Αθλητικά

18/03/2015 - 19:17

Κακή εμφάνιση στη Λιβαδειά. Ηττήθηκε με 3-0 η Καλλονή

Ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Καλλονής, έχοντας ουσιαστικά «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο  και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη.
 
Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση και μέσα σε 45 λεπτά κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ. Έτσι, η ομάδα της Λιβαδειάς έφτασε τους 31 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανθρακικό.
 
Απ' την άλλη, η Καλλονή ήταν ιδιαίτερα νωθρή και δεν είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι της ενώ «πληγώθηκε» από τα στημένα από τα δύο από τα τρία γκολ προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ του Μιλιάζες. Έτσι, η ομάδα της Μυτιλήνης έμεινε στους 37 πόντους και τη δέκατη θέση.
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών:
 
O Άκης Μάντζιος επέλεξε ένα σύστημα 5-1-3-1 με τον Σηφάκη να παίρνει θέση κάτω απ' τα δοκάρια, τους Στάθη, Πιντέρ, Κώτσιο, Τομάς και Μιλιάζες στην άμυνα, μοναδικό αμυντικό χαφ ο Πελέ, μπροστά του οι Μπουσταμάντε, Γιακουμάκης και Πουλίδο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.
 
Απ' την άλλη, ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε την ομάδα του με ένα σύτημα 4-2-3-1 με τους Κριπιντίρη, Γιορέντε, Τσαμπούρη και Αντέτζο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Καλτσάς και Κεϊτά, δεξιά ο Λεοζίνιο, αριστερά ο Χουάνμα, στην κορυφή της επίθεσης ο Πετρόπουλος και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Μανούσος.
 
«Καθάρισε» απ' το πρώτο!
 
Ο Λεβαδειακός ήθελε τη νίκη πάση θυσία για να μπορέσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, οπότε γνώριζε ότι το ματς κόντρα στην Καλλονή ήταν μείζονος σημασίας.
 
Έτσι, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν το ρυθμό τους και τα κατάφεραν.
 
Η προειδοποιητική βολή για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήρθε στο 13ο λεπτό. Ο Μπουσταμάντε έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μάντζιο, εκείνος με τη σειρά του πέρασε τον Χογκ αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Καλλονής.
 
Η επόμενη καλή φάση για τον Λεβαδειακό ήταν και το πρώτο γκολ. Στο 17ο λεπτό, ο Μάντζιος, έπειτα από ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή, σέντραρε και ο Μπουσταμάντε με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
 
Ο Λεβαδειακός είχε πλέον βάλει τις βάσεις για μία σημαντική νίκη και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου ήρθε και το 2-0, που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηεδούχους. 
Ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Κώτσιςο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ για το 2-0.
 
Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και ουσιαστικά η μοναδική στιγμή που έκανα αισθητή την παρουσία τους ήταν στο 40ο λεπτό με ένα σουτ του Λεοζίνιο, το οποίο πέρασε άουτ.
 
Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ του Λεβαδειακού ωστόσο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, ο Πετρόπουλος σε μία προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Χογκ και έτσι το σκορ του ημιχρόνου ήταν το 3-0.
 
Τυπική διαδικασία!
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες αφού ο μεν Λεβαδειακός είχε «καθαρίσει» την υπόθεση «νίκη» έχοντας από το πρώτο ημίχρονο πετύχει τρία γκολ ενώ η δε Καλλονή, είχε ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς το εις βάρος της 3-0 δεν της επέτρεπε να έχει και πολλές ελπίδες για κάτι καλό.
 
Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ, που θα τους έβαζε ξανά στο «παιχνίδι». Έτσι, στο 50ο λεπτό, ο Λεοζίνιο έκανε την κάθετη πάσα στον Μανούσο, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.
 
Δέκα λεπτά αργότερα, και πάλι ο Λεοζίνιο, βρήκε με έξυπνη κάθετη μπαλιά τον Πετρόπουλο, αλλά το πλασέ του Έλληνα επιθετικού εξουδετερώθηκε απ' τον Σηφάκη.
 
Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει, για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιλιάζες σέντραρε από τα δεξιά, ο Μάντζιος έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
 
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το 3-0 έμεινε έως το τέλος με τον Λεβαδειακό να παίρνει σπουδαία νίκη και να απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Μπουσταμάντε (61' Ζίτο), Μιλιάζες, Πελέ (78' Μιλοσάβλιεφ), Πιντέρ, Πουλίδο (85' Κατίδης), Τομάς, Γιακουμάκης, Κώτσιος, Μάντζιος
 
Καλλονή (Β. Βλάχος): Χογκ, Κριπιντίρης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (46' Μαρσέλο), Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Αράς), Χουάνμα (55' Ναβάρο), Πετρόπουλος
 
Επιμέλεια: Νίκος Βόπης
 
 
 
novasports.gr

Δείτε βίντεο : τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Μοιράσου το άρθρο!