Αθλητικά

30/01/2012 - 10:40

Και στη Μυτιλήνη η Aegean Regatta 2012 - Πρόγραμμα

yle="text-align:justify;">Η Aegean Regatta για το 2012 θα έχει την διαδρομή:Μυτιλήνη – Οινούσσες, Οινούσσες – Βολισσός (Χίου), Βολισσός (Χίου) – Σύρος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα φαίνεται παρακάτω:

Σάββατο 18/08/2012
Συγκέντρωση σκαφών, στην Μυτιλήνη και τελετή έναρξης.

Κυριακή 19/08/2012
Εκκίνηση 1ης ιστιοδρομίας και τερματισμός στις Οινούσσες.

Δευτέρα 20/08/2012
Ελεύθερη ημέρα και απονομή πρώτης ιστιοδρομίας το βράδυ.

Τρίτη 21/08/2012
Εκκίνηση 2ης ιστιοδρομίας και τερματισμός στην Βολισσό.

Τετάρτη 22/08/2012
Ελεύθερη ημέρα ή παράκτια ιστιοδρομία και απονομή 2ης και 3ης ιστιοδρομίας

Πέμπτη 23/08/2012
Εκκίνηση 4ης ιστιοδρομίας για Σύρο.

Παρασκευή 24/08/2012
Τελετή λήξης της Aegean Regatta 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Η Aegean  Regatta είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001. H διοργάνωση ξεκίνησε έχοντας δύο βασικούς στόχους: Αφενός να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους είτε της πρωτεύουσας είτε των νησιών να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μία ευκαιρία ώστε να κερδίσουν τους επισκέπτες τους. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από την Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσας, της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και το υπουργείο Αιγαίου. Η προσπάθεια αυτή βρήκε υποστηρικτές και τους βασικούς ναυταθλητικούς ομίλους των ακριτικών νησιών, τον Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. της Λέσβου, τον Ναυτικό όμιλο Καρλοβασίου, τον Ναυτικό όμιλο Σάμου και τον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Όλοι αυτοί οι φορείς διοργάνωσαν την πρώτη  Aegean Regatta  και φρόντισαν να την μετατρέψουν σε θεσμό.
 
Από το 2001 μέχρι και το 2010 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κώ, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών αυξάνονταν και σταθεροποιήθηκαν περίπου στις 70 – 90, πλησιάζοντας κάποιες χρονιές και τις 100. Άμεση συνέπεια αυτής της συμμετοχής ήταν μία ετήσια μεταφορά περισσότερων από 1200 ιστιοπλόων από νησί σε νησί και κυρίως από νησιά που πολλές φορές ήταν ξεχασμένα απ όλους και απ όλα.
 
Η Aegean Regatta κατάφερε αυτά τα δέκα χρόνια να τονώσει τα ακριτικά νησιά, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια μεγάλωσε μία γενιά ιστιοπλόων η οποία έμαθε ότι μπορεί να ταξιδεύει εύκολα το Αιγαίο, να έχει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες αλλά πάνω απ όλα κατάφερε να αναδείξει την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής.

Μοιράσου το άρθρο!