Αθλητικά

09/03/2012 - 20:08

Καλλονή - Πανθρακικός1-1 * Επεισοδιακό παιχνίδι με 10 κίτρινες και 4 κόκκινες κάρτες

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ταραχούλσκι χτύπησε εκτός φάσης τον Μπαλού, ο οποίος αντέδρασε, με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Πανθρακικός είχε μία ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων, εντούτοις η ομάδα της Λέσβου ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ και μάλιστα με ανύπαρκτο πέναλτι. Στο 41' ο Βαγγελόπουλος ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Μαρσέλο, όμως ο διαιτητής Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι και δύο λεπτά αργότερα ο Λεοζίνιο ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι αριθμητικές ισορροπίες μεταβλήθηκαν όταν ο Σιλιγαρδάκης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 79' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κοντογουλίδη (το κέρδισε ο ίδιος από τον Χατζόπουλο).

Σε ένα τόσο ισορροπημένο ματς δεν γινόταν να μην αποκατασταθούν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ως εκ τούτου, τρία λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, ο Μουνάφο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις: Καλλονή (Ματζουράκης): Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Καρακώστας, Χωριανόπουλος, Μήτσης, Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο, Ζουρούδης (74' Προβατίδης), Λεοζίνιο (70' Μανουσάκης), Μανούσος (84' ντος Σάντος), Ταραχούλσκι. Πανθρακικός (Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Μουνάφο, Χρήστου, Βαγγελόπουλος, Πόνσε, Μπαϊκαρά, Μπαλού, Σαρακατσάνος (68' Σουλτανίδης), Μίνγκας (50' Μπέλιτς), Σκλιοπίδης (57' Στάθης), Κοντογουλίδης.
Μετά τον αγώνα της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ με τον Πανθρακικό οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:
Σάββας Παντελίδης - προπονητής

«Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω πως σήμερα χάσαμε δύο βαθμούς που δεν έπρεπε. Όχι, ότι φταίγαμε εμείς, αλλά στο τέλος καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να λέμε "πάλι καλά" που πήραμε τον ένα βαθμό γιατί θα μπορούσε να μην πετύχουμε γκολ και να χάσουμε ένα παιχνίδι στο οποίο ουσιαστικά νομίζω πως ήμασταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Και το λέω αυτό γιατί στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το σημείο του γκολ δε θυμάμαι ο αντίπαλος να έχει κάνει καμία τελική φάση ενώ εγώ θυμάμαι να έχουμε κάνει τουλάχιστον πέντε και να έχουμε βρεθεί κοντά στο γκολ. Θεωρώ πολύ μεγάλη αδικία για την ομάδα μου το γεγονός ότι αποβλήθηκαν δυο παίκτες εκ των οποίων ο ένας είναι βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας μας. Αδικηθήκαμε σε αυτό. Δεν ξέρω αν είναι αποβολή δεν το είδα. Σίγουρα είναι αποβολή του παίκτη της Καλλονής. Πιστεύω πως εκεί ο διαιτητής μας αδικεί. Και δε φτάνει αυτό. Ενώ έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του αγώνα μας δίνετε και ένα πέναλτι απ'ότι ξέρω τουλάχιστον ένα μέτρο έξω από την περιοχή. Δεν ξέρω αν είναι ευθύνη μόνο του διαιτητή ή και του επόπτη ή μόνο του επόπτη, αλλά δε νομίζω να είναι τυχαίο. Έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας τα επόμενα και μας αφήνει ουσιαστικά χωρίς δύο από τα σημαντικότατα "εργαλεία" μας κάτι που δεν πιστεύω πως έχει κάνει η ομάδα της Καλλονής. Κάποιος άλλος έχει βάλει το χέρι του. Αλλά ο Πανθρακικός είναι εδώ, είναι πολύ δυνατός και μέσα από αυτό θα βγει ακόμη πιο δυνατός. Βέβαια, από τη στιγμή που ο αντίπαλος έμεινε με εννέα παίκτες θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι και να έχουμε ισοφαρίσει το παιχνίδι πιο νωρίς και να το 'χουμε κερδίσει κιόλας. Ήταν το μοναδικό σημείο μελανό για την ομάδα μου. Δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς έτσι. Θα το ξεπεράσουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί απ'αυτό και θα το δείτε τις επόμενες μέρες. Ευχαριστώ πολύ.»

