Αθλητικά

12/03/2016 - 21:21

Καλλονή - Γιάννενα 0-2 (βίντεο)

yle="text-align: justify;">Η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Πετράκη… δίδαξε και στη Μυτιλήνη, κόντρα στην καταδικασμένη Καλλονή, πώς παίζεται το 5-3-2 (3-5-2 στην επίθεση) και παίζοντας ωραία μπάλα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε 2-0. 

 
Ο Τζημόπουλος άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες στο 43’, για να έρθει ο Μανιάς στο 90’ να «καθαρίσει» τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, που πάλεψε στο δεύτερο 45λεπτο, είχε ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά δεν τα κατάφερε… 
 
Τραγικά λάθη από τον α’ βοηθό, Γιάννη Σίπκα (Πέλλας), που έκοψε λανθασμένα δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά (56’ και 59’), και ενώ οι φάσεις ήταν μπροστά του, τον Μανιά, που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Δαύκο, με τον επιθετικό του ΠΑΣ να ξεκινά σε αμφότερες ένα μέτρο πίσω από την άμυνα! 
 
 
Πώς έπαιξαν
 
Σε διάταξη 4-2-3-1, ο Νίκος Καραγεωργίου είχε τον Δαύκο στο τέρμα, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Γκόλιας και Μίκιτς. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μπλάζιτς και Καλτσάς, δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Μανούσος και ο Φαβάλι λίγο πιο πίσω από τον Μάρκοβιτς, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. 
 
 
Σε τέταρτο σερί παιχνίδι, ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε το αγαπημένο του, όπως εξελίσσεται, 3-5-2 -όταν επιτίθεται, καθώς το γυρνάει σε 5-3-2 όταν αμύνεται. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Περιστερίδης, ο οποίος είχε μπροστά του -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Μπέριο, Σκόνδρα και Τζημόπουλο. Από αριστερά, όλη την πλευρά είχε ο Ναδάλες, δεξιά ήταν ο Στρούνα, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν οι Λίλα, Τσουκαλάς και Γιάκος. Μπροστά ήταν οι Μανιάς και Ίλιτς, που εναλλάσσονταν ο ένας πίσω από τον άλλο. 
 
 
Το ματς
 
Το πρώτο 45λεπτο ανήκε, ξεκάθαρα, στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πριν καλά καλά συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, είχαν… φλερτάρει δύο φορές με το γκολ. Και στις δύο φάσεις, στο 7’ και στο 10’, πρωταγωνιστής ήταν ο Ίλιτς, που πρώτα δεν μπόρεσε να νικήσει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Δαύκο (πρόσθεσε άλλη μία μεγάλη απόκρουση στο φετινό ενεργητικό του…) και στη συνέχεια δεν έπιασε καλά το πλασέ, σχεδόν από το σημείο του πέναλτι! 
 
 
Ο ρυθμός -με την Καλλονή να ισορροπεί κάπως, αλλά να μην απειλεί- έπεσε μέχρι το 28’, όταν και ξεκίνησε ένα τετράλεπτο… φωτιά για τους φιλοξενούμενους, αρχικά με τον «κεραυνό» του Τσουκαλά, που «έγλυψε» τη συμβολή του Δαύκου. Στο 30’, ένα σουτ από τον Γιάκο, που βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεξιά, έφυγε ψηλά, άουτ, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και το σουτ, στην κίνηση, του Μανιά στο 31’. Η Καλλονή… σαν να ξύπνησε, έχασε τη μεγαλύτερη -και μοναδική- ευκαιρία της στο πρώτο 45λεπτο για να ανοίξει εκείνη το σκορ στο 33’, αλλά στο σουτ του Γεωργίου είπε εντυπωσιακά «όχι» ο Περιστερίδης, για να… μιλήσει, τελικά, ο αρχηγός του ΠΑΣ, δέκα λεπτά αργότερα! Στο 43’, η άμυνα της νησιωτικής ομάδας «κοιμήθηκε», ο Τζημόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας έπειτα από σουτ του Λίλα και σπρώχνοντάς τη στην εστία του, ανήμπορου να αντιδράσει, Δαύκου, άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες! 
 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να κάνει το… γνωστό, να αλλάξει το 3-5-2 σε 5-3-2 (τακτική που χρησιμοποιεί σε τέταρτο σερί παιχνίδι και ταιριάζει… γάντι στον ΠΑΣ, που παίζει πολύ ωραία μπάλα), με την ομάδα των Ιωαννίνων να προτιμά να περιμένει στο μισό γήπεδο και να παίξει την κόντρα επίθεση. Η Καλλονή, από την άλλη, μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε στο 49’ να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά το σουτ του Μάρκοβιτς, που πήγαινε… συστημένο στην εστία του Περιστερίδη, σταμάτησε με τρομερή προβολή ο MVP της αναμέτρησης και αρχηγός του ΠΑΣ, Θεμιστοκλής Τζημόπουλος, «αναγκάζοντας» τον παίκτη της Καλλονής να του δώσει το χέρι! 
 
 
Από εκεί και πέρα, πρωταγωνιστής έγινε ο... α’ βοηθός της αναμέτρησης, Γιάννης Σίπκας, που είδε, μπροστά του, μάλιστα, δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά, στο 56’ και στο 59’, τον Μανιά μπροστά από την άμυνα της Καλλονής, κόβοντας τετ-α-τετ του. Ο στραίκερ της ηπειρώτικης ομάδας, βέβαια, σε αμφότερες τις φάσεις καλυπτόταν, με τον Γιάννη Πετράκη να εκνευρίζεται στον πάγκο και να απευθύνεται στον επόπτη από τον σύνδεσμο της Πέλλας, λέγοντάς του πολλές φορές «θα καθαρίζαμε το ματς, ένα μέτρο πίσω ήταν»… Τελικά, στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90’, ο επόπτης κράτησε κάτω το σημαιάκι του και ο Μανιάς, με πανέμορφο πλασέ από αριστερά (αν και φέρει ξεκάθαρη ευθύνη ο Δαύκος…), και την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι, «καθάρισε» τη νίκη, που κινδύνεψε να χάσει, πάντως, καθώς οι νησιώτες είχαν μεγάλες ευκαιρίες στο 83’ και στο 87’, με κεφαλιές των Κάρλσον και Αναστασιάδη αντίστοιχα, να ισοφαρίσουν. 
 
 
 
Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Μανούσος, Φαβάλι (77' Γουερέ), Μάρκοβιτς (66' Κάρλσον). 
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79' Ηλιάδης), Ναδάλες (76' Καρανίκας), Μανιάς, Ίλιτς (71' Κοζορώνης). 
 
Διατητής: Φωτιάδης 
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (Ταρλάς) 
 

Δείτε το βίντεο με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

\

Μοιράσου το άρθρο!