Αθλητικά

24/07/2011 - 17:42

Κλήρωση β’ φάσης πρωταθλήματος polo Δ’ εθνικής: ικανοποίηση & συγκρατημένη αισιοδοξία στο Ν.Ο.Μ

Πραγματοποιήθηκε τα γραφεία της Κ.Ο.Ε. (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας), η κλήρωση για τη Β’ Φάση – Τελική του  Πρωταθλήματος Polo Ανδρών Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στις 4, 5, 6 & 7  Αυγούστου  2011, σε δύο κολυμβητήρια της Αθήνας με τη συμμετοχή των 12 ομάδων που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση.

Σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των έξι ομάδων έκαστος, οι οποίες θα αγωνιστούν με τη  μέθοδο “POOL” (ένας εναντίον όλων). Οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του κάθε ομίλου, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε «χιαστί» αγώνες νοκ άουτ. Οι δύο νικητές ανεβαίνουν απευθείας στη Γ΄ Εθνική, ενώ θα συναντηθούν και στον τελικό για την κατάκτηση της  πρώτης θέσης. Οι δύο ηττημένοι θα συναντηθούν μεταξύ τους για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που επίσης οδηγεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, μετά την άνετη πρόκριση που πέτυχε στους αγώνες της Α’ Φάσης, τοποθετήθηκε στον 1ο Όμιλο και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει, κατά πάσα πιθανότητα στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, τις ομάδες: Ν.Ο. Ναυπλίου, Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, ΟΠΑΘΑ Πατρών, Ν.Ε. Λάρισας και Α.Ο. Ατλαντίδας Χαλανδρίου.

 Στο δεύτερο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν εκτός απροόπτου στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, συμμετέχουν οι ομάδες: Α.Α. Άλμπατρος, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Ν.Ε. Λαμίας,  Ν.Α.Ο. Πόρτο Ράφτη, Κ.Ο. Ξάνθης και Ολυμπιάδα Ιωαννίνων.

Με δεδομένο ότι στην τελική φάση, υπάρχουν πολλές ομάδες και στους δύο ομίλους που διεκδικούν την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, δεν μπορεί να αποφανθεί κανείς με ευκολία για το αν η κλήρωση είναι ευνοϊκή ή όχι. Άλλωστε αν ληφθεί υπόψη ότι ο στόχος του Ν.Ο.Μ. δεν μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο, τότε είναι σαφές ότι οι παίκτες πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια.

Από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες που έχουν αντληθεί από διάφορους «κύκλους» της υδατοσφαίρισης, επικρατέστερα φαβορί για την άνοδο, από τον Όμιλο του Ν.Ο.Μ. φέρονται εκτός της ομάδας της Μυτιλήνης, το Ναύπλιο και η Αλεξανδρούπολη, ενώ από το Β’ Όμιλο το Πόρτο Ράφτη, η Λαμία και το Χαϊδάρι (το οποίο ο Ν.Ο.Μ. είχε κερδίσει  στην πρώτη φάση), χωρίς να αποκλείονται βεβαίως και πλασαρίσματα άλλων ομάδων στην τελική τετράδα.

Μετά την επιτυχία στην πρώτη φάση, η ομάδα ανδρών του Ν.Ο.Μ. προετοιμάζεται σκληρά στο κολυμβητήριο Μυτιλήνης, ενώ η τεχνική ηγεσία και οι παράγοντες του Συλλόγου, προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τους αντιπάλους, ώστε να μελετήσουν καλύτερα τις λεπτομέρειες και να προσαρμοστούν αναλόγως τα επιθετικά και αμυντικά συστήματα που θα εφαρμοστούν κατά περίπτωση στον κάθε αγώνα.

Μοιράσου το άρθρο!