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα - βοηθός-συνεργάτης προπονητής

«Σήμερα αυτό το παιχνίδι για εμάς ξεκίνησε μετά το πρώτο 30λεπτό. Από την ώρα που μπήκαμε μέχρι το 30΄ δεν ήμασταν πουθενά. Αυτά που κάναμε μέσα στην εβδομάδα και αυτά που τους έδειξε ο κύριος Γιάννης (σ.σ. Ματζουράκης) δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν καταφέραμε να τα κάνουμε. Ίσως όμως αυτά που του έδειξε ο κύριος Γιάννης μέσα σε λίγες μέρες δεν καταφέραμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Μετά το 30λεπτο διορθωθήκαμε και δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο ή αντίπαλη ομάδα. Πιστεύω ότι καταφέραμε και οργανωθήκαμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, δημιουργήσαμε φάσεις και σε κάποια από αυτές μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 και να τελειώσει το παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε. Όταν δεν το κάνεις πληρώνεις και το λάθος. Ήρθε η ισοφάριση και πιστεύω ότι μπορώ να πω πως είμαστε λίγο πικραμένοι γιατί πιστέψαμε πως θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Ο κόσμος δε χάρηκε σήμερα το ποδόσφαιρο γιατί οι γρήγορες κόκκινες κάρτες χάλασε τα συστήματα του κάθε προπονητή και το δικό μας και το δικό τους. Μετά παίξαμε πάλι 30 λεπτά με εννέα ποδοσφαιριστές. Και οι προσπάθειες των παιδιών και τα τρεξίματά τους μας βοήθησαν. Και ίσως με εννέα παίκτες να μπορούσαμε να φύγουμε νικητές από αυτό το παιχνίδι.»

Γιάννης Χρήστου - ποδοσφαιριστής

«Θα συμφωνήσω με αυτά που είπε ο κόουτς. Για το θέμα της διαιτησίας δε θέλω να αναφερθώ. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι, θεωρώ πως ήμασταν πάρα πολύ καλοί μέχρι να μας δοθεί το εις βάρος μας πέναλτι. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες. Για την Καλλονή, δε θυμάμαι να ακούμπησε την μπάλα ο τερματοφύλακας μέχρι εκείνο το σημείο. Από εκεί και έπειτα δεν είχαμε την ηρεμία και με πρώτο να ξεκινήσω από τον εαυτό μου, για να επιτεθούμε σωστά. Η εντολή ήταν να πάμε από τα πλάγια και να χτυπήσουμε την Καλλονή με σέντρες. Δεν τα καταφέραμε και ευτυχώς στο τέλος καταφέραμε και βάλαμε ένα γκολ και ήρθε το παιχνίδι ισοπαλία.»

Νίκος Χατζόπουλος - ποδοσφαιριστής

«Ξέραμε πως είχαμε σήμερα ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια καλή ομάδα ο Πανθρακικός. Σήμερα στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το 30΄ η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο Πανθρακικός. Έχασε ευκαιρίες. Μετά το 30΄ θεωρώ και σε όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού μόνο εμείς ήμασταν στο γήπεδο. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι βάζοντας ένα δεύτερο γκολ. Μείναμε με εννέα παίκτες. Είναι λογικό να οπισθοχωρήσουμε, να περιμένουμε τον αντίπαλο και να βγούμε στις αντεπιθέσεις. Δεχτήκαμε ένα τέρμα σαν το πρώτο γκολ που βάλαμε. Με πέναλτι. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε, δε μας βγήκε. Κοιτάμε τη συνέχεια. Στεναχωρημένοι είμαστε που δεν κερδίσαμε. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη Πιστεύω η συνέχεια να είναι καλύτερη.»

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής Καλλονή - Πανθρακικός 1-1 (43' πεν. Λεοζίνιο / 79' πεν. Κοντογουλίδης) Σάββατο 10 Μαρτίου Ηρακλής Ψαχνων - ΑΕΛ (15:00) Κυριακή 11 Μαρτίου Πλατανιάς - Παναχαϊκή (15:00) Βύζας Μεγάρων - Βέροια (15:00) Πανσερραϊκός - Πιερικός (15:00) Αναγέννηση Γιαννιτσών - Θρασύβουλος (15:00) Φωκικός - Εθνικός Αστέρας (15:00) Αναγέννηση Επανομής - Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Μοιράσου το άρθρο!