Αθλητικά

09/07/2014 - 18:30

Κολυμβητήριο Μυτιλήνης: αντίο για πάντα (;)

style="text-align: justify;">της Μαρίας Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
 
Οι εξελίξεις και τα εμπόδια, τόσο από την ΕΑΣΛ, όσο και από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, βάζουν ουσιαστικά το έργο και κάθε προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα στο αρχείο, παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση.
Η νέα Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στη διεκδίκηση πόρων για την ανέγερση νέου Κολυμβητηρίου. 
 
Αναβάλλεται επ αόριστον, ίσως και για πάντα, το έργο της υποστύλωσης του Κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης το οποίο συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια τεχνικής φύσεως, που το οδηγούν σε οριστική ακύρωση. 
Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, πριν 1 χρόνο περίπου, εν μέσω περιπετειών και αντιδράσεων, ενέκρινε τη λύση της υποστύλωσης του Κολυμβητηρίου, η οποία επιλέχθηκε ως πιο οικονομική και πιο γρήγορη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι ο αθλητικός χώρος που έκλεισε μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας που αντιμετωπίζει. 
 
Το έργο, δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή της έγκρισής του, συνάντησε αρκετά μικρά και μεγάλα εμπόδια. 
Όπως αναφέρει ο Κ. Αστυρακάκης, πρόεδρος του Ν.Π. Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού, το εμπόδιο της ΕΑΣΛ θα μπορούσε να ξεπεραστεί εύκολα και να βρεθεί συμβιβαστική λύση, αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα αδειοδότησης από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου. 
«Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου παρουσία και τριών μηχανικών του Δήμου Λέσβου, εξηγήσαμε αναλυτικά στους υπευθύνους του Λ.Τ.Λ. το σχεδιασμό που υπάρχει για το έργο της υποστύλωσης. Ωστόσο, το Λ.Τ.Λ. επισημαίνει ότι μία από τις κολώνες της υποστύλωσης προβλέπεται να τοποθετηθεί στο σημείο που σήμερα είναι η έξοδος για τις νταλίκες. 
Το σημείο αυτό, είναι το πλέον κατάλληλο για την έξοδο, αφού δεν υπάρχουν στροφές και δεν χρειάζεται να γίνονται επικίνδυνοι ελιγμοί από τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων. 
Προτείναμε τροποποίηση, ώστε η έξοδος να γίνεται από τα μπλόκια, κι αυτό όμως, δεν έγινε αποδεκτό, θεωρώντας ότι είναι αρκετά επικίνδυνο, αφού εκεί υπάρχουν στροφές και η ορατότητα δεν θα είναι καλή. Δυστυχώς η εξέλιξη ακυρώνει τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα για το έργο που είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί». 
Η «καυτή πατάτα» της επισκευής του Κολυμβητηρίου, όπως άλλωστε και πολλές ακόμη «καυτές πατάτες» μεταφέρονται στα χέρια της επόμενης Δημοτικής Αρχής που αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου. 
Όπως αναφέρει ο Κ. Αστυρακάκης, που θα συμμετέχει και στη νέα διοίκηση, πιθανόν να εξεταστεί η λύση μιας πιο ολοκληρωμένης επισκευής του Κολυμβητηρίου, λύση που λόγω κόστους και χρόνου ολοκλήρωσης, είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
«Θεωρώ ότι ο νέος Δήμαρχος, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται από το χώρο του ναυταθλητισμού, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Εξ όσων γνωρίζω ο ίδιος, επιθυμεί τη διεκδίκηση πόρων για την ανέγερση νέου Κολυμβητηρίου». 
Φυσικά όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό μέλλον Μέχρι τότε το Κολυμβητήριο της Μυτιλήνης παραμένει κλειδαμπαρωμένο και για την επόμενη σεζόν που ξεκινά από το Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να παραμένουν άστεγα τα αθλητικά σωματεία του νησιού. 

Μοιράσου το άρθρο!