Αθλητικά

20/01/2014 - 06:36

Μεγάλη νίκη για τα Λουτρά κόντρα στον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής

trong>Εκπλήξεις, ανατροπές αλλά και πολλά γκολ επεφύλασσε η 20η αγωνιστική. Η μεγάλη είδηση της ημέρας, ήρθε από τα Λουτρά, εκεί όπου η ομάδα του Μάριου Δασκάλου ανάγκασε σε ήττα τον Διαγόρα, επικρατώντας με 2-1!

Ο Αιολικός ξεμπούκωσε απέναντι στην Άναξο, επικρατώντας με 4-0.Η ομάδα του Κομνηνού, είχε διάθεση και έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις στη νίκη του, αλλά η ενθαρρυντική είδηση είναι το ότι οι ποδοσφαιριστές «λύνονται» σιγά σιγά, κυνηγώντας… τα ρεκόρ και το αήττητο.Δύο φορές σκόραρε για την ομάδα της Μυτιλήνης ο Άκης Μιχαλάκης, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Σεραφίγγος και Λαλάς. Λαχτάρισαν στην επανάληψη οι άνθρωποι του Αιολικού, όταν ο Καπταγιάννης βρέθηκε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους, αλλά αφού διακομίσθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, δεν διαπιστώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Χορταστικό ματς διεξήχθη στη Σκάλα Καλλονής, με την Προοδευτική να επικρατεί του Αλκιβιάδη με το εξωπραγματικό 7-4! Στο Πλωμάρι, Αιγέας και Κεραυνός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ τεράστιας σημασίας νίκη πήρε ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας μέσα στην Ερεσό με 1-2 επί του Παπανικολή. Ο Βύρωνας συνέχισε το σερί του, νικώντας και τον Ατρόμητο Ανεμώτιας με 1-0, η Γέρα επικράτησε στο ντέρμπι με 4-1 του Ολύμπου, ενώ εύκολα ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε με 5-1 τα Λιονταράκια.

 Στα Λουτρά, ο Αετός μπήκε πιο ψυχωμένα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με γκολ του Ελευθερίου. Ο Διαγόρας πριν τη λήξη του ημιχρόνου έχασε σημαντικές ευκαιρίες με το Φιλιανό για να ισοφαρίσει χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Στο δεύτερο μέρος ο Αετός διεύρυνε το προβάδισμά του με τον Κροτσίδα και έδειξε πως δύσκολα θα έχανε το «τρίποντο». Ο Διαγόρας 15 λεπτά πριν το τέλος μείωσε με τον Φιλιανό σε 2-1, ο Αετός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ελευθερίου, αλλά ο Διαγόρας και πάλι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, με τον Αετό να πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλη νίκη!

Στη Σκάλα Καλλονής, η Προοδευτική ξέσπασε για την κάκιστη εμφάνισή της στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ανεμώτια και έφτασε να προηγείται με 6-1 στο 70΄ της αναμέτρησης και ενώ ο Αλκιβιάδης αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νταλαμπέκη. Όμως ένας τραυματισμός παίκτη της «Πρόο» χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη αλλαγή για να αντικατασταθεί, σε συνδυασμό με την αποβολή του τερματοφύλακά της, έφερε τα πάνω κάτω! Ο Αλκιβιάδης μείωσε σε 6-3, έχασε πέναλτι με την Προοδευτική να ανεβάζει στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκορ σε 7-3. Όμως ο Αλκιβιάδης μείωσε εκ νέου και έχασε μάλιστα ευκαιρία να δημιουργήσει και… θρίλερ στις καθυστερήσεις όταν έχασε ευκαιρία για το 7-5! Από δύο γκολ πέτυχαν για τους νικητές οι Φινφίνης και Σταυρινός και από ένα οι Κάσσου, Κέλπαλης και Τζουβανέλλης. Για τον Αλκιβιάδη χατ τρικ έκανε ο Ανήφορος Μαρίνος και ένα γκολ ακόμη πέτυχε ο Χαραλάμπους.

 Η Γέρα ήταν καλύτερη στο ντέρμπι με τον Όλυμπο και νίκησε δίκαια με 4-1 την ομάδα της Αγιάσου. Οι πρωταθλητές Λέσβου προηγήθηκαν μόλις στο 3΄ με τον Βλάμμη, αλλά ο Όλυμπος ισοφάρισε περίπου δέκα λεπτά αργότερα με τον Γκέρι. Η Γέρα ωστόσο ανέκτησε το προβάδισμά της πριν τη λήξη του ημιχρόνου με πέναλτι του Τάκα. Στην επανάληψη η Γέρα ήταν καλύτερη και έφτασε στο τελικό 4-1 με ένα ακόμη γκολ του Τάκα και ένα του Παυλέλλη.

Στο Πλωμάρι ο Κεραυνός προηγήθηκε στο πρώτο 20λεπτο με 0-2 επί του Αιγέα με πρωταγωνιστή τον Βαρνά, αλλά ο Αιγέας επανήλθε μειώνοντας σε 1-2 με πέναλτι και κερδισμένη αποβολή που πήρε και εκτέλεσε ο Μαμάκος και ισοφάρισε πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Κάλφα. Με γκολ του φορμαρισμένου Κιοσσέ, ο Βύρωνας κέρδισε και τον Ατρόμητο Ανεμώτιας και έφτιαξε σερί νικών!

Στην Ερεσό ο Παπανικολής προηγήθηκε με τον Καλαμούκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στην επανάληψη ο Ατρόμητος αντεπιτέθηκε και παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα λόγω αποβολής του Καράμπελα, ανέτρεψε το παιχνίδι παίρνοντας πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της παραμονής. Ο Τάσος Σπύρου στο ντεμπούτο του ισοφάρισε για την ομάδα της Αγίας Μαρίνας και ο Παναγιώτης Δελόλμας χάρισε τη μεγάλη νίκη. Πολύ σκληρό το παιχνίδι, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Δημήτρη Κούτσα που διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας.  

Τέλος στη Θερμή, ο Οδυσσέας Ελύτης δεν είχε πρόβλημα απέναντι στα Λιονταράκια και επικράτησε με 5-1. Με δύο γκολ του Μουρατίδη, η ομάδα του Μουντανάρη πήρε σημαντικό προβάδισμα, με τον Κουπέ με δικό του γκολ να κρατάει στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο τα Λιονταράκια. Στην επανάληψη Βαριεμέζης, Θωμάς Παπαδόπουλος και Κιντάκας διαμόρφωσαν το τελικό 5-1, με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

 

20η Αγωνιστική
Αιγέας Πλωμαρίου-Κεραυνός Αφάλωνα 2-2
Βύρων Μόριας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-0
Αναγέννηση Γέρας-Όλυμπος Αγιάσου 4-1
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 7-4
Οδυσσέας Ελύτης-Λιονταράκια 5-1
Αιολικός-Άναξος 4-0
Αετός Λουτρών-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-1
Παπανικολής Ερεσού-Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας 1-2

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!