Αθλητικά

03/08/2022 - 10:36

Με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης

Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης το βράδυ της Κυριακής 31ης Ιουλίου 2022. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης και το αθλητικό σωματείο 'Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης' υπό της αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και στο πλαίσιο του Λεσβιακού καλοκαιριού.

Έγιναν 2 νυχτερινοί αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων στον ιστό της πόλης της Μυτιλήνης με εκκίνηση και τερματισμό στο Άγαλμα της Ελευθερίας και με επίσημη χρονομέτρηση από τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απόδοση τιμής σε μια ιδιαίτερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη των πολλών και σημαντικών σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης της Μυτιλήνης.

Συμμετείχαν στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων 88 αθλήτριες και αθλητές, και 13 παιδιά στον παιδικό αγώνα 1 χιλιομέτρου που έγινε στον πεζόδρομο στα Τσαμάκια.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο των Lesvos Runners https://sites.google.com/view/lesvos-runners.

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές-χορηγούς-υποστηρικτές της εκδήλωσης που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή της και αναλυτικά:

Τους συνδιοργανωτές ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης και το αθλητικό σωματείο 'Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης'.

Την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ για την χορήγηση άδειας διεξαγωγής και την υποστήριξη στην επίσημη χρονομέτρηση.

Την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης, το Γραφείο Τροχαίας της Λιμενικής Αστυνομίας Μυτιλήνης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης για τις αδειοδοτήσεις, την συνεργασία στην ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και την εν γένει κάλυψη του αγώνα.

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου, το Χαμόγελο του Παιδιού Μυτιλήνης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου (ΣΥ.ΡΑ.Λ.), τον Σύλλογο Εφέδρων Καταδρομέων Μυτιλήνης, την Εφορεία αρχαιοτήτων Λέσβου, την Επιτροπή ποιότητας ζωής και το Τμήμα αδειοδοτησεων Δήμου Μυτιλήνης, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τους χορηγούς μας Symseridis Adventure Store, Κλειδοτεχνική Δαρδάγος, Pet Shop ΕΔΕΜ, Super Market Αριάδνη, Λάζαρο Μισαϊλίδη, Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και Σύλλογο καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Μυτιλήνης ΑΣΠΙΔΑ.

Τον χορηγό επικοινωνίας τηλεόραση ΑΙΟΛΟΣ.

Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Μυτιλήνης για την ξεχωριστή νότα που έδωσε στους αγώνες εμψυχώνοντας με μουσική τους αθλητές στην προκυμαία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δεκάδες εθελοντές που υποστήριξαν την εκδήλωση με καλή διάθεση και άψογο πνεύμα συνεργασίας!

Τέλος τους πολίτες της πόλης που έδειξαν υπομονή το βράδυ της Κυριακής στα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Μοιράσου το άρθρο!