Αθλητικά

15/05/2012 - 15:28

Καταγγελία Καλλονής για τη διαιτησία της Μήτση στον αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών

Έγγραφη καταγγελία απέστειλε η διοίκηση της   ΑΕΛ Καλλονής  στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αναφορικά με τη διαιτησία της κας Μήτση στο ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

«Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο της ομάδας μας και τη δέσμευσή του να μην ασχοληθούμε πλέον με τη Διαιτησία, έπειτα και από την τιμωρία μας, για την καταγγελία στη Διαιτησία του αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είχαμε αποφασίσει πως δε θα μιλήσουμε ξανά για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Σήμερα όμως δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς με τη Διαιτησία της κας Μήτση εις βάρος μας.

Δεν καταγγείλαμε άμεσα την κ. Μήτση, διότι θέλαμε να δούμε πρώτα το βίντεο του αγώνα και μετά να προβούμε στην καταγγελία μας.

Πράγματι, βλέποντας το βίντεο αρκετές φορές, επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις μας, και προς τούτο ζητήσαμε και από τον Πρόεδρο της ομάδας μας ο οποίος βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό και ο οποίος είδε τον αγώνα από το βίντεο,  έγινε έξαλλος με τις αποφάσεις της Διαιτητού εις βάρος της ομάδας μας και συμφώνησε να στείλουμε την παρακάτω Επιστολή - Καταγγελία, θέλοντας να προφυλάξει την ομάδα μας, από τέτοιες κακές Διαιτησίες στο άμεσο μέλλον.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε, οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να κρατήσουν την διαιτησία στο ύψος της. Το ότι δεν διαμαρτυρηθήκαμε τόσο καιρό από τις συνεχείς κακές διαιτησίες εις βάρος της ομάδας μας, έγινε εσκεμμένα και δεν θέλουμε να ληφθεί ως αδυναμία μας.

Η ομάδα μας στο Β' γύρο του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις έχει κάνει βαθμολογική συγκομιδή  που τη φέρνει να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στα playoffs και θα την επιτρέψουν να ελπίζει σε συμμετοχή της στη Superleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δυστυχώς όμως, η πορεία μας αυτή ανακόπτεται από συνεχή διαιτητικά ολισθήματα και σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι... εσκεμμένες τρικλοποδιές.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, τα διαιτητικά λάθη είναι συνεχή και επαναλαμβανόμενα και όλως τυχαίως μόνο εις βάρος μας, έχοντας μάλιστα  και βαθμολογικές επιπτώσεις. Στη Λάρισα μας ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο 0-1 που θα καθόριζε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και τις βαθμολογικές ισορροπίες. Εσκεμμένα, δεν μιλήσαμε δημόσια, για να μη θεωρηθεί ότι θέλαμε να «επηρεάσουμε» καταστάσεις.

Χθες όμως, η κ. Μήτση, προστατευόμενη και ευνοούμενη της Κ.Ε.Δ., και θεωρούμενη και Διαιτητής «με μέλλον», επηρέασε και διαμόρφωσε με τις αποφάσεις της, σε τέτοιο βαθμό το αποτέλεσμα που είναι αδύνατο να παραμείνει κανείς απαθής.

Κατ' αρχάς, μάλλον δεν έχει καταλάβει το πρώτο μάθημα που γίνεται στις σχολές διαιτησίας, ότι ο Διαιτητής δεν είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Η κα Μήτση όμως, διεκδίκησε για τον εαυτό της το συγκεκριμένο ρόλο, σφυρίζοντας διαρκώς και διακόπτοντας το ρυθμό του αγώνα σε σημείο που να μην επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να παίξουν ποδόσφαιρο αφενός και αφετέρου να προκαλεί εκνευρισμό σε όλους τους φιλάθλους που αναγκάστηκαν να ασχολούνται συνεχώς μαζί της. Σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού «χάρισε» μια εξώφθαλμη κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων που σήμαινε αποβολή και αλλαγή των αριθμητικών ισορροπιών για αρκετό χρονικό διάστημα, και όχι μόνο αυτό , αλλά σε μια πρωτοφανή διαστρέβλωση των κανονισμών κράτησε μόνο ένα λεπτό καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος , όταν ο χρόνος διακοπής του αγώνα ήταν τουλάχιστον πέντε λεπτά! Αποκορύφωμα όλων ήταν η φάση του τρίτου γκολ της Αναγέννησης Γιαννιτσών, το οποίο ξεκινάει από καθαρή θέση off side του επιθετικού της στο 67' και ολοκληρώνεται με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που μόνο η κα Μήτση είδε αφού και οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας απορούσαν και δεν ήξεραν τι έδωσε! Είναι τέτοια η συσσώρευση λαθών στην ίδια φάση, που κανονικά θα έπρεπε ο Παρατηρητής Διαιτησίας να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο και να της ζητήσει να αποχωρήσει μόνη της εκείνη τη στιγμή . Στο 93' του αγώνα δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, όταν ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας ακούμπησε εκ προθέσεως την μπάλα με το χέρι, νομίζοντας ότι παίζει βόλεϊ. Οι περιπτώσεις των πολλών λαθών της, εις βάρος της ομάδας μας, είναι πάρα πολλές και δε φθάνουν δυο σελίδες για να τις απαριθμήσουμε.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας μας έχει προκαλέσει τέτοιο άγχος στους διαιτητές των παιχνιδιών μας που από τη θέληση τους να παίξουν καλά, οδηγούνται σε συνεχή λάθη εις βάρος μας! Αν είναι έτσι , παρακαλούμε την Κ.Ε.Δ. να είναι πιο προσεκτική στους ορισμούς της και να μη στέλνει στους υπόλοιπους αγώνες μας Διαιτητές που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, αλλά να ορίσει Αξιολογημένους Διαιτητές της SuperLeague με μεγάλη εμπειρία.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος εισέρχεται στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση της. Ελπίζουμε ότι τα φαινόμενα των κακών διαιτησιών των τελευταίων αγώνων θα σταματήσουν εδώ και δε θα υπάρξουν περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες για την ομάδα μας από μη αγωνιστικούς παράγοντες. Πιστεύουμε ότι η Κ.Ε.Δ. θα περιφρουρήσει το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές, διασφαλίζοντας την επί ίσοις όροις διεξαγωγή των παιχνιδιών του. Όσο για την κυρία Μήτση, θα την παρακαλούσαμε να ξανάρθει στο νησί της Μυτιλήνης αλλά μόνο για διακοπές.

Τελειώνοντας παρακαλούμε τον Πρόεδρο της ΕΠΑΕ κ. Σπύρο Καλογιάννη αλλά και τον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Σαρρή, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουν την ομάδα μας από τέτοιες Διαιτησίες, και να προστατέψουν το κύρος του Πρωταθλήματος γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτά που βλέπουμε δεν περιποιούν τιμή για την κατηγορία που αγωνιζόμαστε.

Σας αποστέλλουμε το DVD του αγώνα με τις επίμαχες φάσεις και παρακαλούμε να το παρακολουθήσετε για να βγάλετε και μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.»

Μοιράσου το άρθρο!