Αθλητικά

14/01/2015 - 21:38

H Καλλονή προηγήθηκε αλλά ο ΠΑΟΚ είχε απόθεμα ψυχής! Καλλονή - ΠΑΟΚ 1-2

style="text-align: justify;">Νίκη με ανατροπή (1-2) για τους Θεσσαλονικείς μέσα στη Μυτιλήνη
Με δέκα λόγω αποβολής του Κάτσε από το 37' οι «ασπρόμαυροι» 
* Δεν… μπήκε στο β’ ημίχρονο η Καλλονή
* Χαμένο πέναλτι στο 82’ο Μανούσος
 
Τεράστιο διπλό. Με πείσμα και πάθος ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα το βράδυ της Τετάρτης (14/1) από την Μυτιλήνη επικρατώντας 1-2 της Καλλονής για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, έμεινα στο -2 από τον Ολυμπιακό και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.
Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη βρήκε νωρίς το δρόμο προς τα δίχτυα (στο 8’) με τον Καλτσά και στο α’ μέρος εγκλώβισε τους Θεσσαλονικείς διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα. Στο β’ μέρος όμως υπέστη αδικαιολόγητη… καθίζηση και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους για την αντεπίθεση.
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στο α’ 45λεπτο δεν έπαιξε ποδόσφαιρο και ασχολήθηκε περισσότερο με τον Μήτσιο, που έκανε πολλά λάθη αλλά απέβαλε σωστά στο 37’ τον Κάτσε. Οι αντιδράσεις του έμπειρου τεχνικού μάλιστα και του πάγκου γενικότερα δεν ταιριάζουν σε μεγάη ομάδα.
Όταν όμως ηρέμησε στο β’ και παρότι αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα έγινε… κανονικός ΠΑΟΚ και έφτασε στην ανατροπή με δύο γκολ του Περέιρα. Θα μπορούσε πάντως η Καλλονή να πάρει τον βαθμό, αλλά στο 82’ ο Ιτάνζ απόκρουσε το πέναλτι του Μανούσου, που σωστά είχε υποδείξει ο Μήτσιος.
 
Προηγήθηκε με Καλτσά και έκλεισε τους διαδρόμους
Με την καλύτερη δυνατή 11άδα κατέβασε την Καλλονή ο Γιάννης Ματζουράκης έχοντας διαθέσιμους τους Λεοζίνιο, Μανούσο και Χουάνμα στη γραμμή κρούσης. Ο Άγγγελος Αναστασιάδης από την άλλη προτίμησε αυτή τη φορά ένα 4-2-3-1 με τον Περέιρα πίσω από τον Αθανασιάδη και τους Μακ, Σαλπιγγίδη στις πτέρυγες. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά, αλλά για μία ακόμα φορά προδόθηκε από την κάκιστη αμυντική του λειτουργία. Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από αριστερά, ο Μανούσος σέντραρε, ο Χουάνμα έστρωσε στον Καλτσά και αυτός με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ιτάνζ που ναι μεν αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή πορείας της μπάλας που κόντραρε, αλλά είχε πολύ αργή αντίδραση. Η Καλλονή άνοιξε το σκορ στο 7’ και από εκείνο το σημείο και μέχρι τέλος του α’ μέρους η εικόνα ήταν ίδια, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την Καλλονή, που είχε γυρίσει πίσω από το κέντρο να κλείνει άψογα τους διαδρόμους και να μην επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να βγάλει τη μεγάλη φάση.
Το πρέσινγκ των γηπεδούχων μάλιστα ήταν τέτοιο που εμπόδιζε τους παίκτες του Αναστασιάδη να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, αναγκάζοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις να καταφεύγουν σε μακρινά γεμίσματα που δεν είχαν τύχη. Οι «ασπρόμαυροι» αρκέστηκαν σε τρεις καλές στιγμές με Μακ στο 8’ και Αθανασιάδη στο 19’ και το 25’, που ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να φτάσουν στην ισοφάριση. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ στο 37’ καθώς μετά από σωστή αποβολή του Κάτσε έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Αλβανός χαφ πράγματι δέχθηκε φάουλ, αλλά με τον απαράδεκτο τρόπο που διαμαρτυρήθηκε (έβρισε τον διαιτητή) έχασε το δίκιο του. Γενικά ο ΠΑΟΚ έχει πολλά δικαιολογημένα παράπονα καθώς ο Μήτσιος κατάφερε να τινάξει στον αέρα ένα ήρεμο παιχνίδι με πολλές λάθος αποφάσεις. Στη φάση της αποβολής μάλιστα ο Αναστασιάδης προέτρεψε όσους βρίσκονταν στον πάγκο να αποχωρήσουν, ενώ στον αγωνστικό χώρο κατέβηκαν και οι Βρύζας-Αγγελίδης για να διαμαρτυρηθούν. Εικόνα που δεν αρμόζει σε μεγάλη ομάδα και την εκθέτει, όσα παράπονα και να έχει. Στα τελευταία λεπτά ουσιαστικά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο με τα νεύρα να είναι τεταμένα και την Καλλονή να κρατάει εύκολα το προβάδισμα.
 
