Αθλητικά

29/04/2013 - 05:20

Καλλονή για τα «σαλόνια», κέρδισε εκτός έδρας τη Λάρισα - (Δείτε το βίντεο με το γκολ)

  Καλλονή για τα «σαλόνια», κέρδισε εκτός έδρας τη Λάρισα - (Δείτε το βίντεο με το γκολ)

frame allowfullscreen="" frameborder="0" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/TLF02uakAP8?rel=0" width="640">

βίντεο με το γκολ του Μανούσου

 

Όταν πραγματοποιείς τέτοια εμφάνιση στην έδρα ενός εκ των ομάδων που έχει τον ίδιο στόχο με εσένα και το 1-0 με το οποίο νικάς σε αφήνει και δυσαρεστημένο, δεν μπορείς παρά να βάζεις... πλώρη για άνοδο.
 
Ο λόγος, φυσικά, για την Καλλονή, η οποία πήρε τη νίκη μέσα στο «AEL FC Arena» και έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της απευθείας ανόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ για ακόμα μία φορά ήταν ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα και είχε και ένα δοκάρι.
 
Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών, σε ένα παιχνίδι που γι’ αυτή ήταν «τελικός», και πλέον ακόμα και η είσοδος στα πλέι οφ μοιάζει με μακρινό όνειρο για την ομάδα του Τίμου Καβακά. Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει και ένταση στο τέλος του αγώνα, καθώς οπαδοί των «βυσσινί» άρχισαν να ξεσπούν σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους (έσπασαν και μερικά πλεξιγκλάς στις εξέδρες), ενώ μερικοί εξ αυτών πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησαν εξηγήσεις από τους ποδοσφαιριστές.
 
Ακραίες αντιδράσεις σίγουρα, αλλά λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που έβλεπαν την Καλλονή να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Με εξαίρεση το ξεκίνημα του αγώνα, στο οποίο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, οι Μυτιληνιοί είχαν τον έλεγχο.
 
Από το 20’ και μετά άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και έπειτα από μια-δυο επικίνδυνες «επισκέψεις» στα καρέ του Σέρεμετ, άνοιξαν το σκορ στο 31’, όταν ο Λεοζίνιο με ωραία πάσα έβγαλε τον Μανούσο στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και ο πρώτος σκόρερ της Καλλονής δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σέρεμετ για το 0-1. Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων, που θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» το ματς πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ του Λεοζίνιο στο 43’ και στο 45’ νίκησε τον Κάντζι σε τετ α τετ.
 
Στην επανάληψη, οι «βυσσινί» μπήκαν και πάλι με επιθετική διάθεση, θέλοντας να ισοφαρίσουν, αλλά δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Αντιθέτως, οι Μυτιληνιοί ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δύο φορές «σημάδεψαν» τα δοκάρια. Πρώτα με τον Ντιμπαλά στο 57’ και στη συνέχεια με τον Κάντζι στο 83’. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 79’, ο Γάλας δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Σέρεμετ, όμως αυτή η αστοχία-ατυχία των φιλοξενούμενων δεν τους στοίχισε και έφυγαν από τη Λάρισα με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.
 
Βαθμολογία:
 
 
Διαιτητής του αγώνα ο Σφακιανάκης (Αθηνών).
 
ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης (46’ Τσιάρας), Πόνσε, Χασμέρης, Δεινόπαπας (30’ Κρητικός), Ζεκίνια (62’ Αλεξάντροβιτς).
 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Κώτσιος, Λαμπρόπουλος (62’ Σερφά), Χωριανόπουλος, Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (83’ Κριπιντίρης), Ντιμπαλά, Κάντζι, Μαν

Μοιράσου το άρθρο!