Αθλητικά

29/05/2014 - 20:48

«Κόλλησε» το γήπεδο της Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Και ενώ όλα έδειχναν ότι το έργο της ανακατασκευής του Ταρλά βρισκόταν σε καλό δρόμο, προέκυψαν ζητήματα της τελευταίας στιγμής που, όπως όλα δείχνουν, θα πάνε το έργο πίσω. Και αυτό καθώς οι πυλώνες που θα τοποθετηθούν δεν μπορούν ακόμη να έρθουν στο νησί, μιας και τα χρήματα δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις.
Εκτός από αυτό όμως προβλήματα προέκυψαν και με την λυόμενη μεταλλική κερκίδα την οποία είχε υποσχεθεί ότι θα αποστείλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά δεν το έχει κάνει, αλλά και με κάποιες άλλες εργασίες για τις οποίες δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα και κανείς δεν ξέρει από πού αυτές θα γίνουν. Ήδη από χτες η ανάδοχος εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που προβλέπονταν στην σύμβαση και πλέον περιμένει τις εξελίξεις για να προχωρήσει και με τις υπόλοιπες. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι η τοποθέτηση των πυλώνων είναι μια εργασία που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες και να βρεθούν και τα επιπλέον χρήματα, για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το έργο που τόσο πολύ χρειάζεται το νησί και οι ομάδες του.
 
Ολοκλήρωσε τις εργασίες η εταιρεία
Χτες, όπως ενημερωθήκαμε από την ανάδοχο εταιρεία, ολοκληρώθηκαν από την δική της μεριά οι εργασίες που προβλέπονταν στην σύμβαση που είχε υπογραφεί με την Περιφέρεια: Η ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των χώρων κάτω από την κερκίδα, η τοποθέτηση του σκέπαστρου, των καθισμάτων, των μπουθ και η τοποθέτηση του χλοοτάπητα, αλλά και η διαμόρφωση των βάσεων για να τοποθετηθούν οι πυλώνες.
Ωστόσο μένουν μια σειρά από άλλες εργασίες που είναι απαραίτητες ακόμη να γίνουν, ώστε το στάδιο να πάρει την τελική του μορφή και να αδειοδοτηθεί. Μια από αυτές είναι και η τοποθέτηση των πυλώνων οι οποίοι είναι έτοιμοι, αλλά για να έρθουν και να εγκατασταθούν χρειάζονται χρήματα, που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν, μιας και το συγκεκριμένο έργο δεν είχε συμπεριληφθεί αρχικά στον προϋπολογισμό του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο εκ των πυλώνων θα έρθουν και θα πληρωθούν μέσω των "απρόβλεπτων" που υπάρχουν στον προϋπολογισμό, ενώ οι άλλοι δυο θα πληρωθούν από τα 200.000 ευρώ που έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει ο Δήμος Λέσβου. Αυτό όμως απαιτεί νέα προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Δήμο και στη συνέχεια με την εταιρεία, ώστε να βγουν τα χρήματα από τα ταμεία. Μια διαδικασία που λόγω των εκλογών πήγε πίσω και αναμένεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Από κει και πέρα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η τοποθέτηση των πυλώνων είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει ένα και πλέον μήνα, αφού πρόκειται για πυλώνες 43 μέτρων που ζυγίζουν 50 τόνους στο σύνολό τους, ενώ για την τοποθέτησή τους θα πρέπει να έρθουν στο νησί 2 γερανοί συνολικού βάρους 150 τόνων. Με τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν και έχοντας φτάσει στα τέλη Μαΐου, θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά ζητήματα για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες.
 
Δεν έρχεται η κερκίδα
Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη μέρα που άνοιξε το θέμα του Ταρλά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρούσε στην προμήθεια μιας λυόμενης κερκίδας, η οποία θα τοποθετούνταν κάτω από το ρολόι για να καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων οπαδών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η κερκίδα αυτή δεν πρόκειται τελικά να έρθει στο νησί, καθώς η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν την έχει στην διάθεσή της, αθετώντας ουσιαστικά την δέσμευσή της.
 

Παράλληλα υπάρχουν ακόμη μια σειρά από ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν και να γίνουν για να πάρει ο Ταρλάς την τελική του μορφή και να αδειοδοτηθεί από την διοργανώτρια αρχή. Αυτά είναι η αφαίρεση των κάγκελων μπροστά από τις εξέδρες και η αντικατάστασή τους με πλαστικά διαχωριστικά, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην πάνω πλευρά της εξέδρας επί της Βοστάνη, κάτι που ζητά η Αστυνομία ώστε να μην μπορούν να περάσουν εντός γηπέδου βεγγαλικά και άλλα, τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην κεντρική είσοδο και άλλες μικρές, αλλά σημαντικές εργασίες. Για όλα αυτά, επί του παρόντος, δεν υπάρχει πρόβλεψη οικονομική, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει είτε ο Δήμος είτε η Περιφέρεια να αναλάβουν να καλύψουν άμεσα τις εργασίες αυτές.

πηγη: Τα Νέα της Λέσβου /Στρατής Τσιντώτας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Στο σημερινό φύλλο τοπικής εφημερίδας φιλοξενείται ρεπορτάζ σχετικό με την εξέλιξη των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Από το παραπάνω ρεπορτάζ, αν μη τι άλλο, προκύπτει ότι υπάρχουν μια σειρά από εκκρεμότητες, που ενδεχομένως κάνουν προβληματική την αποπεράτωση του έργου, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία λήξης που προβλέπει η σύμβαση με τον εργολάβο, όχι μόνο μέχρι 30/6/2014, που προέβλεπε η σχετική Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας-Δήμου-ΓΓΑ, αλλά ακόμη και μέχρι την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος της SUPER LEAGE.

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, το θέμα είναι πολύ σοβαρό (αν βέβαια έχουν βάση οι πληροφορίες της εφημερίδας) σας ζητώ στη προσεχή συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου να θέσετε σαν θέμα την «Πορεία εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης», όπου θα δοθεί η δυνατότητα μιας υπεύθυνης ενημέρωσης από πλευράς Περιφέρειας.

Στη συζήτηση του θέματος θεωρούμε απαραίτητο να προσκληθούν και οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Λέσβου, ώστε και η ενημέρωση να είναι ολόπλευρη αλλά και οι όποιες αποφάσεις χρειαστεί να ληφθούν να έχουν λάβει υπόψη την άποψη του ιδιοκτήτη του σταδίου.

 

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!