και την θέση της ΠΑΕ δεν στάθηκε δυνατό…

Μοιράσου το άρθρο!