Αθλητικά

15/02/2015 - 20:22

Κέρκυρα – ΑΕΛ Καλλονής 2-0

style="text-align: justify;">
Στη μονομαχία των δύο νησιών, η λιγότερο κακή Κέρκυρα κέρδισε με 2-0 την Καλλονή, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 33' λόγω αποβολής του Αντέγιο.
Οι δύο ομάδες έμειναν συνεπείς στη φόρμα τους, με τους Φαίακες να παραμένουν αήττητοι για όγδοο σερί ματς εντός αγωνιστικού χώρου στο γήπεδό τους (τελευταία ήττα στις 30/11) παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα καθώς προσπέρασαν την Καλλονή. Σημαντικό για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου το γεγονός ότι δεν έχει παραβιαστεί η εστία της εντός έδρας για 526 λεπτά!
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να μπαίνουν σε μπελάδες, μια και συνέχισαν για όγδοο σερί ταξίδι εντός αγωνιστικών χώρων χωρίς νίκη (τελευταίο εκτός έδρας τρίποντο στις 9/11), ενώ μετρούν μόλις ένα τρίποντο συνολικά στα 15 τελευταία ματς.
Το ματς πάντως θα ξεχαστεί γρήγορα και ειδικά το πρώτο μέρος που ήταν ιδιαίτερα κακό. Στο β' οι γηπεδούχοι απλά εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για να σκοράρουν με τους Καϊκούτ (55' πεν.) και Ντιόγκο (77').
Τα αρχικά πλάνα
Η Κέρκυρα ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Κουτζαβασίλης, δεξί μπακ ο Σιόντης, αριστερό ο Ντιόγκο, σέντερ μπακ οι Κουμπούτια και Ντιμιτρόφσκι. Δεξί χαφ ο Φάμπιο, αριστερό ο Γκαζαριάν, στα χαφ οι Ναγιάρ και Ανδρεόπουλος, επιθετικοί οι Καϊκούτ και Μαρκόβσκι.
Η Καλλονή ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χογκ, δεξί μπακ ο Τσαμπούρης, αριστερό ο Πιπίνης, σέντερ μπακ οι Αντέγιο και Αναστασιάδης. Οι Καλτσάς και Κεϊτά αμυντικά χαφ. Ο Μανούσος στο δεξί άκρο, ο Γιορέντε στο αριστερό, ο Λεοζίνιο πίσω από τον Ντελγκάδο.
 
Έλειψε η ουσία
 
Με μοναδικό σημείο αναφοράς την αποβολή του Αντέγιο για την Καλλονή με δύο κίτρινες μέσα σε 29 λεπτά κύλησε το πρώτο ημίχρονο στην Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό (61%-39%), αλλά δεν έκαναν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι «έψαχναν» την κόντρα όμως δεν μπόρεσαν να αιφνιδιάσουν σε καμία περίπτωση. Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε επίσης από αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα που έφεραν διακοπές στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ρυθμός.
Η πρώτη φάση του ματς ανήκε στην Καλλονή, με ένα καλό σουτ του Λεοζίνιο στο 5' που μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.
Μεσολάβησε ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες, πριν έρθει ένα άστοχο σουτ του Ναγιάρ στο 28'.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αντέγιο μάρκαρε τον Μαρκόβσκι έξω από την περιοχή και δέχτηκε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες (η πρώτη κίτρινη μόλις στο 4' για χέρι) και αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Βλάχο να αποσύρει τον Λεοζίνιο για να βάλει τον Κριπιντίρη.
Στο 43', ένα μακρινό σουτ του Ναγιάρ, κόντραρε στον Αναστασιάδη και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο στο 44' ο Κουμπούτια είχε μία κεφαλιά από καλή θέση που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
 
Αποφασιστικοί Φαίακες
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Κέρκυρα να χάνει μία καλή ευκαιρία, όταν ο Γκαζαριάν βρέθηκε στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ.
Στο 52' η Καλλονή βγήκε στην κόντρα, όμως ένα σουτ του Χουάνμα από πλάγια δεξιά κατέληξε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα, Πιπίνης και Καϊκούτ διεκδίκησαν τη μπάλα στην περιοχή, ο δεύτερος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι (για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι), χάρη στο οποίο ο Καϊκούτ άνοιξε το σκορ για τους Φαίακες (55').
Η Κέρκυρα παίρνοντας θάρρος μετά το γκολ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 61' ο Γκαζαριάν σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χογκ.
Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει, έτσι έριξε τον Πετρόπουλο αντί του Πιπίνη για το τελευταίο 20λεπτο, την ώρα που ο Μιχάλης Γρηγορίου απαντούσε με Λεάλ αντί Καϊκούτ.
Ο Πετρόπουλος με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο 70' είχε μία κεφαλιά που πέρασε άουτ από γέμισμα του Κριπιντίρη.
Οι γηπεδούχοι παρ' όλα αυτά κρατούσαν στην κατοχή τους τη μπάλα και στο 77' κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ, όταν Φάμπιο και Ντιόγκο συνδυάστηκαν στην αριστερή πλευρά, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή και με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χογκ, για το πρώτο γκολ της καριέρας του στη Σούπερ Λιγκ.
Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ πλέον για την Καλλονή, που δεν θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση με προσπάθειες όπως το πολύ άστοχο σουτ του Πετρόπουλου στο 84ο λεπτό.
Αυτή και ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του ματς, με το Ιόνιο να χαμογελά στο τέλος στην άτυπη μονομαχία με το ...Αιγαίο.
 
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΛΛΟΝΗ 2-0
Σούπερ Λιγκ 2014-15, 24η Αγωνιστική, ΕΑΚ Κέρκυρας
Γκολ: 55' πεν. Καϊκούτ, 77' Ντιόγκο
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Καϊκούτ, Ανδρεόπουλος - Αντέγιο, Μανούσος, Πιπίνης, Aναστασιάδης
Κόκκινη: 33' Αντέγιο
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου, 4-4-2): Κουτζαβασίλης - Σιόντης, Κουμπούτια, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο - Φάμπιο, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (89' Κρητικός), Γκαζαριάν (90+1' Κόντος) - Καϊκούτ (69' Λεάλ), Μαρκόβσκι.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Βλάχος, 4-2-3-1): Χογκ - Τσαμπούρης, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (68' Πετρόπουλος) - Καλτσάς (79' Μίνγκας), Κεϊτά - Μανούσος, Γιορέντε, Λεοζίνιο (37' Κριπιντίρης) - Χουάνμα.
 
 
novasports.gr

 

 

Μοιράσου το άρθρο!