Αθλητικά

30/09/2013 - 09:04

Νίκη θρίλερ για το Διαγόρα - Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Μ

ε λυτρωτή το Μαραγκό στο 92΄ της δραματικής αναμέτρησης με τον Αετό Λουτρών, ο Διαγόρας πέτυχε επική ανατροπή στην Αγία Παρασκευή επικρατώντας με 4-3 και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με τον Αιολικό που διέλυσε την Άναξο με 10-0! Στο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής, η Γέρα μετά τον Αιγέα, κέρδισε και τον Όλυμπο μέσα στην Αγιάσο με 2-3 και έμεινε να κυνηγά τους πρωτοπόρους από την τρίτη πλέον θέση.  Ασταμάτητος ο Οδυσσέας Ελύτης που διανύει περίοδο φόρμας, συνέτριψε και τα Λιονταράκια με 1-6, ενώ μεγάλο «διπλό» απέσπασε ο Βύρωνας μέσα στο «Μιζεργκάν» επικρατώντας με 0-2 του Ατρομήτου.

Παλικαρίσιο βαθμό πήρε ο Παπανικολής στη Γέρα από τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας που έχασε πολύτιμο έδαφος. Με νίκη συνέχισε στο πρωτάθλημα ο Κεραυνός, που νίκησε με 1-0 τον Αιγέα στα Πάμφιλα, ενώ από το πρωί, η Προοδευτική άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας 0-1 τον Αλκιβιάδη στο Κάτω Τρίτος.

Στην Άναξο η παρουσία 15 περίπου φιλάθλων(;) της Καλλονής με διακριτικά της εκπροσώπου μας στις εθνικές μας κατηγορίες, που έβριζαν εν χορώ τον Αιολικό στο πρώτο ημίχρονο… «σεληνίασε» τους παίκτες του Κομνηνού που σκόραραν δέκα φορές, καταγράφοντας ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ! Σεραφίγγος, Σαμπάνης και Μιχαλάκης πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Λαλάς, Διονυσάτος Θ. και Βουργουτζής. Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρέμβαση του αδελφού του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκου Μιχαλάκη, οι «φίλαθλοι» που αποδοκίμαζαν τον Αιολικό στο πρώτο μέρος, αποχώρησαν στην επανάληψη.

Aiolikos_AELK_K20_2-3_2Στην Αγία Παρασκευή ο Διαγόρας λαχτάρισε για να λυγίσει τον ψυχωμένο Αετό που λίγο έλειψε να βάλει «φωτιά» στην κορυφή. Ο Διαγόρας είχε δοκάρι στο 10΄με τον Κουνιαρέλλη, έχασε ευκαιρίες αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αετός δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους γηπεδούχους, φτάνοντας στο 0-2 με το Γριππιώτη που φέρεται να πανηγύρισε έντονα το γκολ με… «Αιολική» απόχρωση μπροστά από την κερκίδα των φίλων του Διαγόρα, εξοργίζοντας το κοινό.

Ο Διαγόρας μείωσε με πέναλτι του Χατζηκυριάκου και ο Νερατζής στο 72΄ ισοφάρισε για την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου. Ο Αετός όμως που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής, ξαναπήρε το προβάδισμα, ανεβάζοντας την αγωνία στο κατακόρυφο! Ο Αναιρούσης στο 87΄ ισοφάρισε εκ νέου και στο 92΄ ο Μαραγκός λύτρωσε μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα την ομάδα της Αγίας Παρασκευής που πήρε το υπερπολύτιμο «τρίποντο»! Τα γκολ για τον Αετό που πήγε να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής, πέτυχαν οι Κροτσίδας, Ελευθερίου και Γριππιώτης, με την ομάδα των Λουτρών να παίζει με 10 παίκτες από το 70΄ λόγω αποβολής του Κροτσίδα και στις καθυστερήσεις να χάνει και το Γριππιώτη με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης.

Η Γέρα πήρε και το ντέρμπι από την Αγιάσο με εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη και ανατροπή! Ο Όλυμπος προηγήθηκε μόλις στο 3΄αλλά η Γέρα απάντησε άμεσα με πέναλτι του Βλάμμη. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ωστόσο οι Αγιασώτες ανέκτησαν το προβάδισμα. Η επανάληψη όμως ανήκε στους πρωταθλητές που ισοφάρισαν με απευθείας φάουλ του εξαιρετικού στο παιχνίδι Τάκα και πήραν τη μεγάλη νίκη με τέρμα του Συμεών Αφαλωνιάτη!

Ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε φόρα, βρήκε ρυθμό και δεν σταματάει πουθενά! Επόμενος σταθμός τα Λιονταράκια που έκαναν το λάθος να ισοφαρίσουν με τον Κάσσο το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Ελύτης και εκτέλεσε εύστοχα ο Θωμάς Παπαδόπουλος. Το ημίχρονο έληξε 1-1 και στην επανάληψη ο Θωμάς Παπαδόπουλος πέτυχε χατ τρικ, με τους Βαργεμέζη, Σαλταμάρα και Κιντάκα να διαμορφώνουν το τελικό 1-6.

Στην Ανεμώτια ο Βύρωνας πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με γκολ των Σγουρέλλη και Χατζηλιά από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος στην επανάληψη αντέδρασε, έχασε… τα άχαστα αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι.

Ο Κεραυνός ανάγκασε σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα τον Αιγέα και με γκολ του Π. Βούρου στο 49΄πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Αιγέας πάλεψε το παιχνίδι, πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Ο Παπανικολής πήρε πολύ σπουδαίο βαθμό στην τυπική έδρα του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας. Ο Ρομέο  είχε ανοίξει το σκορ στο 50΄με τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει στο 52΄με το Δελόλμα.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Προοδευτική που λύγισε με γκολ του Βαμβουκλή στο 65΄ τον Αλκιβιάδη στο Κάτω Τρίτος.

5η Αγωνιστική
Κεραυνός Αφάλωνα-Αιγέας Πλωμαρίου 1-0
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Βύρων Μόριας 0-2
Όλυμπος Αγιάσου-Αναγέννηση Γέρας 2-3
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 0-1
Λιονταράκια-Οδυσσέας Ελύτης 1-6
Άναξος-Αιολικός 0-10
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αετός Λουτρών 4-3
Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας-Παπανικολής Ερεσού 1-1


5η Αγωνιστική
           Bαθμοί    Γκολ

1.    Αιολικός    15 29-1
2.    Διαγόρας Αγ. Παρασκευής    15 22-5
3.    Οδυσσέας Ελύτης    10 14-5
4.    Αναγέννηση Γέρας    10 10-4
5.    Κεραυνός Αφάλωνα    10 8-4
6.    Βύρωνας Μόριας    9 7-8
7.    Όλυμπος Αγιάσου 9 15-11
8.    Αιγέας Πλωμαρίου** 7 10-5
9.    Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας* 7 6-5
10.    Άναξος     4    4-19
11. Παπανικολής Ερεσού    4 3-15
12. Αετός Λουτρών 3    12-18
13.Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους    3    3-12
14. Ατρόμητος Ανεμώτιας    3    5-14
15. Προοδευτική Σκ. Καλλονής**    2    4-13
16.  Λιονταράκια 1    4-17
* Έχει ένα μηδενισμό
** Έχουν -2 βαθμούς λόγω ποινής από την περσινή αγωνιστική περίοδο

 

πηγη: sportlesvos.gr

 


Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδα ΡΕΒΑΝΣ των ΣΠΟΡ (κυκλοφορεί σε όλη τη Λέσβο)

Μοιράσου το άρθρο!