Αθλητικά

06/10/2013 - 20:04

Λεβαδειακός - ΑΕΛ Καλλονής 1-0

yle="text-align: justify;">Με γκολ του Μάντζιου στο 75’ οι Βοιωτοί πήραν το τρίποντο με 1-0 * Με δέκα από το 60’ (αποβολή Περόνε) η ομάδα της Καλλονής που "φωνάζει" για την συγκεκριμένη απόφαση.


Στο πρώτο 45λεπτο που οι φάσεις χάνονταν σωρηδόν από τις δυο ομάδες, οι εστίες των Πρζιρόβσκι και Σιδεράκη έμειναν ανέπαφες. Όμως στο δεύτερο μέρος που ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το θέαμα ουσιαστικά εξαφανίστηκε, ήρθε αρχικά η αποβολή του Περόνε στο 60’ με απευθείας κόκκινη, φάση που προκάλεσε «έκρηξη» στην Καλλονή και την αποβολή του Ματζουράκη από τον πάγκο. Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και με σκόρερ τον Μάντζιο  στο 75’ πήρε τη νίκη με 1-0.
 
Δείχνοντας για ακόμη ένα ματς πως δεν επηρεάζεται τόσο από την έδρα, άλλωστε στα εκτός είχε 2 νίκες και 1 ήττα, η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση της Βοιωτίας απέναντι στον Λεβαδειακό. Με τους Περόνε και Λεοζίνιο να ξεχωρίζουν, οι παίκτες του Ματζουράκη δημιούργησαν «αναστάτωση» στα καρέ του Πρζιρόβσκι χωρίς ωστόσο να φτάσουν στο γκολ.
 
Όμως όσο κυλούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βελτιώσουν την κυκλοφορία της μπάλας, να αυξήσουν τα ποσοστά τους στην κατοχή και να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο δίνοντας ανάσες στην άμυνά τους. Έτσι, από το 25’ και μετά, το ματς ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να διατηρούν γρήγορο ρυθμό και τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να διαδέχονται η μια την άλλη.
 
Ωστόσο, η κλασική ευκαιρία έλειπε αλλά σίγουρα οι θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Λιβαδειάς πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο. Με το βάρος των δυο αντιπάλων να έχει πέσει κυρίως στον δημιουργικό τομέα, οι Σιδεράκης και Πρζιρόβσκι πέρασαν δύσκολες στιγμές, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 44’ όταν ο Κονέ βρέθηκε προ κενής εστίας αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, με τον άσο του Λεβαδειακού να… καταφέρνει να χάσει το σχεδόν σίγουρο γκολ.
 
Προς απογοήτευση των φιλάθλων, η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν έμοιαζε σε τίποτα με το πρώτο μέρος. Οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν είδος προς εξαφάνιση και δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κάποιος πως οι δυο τερματοφύλακες ήταν απλοί θεατές τουλάχιστον μέχρι το 70’. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η αποβολή του Περόνε στο 60’ για μαρκάρισμα εκτός φάσης στον Λαμπρόπουλο, με τον ρέφερι Δημητρόπουλο να του δείχνει απευθείας κόκκινη, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους συνέπεια των οποίων ήταν η αποβολή του Γιάννη Ματζουράκη από τον πάγκο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σαφή εικόνα για τη φάση δεν δημιουργείται ούτε από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα.
 
Το αριθμητικό του πλεονέκτημα δεν άργησε να εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός καθώς στο 75’ ο Μπούστο έκανε την μπαλιά στον Μάντζιο που βρέθηκε απέναντι στον Σιδεράκη και δεν αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ μέχρι τότε η Καλλονή έδειχνε να διαχειρίζεται άνετα το ντεσαβαντάζ της αποβολής του Περόνε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνοντας καλή ευκαιρία στο 78’ με την κεφαλιά του Φαρία να καταλήγει άουτ, αλλά στο τελευταίο 10λεπτο, το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο με το 1-0 να μένει ως το σφύριγμα της λήξης που φέρνει τους Βοιωτούς στους 8 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη «νεοφώτιστη» Καλλονή.
 
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Α. Δημητρόπουλος με βοηθούς τους Σ. Γουργιώτη και Φ. Ελευθερίου
 
Κίτρινες: 81' Μπούστο, 90'+2' Μανόλο - 12' Αναστασιάδης, 67' Γκάσιτς
 
Κόκκινες: 60' Περόνε
 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Κάπος, Μουλόπουλος, Σανγκινέτι (33' λ.τρ. Μανόλο), Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι (70' Μπούστο), Ορτέγκα, Μάντζιος, Καπό (46' Ροτζέριο), Κάντζι
 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς, Ποντάνι, Λεάντρο (87' Καζάκης), Φαρία (80' Γάλας), Σιλιγαρδάκης, Γκόμεζ (90'+1' Βλαστέλλης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε

 

a-sport.gr

Μοιράσου το άρθρο!