Αθλητικά

23/03/2021 - 15:55

Η Όλγα Φιάσκα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην - 27 Μαρτίου στην Αττάλεια της Τουρκίας

ΔΕΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ - 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Με τέσσερις αθλήτριες η χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην-Ανάμεσά τους και η *ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ* (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην θα γίνει το Σάββατο (27/3) στην Αττάλεια της Τουρκίας και η χώρα μας θα λάβει μέρος με τέσσερις αθλήτριες.

Η Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ), Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) και Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ν. Ιωνίας Ανατολή) θα έχουν την ευκαιρία για μια δυνατή αναμέτρηση ενόψει των διοργανώσεων του ανοιχτού.

Στο σύνολο τους οι αθλήτριες μας θα πάρουν θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην διεκδικώντας εξαιρετικές επιδόσεις. Τόσο η Όλγα Φιάσκα όσο και η Κυριακή Φιλτισάκου προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μεγάρων, εκεί όπου αμφότερες εξασφάλισαν τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με την Φιάσκα να σημειώνει 1.36.53 στα 20χλμ. βάδην και τη Φιλτισάκου 2.55.15 στα 35χλμ. βάδην.

Η Τσινοπούλου είναι ήδη σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού βρίσκεται στην 55η θέση του ολυμπιακού ράνκινγκ στο σύνολο των 60 αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.31.39 από την περσινή σεζόν, επίδοση που θα επιδιώξει να προσεγγίσει.

Το ατομικό της ρεκόρ θέλει να βελτιώσει η Παπαδοπούλου, το οποίο είναι 1.36.33 από τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική της κατάσταση. Στο σύνολο τους οι πρωταθλήτριες μας διαθέτουν τις ικανότητες να διεκδικήσουν επιδόσεις που θα της ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στο παγκόσμιο ράνκινγκ και παράλληλα να τις φέρουν ακόμη κοντά σε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η χώρα μας παρά τις δυσκολίες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του ιού covid-19, θα είναι παρούσα σε μία ακόμη διοργάνωση. Η διοργάνωση θα γίνει ακολουθώντας σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ εξίσου απαιτητικά θα είναι τα πρωτόκολλα που θα ακολούθησαν τα μέλη της αποστολής μας έως να φτάσουν στον προορισμό τους, κυρίως με τη διενέργεια διαδοχικών τεστ.

Οι τέσσερις αθλήτριες θα ταξιδέψουν στην Τουρκία μέσω Γερμανίας, την Παρασκευή (26/3), με την πτήση LH9515 στις 08.35 το πρωί και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

  Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!