Αθλητικά

18/08/2013 - 08:16

Κώστας Σπυράκος για γήπεδο και κολυμβητήριο Μυτιλήνης: Προέχει η ασφάλεια των πολιτών

Ο Καθηγητής του ΕΜΠ Κώστας Σπυράκος σπάει τη σιωπή, και με επιστολή - παρέμβαση μέσω της εφημερίδας Δημοκρατής, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τόσο για την επιστημονική επάρκεια της μελέτης του Δημοτικού Σταδίου, όσο και για την επικινδυνότητα του Κολυμβητηρίου. 
 
«Πληροφορήθηκα πρόσφατα και με μεγάλη έκπληξη, για δημοσιεύματα σχετικά με την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων της διερεύνησης της στατικής επάρκειας που εκπονήθηκε από το ΕΜΠ για το Στάδιο της Μυτιλήνης, υπό την επίβλεψή μου.
Στα πλαίσια της εν λόγω διερεύνησης, έγινε αξιολόγηση της σεισμικής συμπεριφοράς της κατασκευής, που αποτελεί μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και προϋποθέτει την ύπαρξη εργαστηριακών αποτελεσμάτων για τα υλικά της κατασκευής. Εν προκειμένω, μεταξύ των εργαστηριακών ελέγχων που απαιτήθηκαν για τον έλεγχο των κερκίδων, ήταν και αυτός της λήψης πυρήνων σκυροδέματος (δηλαδή η λήψη «καρότων»), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, χωρίς να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό του Ε.Μ.Π. 
 
Διαφαίνεται πως ένα θέμα σοβαρό και μέγιστης βαρύτητας, όπως αυτό της ασφάλειας των πολιτών χρησιμοποιήθηκε για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού. Καθώς πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως σε έλλειψη βασικών αλλά εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων, κρίνω απαραίτητη την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των πολιτικών ιθυνόντων με την παρούσα επιστολή. 
Θεωρώ απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όσα παρουσιάζονται στις εκθέσεις που έχουν υποβληθεί και παραληφθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου όπου τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα παρεμβάσεων. 
Επίσης, θα ήθελα να υπενθυμίσω την ανάγκη άμεσης επισκευής και ενίσχυσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για το οποίο επίσης έχει ολοκληρωθεί η εργαστηριακή και αναλυτική διερεύνηση και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες εκθέσεις.
Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω ότι απώτερος σκοπός όλων μας, πρέπει να είναι η ασφάλεια των πολιτών και στο πλαίσιο αυτό, είμαι πάντα πρόθυμος για οποιαδήποτε ενημέρωση ζητηθεί».
 
 
πηγη: Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!