Αθλητικά

24/03/2014 - 06:30

Καθάρισαν Αιγέας και Βύρωνας!

yle="text-align: justify;">Στο πιο ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι, ο Αιγέας κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία τον Αλκιβιάδη με 3-0 στο Πλωμάρι και απαλλάχθηκε από το άγχος της παραμονής στην κατηγορία στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής! Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη γοήτρου στο τοπικό ντέρμπι της Προοδευτικής επί του Διαγόρα με 3-1, αλλά και εκείνη του Κεραυνού με 2-0 επί του Αετού Λουτρών. Με κεκτημένη ταχύτητα από το Κύπελλο, ο Αιολικός συνέτριψε με 6-1 τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας, ενώ βαθιά ανάσα παραμονής πήρε και ο Βύρωνας που έκαμψε έστω και δύσκολα με 1-0 την αντίσταση των Λιονταριών!

Ο Αιγέας ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε και ο ίδιος με δύο γκολ του Αζάμπι και ένα του Κάλφα. Στην Ανεμώτια, ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Νικολόφ, ο Χριστοδούλου ισοφάρισε για τον Όλυμπο αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι επικράτησαν ολοκληρωτικά με ένα αυτογκόλ και ένα τρίτο τέρμα του Ιντζέ.

Ο Κεραυνός έβαλε στοπ στην νικηφόρα πορεία του Αετού και με γκολ των Βούρου Π. και Γιαννάκα επικράτησε με 2-0. Πολύ εύκολα πήρε το «τρίποντο» η Γέρα από την Άναξο, κερδίζοντας με 5-0 με τον Ζαφειρίου να σκοράρει δύο φορές και να τον ακολουθούν οι Βλάμμης, Παυλέλλης και Βουγλάνης.

Ο Οδυσσέας Ελύτης δυσκολεύτηκε απέναντι στον σκληροτράχηλο Παπανικολή, αλλά τελικά τον λύγισε με 3-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Λίλα άνοιξε το σκορ για τον Ελύτη, ισοφάρισε ο Μπάνα με γκολάρα από τα 35 μέτρα για τον Παπανικολή και οι Τσιμπούκης και Μαρίνος, διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Ο Αιολικός είχε κέφια στην Αγιάσο και συνέτριψε και τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας. Ο Συβρής έκανε χατ τρικ για την ομάδα της Μυτιλήνης, ενώ δίχτυα βρήκαν ακόμη δύο φορές ο Σαμπάνης και μία ο Μιχαλάκης. Με πέναλτι του Δελόλμα μείωσε προσωρινά ο Ατρόμητος.

Στο τοπικό ντέρμπι του λεκανοπεδίου, ο Διαγόρας προηγήθηκε με τον Αναιρούση, αλλά η Προοδευτική απάντησε με πέναλτι του Τζουβανέλλη. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κατσαρός έκανε την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους, αλλά βγάζοντας τη φανέλα του στους πανηγυρισμούς, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στο 40΄! Στην επανάληψη όμως η Προοδευτική πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Τουμπακάρη, με τον Διαγόρα να χάνει κλασσικές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι…

Με το «χρυσό» γκολ του Χατζησπύρου στο 75΄, ο Βύρωνας πήρε τη νίκη που ήθελε για να απομακρυνθεί από τα μπαράζ πολύ δύσκολα απέναντι στα Λιονταράκια!

29η Αγωνιστική
Κεραυνός Αφάλωνα-Αετός Λουτρών 2-0
Αιολικός-Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας 6-1
Οδυσσέας Ελύτης-Παπανικολής Ερεσού 3-1
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 3-1
Αναγέννηση Γέρας-Άναξος 5-0
Βύρων Μόριας-Λιονταράκια 1-0
Αιγέας Πλωμαρίου-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 3-0
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Όλυμπος Αγιάσου 3-1

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!