Ανατροπή σε 13 λεπτά με Περέιρα ο ΠΑΟΚ, έπιασε πέναλτι ο Ιτάνζ
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Αναστασιάδης έριξε στη μάχη τον Τζανδάρη αντί του αρνητικού Μαντούρο και παράλληλα οπισθοχώρησε ο Αθανασιάδης για να πάει κορυφή ο Περέιρα. Ο Ματζουράκης δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κάποια αλλαγή. Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία και μάλιστα ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και στο 50’ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ρατς εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, οι αμυντικοί της Καλλονής «κοιμήθηκαν» και μετά από ασίστ του Αθανασιάδη ο Περέιρα από κοντά νίκησε τον Χογκ ισοφαρίζοντας. Το μομέντουμ πλέον ήταν για τον ΠΑΟΚ που πίεζε και για δεύτερο γκολ. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί διαδοχικά κόρνερ που κέρδισε, αλλά τελικά σκόραρε στο 58’ σε κανονική ροή αγώνα. Ο Μακ έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά και με ωραία σέντραρε έδωσε τη δυνατότητα στον Περέιρα να γράψε σε κενή εστία το 1-2, κάνοντας την ανατροπή.
Η μορφή του αγώνα στη συνέχεια άλλαξε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να οπισθοχωρεί και την Καλλονή να παίρνει την κατοχή προσπαθώντας να γίνει απειλητική. Πλέον ήταν η σειρά του Ματζουράκη για διορθωτικές κινήσεις και για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του πέρασε στο ματς Καμαρά και Στεφάνοβιτς. Με τον ΠΑΟΚ όμως να έχει γυρίσει όλος στην άμυνά του δεν υπήρχαν διάδρομοι και οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν. Ο Αναστασιάδης μάλιστα είχε τοποθετήσει ως δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Τζανδάρη τον Αθανασιάδη, που φέτος μόνο… τερματοφύλακας δεν έχει παίξει. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους στις αντεπιθέσεις και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κλειδώσουν το ματς. Αρχικά στο 65’ όταν ο Χογκ είπε «όχι» σε τετ α τετ του Σαλπιγγίδη και στο 75’ όταν ο Περέιρα και ενώ ήταν φάτσα με την εστία στη μικρή περιοχή έκανε… τσαφ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου λίγο έλειψε να βρει εφαρμογή και στο 81’ η Καλλονή κέρδισε δίκαια πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη στον Χουάνμα. Ο Ιτάνζ όμως, όπως έκανε και στην Τρίπολη, απόκρουσε την καλή εκτέλεση του Μανούσου και κράτησε το προβάδισμα. Στα τελευταία λεπτά η Καλλονή πίεσα, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε το τρίποντο, που τον κρατάει ζωντανό στη διεκδίκηση του τίτλου.
 
Διαιτητής ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου) με βοηθούς τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Φαντόπουλο (Πειραιά). 4ος ο Αμπάρκιολης (Καβαλας).
Κίτρινες: 84’ Χουάνμα - 35’ Βίτορ, 41’ Παπαδόπουλος, 54’ Τζανδάρης, 68’ Αθανασιάδης, 70’ Σαλπιγγίδηςξ, 81’ Κωνσταντινίδης
Κόκκινη: 37’ Κάτσε
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Κεϊτά (66’ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης (76’ Μίνγκας), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (66’ Καμαρά), Μανούσος, Χουάνμα.
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Μαντούρο (46’ Τζανδάρης), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (92’ Σκόνδρας), Σαλπιγγίδης (95’ Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.
 
Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη
 
«Αυτό το παιχνίδι μοιάζει με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μετά από ένα θαυμάσιο πρώτο ημίχρονο μία στιγμή αδράνειας και μπήκαμε σε τρικυμία και χάσαμε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε παλικαρίσια»
 
 
a-sport.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!