Αθλητικά

17/04/2016 - 21:16

H Καλλονή.... στη γιορτή του Ολυμπιακού...

Τ

ον περίμενε η φιέστα, εμφανίστηκε κι αυτός γιορτινός και το γλυκό έδεσε. Ο Ολυμπιακός διέλυσε (5-0) την Καλλονή στο Καραϊσκάκη και πανηγύρισε με ιδανικό τρόπο το 43ο πρωτάθλημα. Γκολάρα ο Ιντέγε. 

 
Με πέντε γκολ (5-0) φόρτωσε την άμυνα της Καλλονής ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ό,τι ήθελαν (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) κι έκλεισαν με ιδανικό τρόπο την χρονιά που τους βρίσκει για 43η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές. 
 
Ο δρόμος της νίκης άνοιξε με εκτελέσεις φάουλ των Φορτούνη και Φουστέρ στο πρώτο ημίχρονο. Το 3-0 έγραψε ο Κασάμι και στη συνέχεια ξεκίνησε το show του Ιντέγε. Πρώτα (77’) έδωσε όμορφη ασίστ στον Ομάρ και στη συνέχεια έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με γκολάρα στο 84’. 
 
 
Το ματς:
 
Αρκετά δραστήριοι μπήκαν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα στο ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά επικίνδυνος και απείλησε κυρίως με επιθέσεις από τα άκρα και παράλληλες μπαλιές. Η Καλλονή βγήκε… από το καβούκι της μετά το πρώτο τέταρτο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό. Σε ιδανικό σημείο ο Φορτούνης έδειξε και πάλι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με τη… βοήθεια του Δαύκου (φέρει ευθύνη) άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ στο 21’. 
 
Το γκολ των Πειραιωτών δεν «μπλόκαρε» την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, που έψαχνε τις αντεπιθέσεις για να κάνει τη ζημιά. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία, όμως αντιμετώπισαν προβλήματα στο να περάσουν την μπάλα στην περιοχή. Τελικά η λύση δόθηκε ξανά από φάουλ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Φουστέρ, που με έξυπνο σουτ άφησε άγαλμα τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 35’. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ρυθμό να πέφτει κάπως και τον Ολυμπιακό να προηγείται άνετα 2-0. 
 
Καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα της Λέσβου στο δεύτερο 45λεπτο, όμως η ανωτερότητά της δεν κράτησε για πολύ. Οι ερυθρόλευκοι δίνοντας περισσότερο γήπεδο στον αντίπαλο δημιούργησαν χώρους και πλέον πάταγαν με τεράστια άνεση την αντίπαλη περιοχή. Ο Κασάμι, ανέβασε πολύ την απόδοσή του και δικαιώθηκε στο 61ο λεπτό, όταν εκμεταλλευόμενος λάθος αντιπάλου έκλεψε την μπάλα κι αφού συνδυάστηκε με τον Ιντέγε «έγραψε» το 3-0. 
 
 
Ο ρυθμός μπορεί να έπεσε κάπως όσο περνούσαν τα λεπτά αλλά ο Ιντέγε φρόντισε να «ζεστάνει» ξανά το γήπεδο. Με εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 77ο λεπτό σέρβιρε στον Ομάρ έτοιμο γκολ. Η Καλλονή έδειχνε σημάδια διάλυσης και δεχόταν συνεχώς φάσεις, ενώ ο Δαύκου είχε σταθερά δουλειά. Το καλύτερο γκολ της βραδιάς και ίσως και της τελευταίας αγωνιστικής ήρθε από το πόδι του Νιγηριανού που με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ από δύσκολη γωνία έγραψε το τελικό σκορ. 
 
 
Οι συνθέσεις:
 
 
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα (72΄ Σιόβας), Ομάρ, Μαζουακού, Κασάμι (62’ Καμπιάσο), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι (62’ Ντουρμάζ), Φορτούνης, Ιντέγε 
 
Στον πάγκο: Καπίνο, Μπουχαλάκης, , Πάρντο, Σεμπά 
 
 
Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκου, Ξύδας (65’ Χατζηδημητρίου), Ούκαρ (65’ Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκιόλιας, Μίκιτς, Μπλάζιτς, Γιουκαρής, Γουερέ (83’ Φιορέτος), Γιορέντε και Μανούσος
 
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μπουρούς, Καραγεώργης, Γκαμάγκας 
 
Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης 
 
sport-fm.gr

Μοιράσου το άρθρο!