Αθλητικά

27/06/2011 - 15:14

O ΓΑΣ Λέσβου σχολιάζει την κλήρωση των ομίλων στο βόλλευ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και παρουσία εκπροσώπων των σωματείων, η κλήρωση για την τοποθέτηση των ομάδων της Αττικής στον 1ο και 2ο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 που συμμετέχει και ο ΓΑΣ Λέσβου.

Η ομάδα της Μυτιλήνης που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Β΄εθνική θα πλαισιώνεται από την ΑΕΚ, Πανιώνιο, Εθνικό, Απόλλων Αθηνών, Ιωνικός Ν.Φ, Αργυρούπολη καθώς και τις Κρητικές ομάδες Κένταυρο Χανιών και ΓΕ.Ηρακλείου.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο γύρους και θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 01 Οκτωβρίου 2011 έως 08 Μαϊου 2012. Από τη τελική κατάταξη του 1ου ομίλου οι 5 πρώτοι προβιβάζονται την νέα αγωνιστική χρονιά στο νέο και αναδιορθωμένο πρωτάθλημα της Α2 ενώ υποβιβάζονται στο τοπικό περιφερειακό πρωτάθλημα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 τελευταίες θέσεις.

Ο προπονητής της ομάδας Σωκράτης Γιακουμής δήλωσε τα εξής: ''To έργο μας είναι δύσκολο. Η ομάδα μου θα τεθεί αντιμέτωπη με ιστορικούς και πολύ έμπειρους συλλόγους. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο βάζοντας όλες τις δυνάμεις μας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος να τερματίσουμε στις πέντε πρώτες θέσεις του ομίλου μας. Είναι πρόκληση για εμάς να αποδείξουμε ότι δίκαια φέτος κερδίσαμε την ανοδό μας σαν πρωταθλητές Αιγαίου. Έχουμε να δώσουμε δεκαέξι τελικούς. Ευελπιστώ στην ανταπόκριση του λεσβιακού φίλαθλου κοινού, να μας στηρίξει σ’ αυτή την δύσκολη πορεία που θα ακολουθήσουμε γεμίζοντας σε κάθε εντός έδρας αγώνα μας το γήπεδο καθώς και την στήριξη των τοπικών φορέων με την μορφή χορηγιών''.

Από τη πλευρά του ο γενικός αρχηγός της ομάδας κ. Θεόδωρος Δουβαλέτας σημείωσε: “Οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι έμπειρες στις εθνικές κατηγορίες και παρόλο την δυσκολία τους εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στο δύσκολο πρωτάθλημα που έχουμε μπροστά μας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος με τα πενυχρά μέσα που έχουμε και τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις μετακινήσεων λόγω γεωγραφικής θέσης».


Παρόλο που η Μυτιλήνη είναι το  “outsider” του 1ου ομίλου, ο οποίος έχει μια λιγότερη ομάδα σε σχέση με τον 2ο και 3ο όμιλο κάνει το έργο του ΓΑΣ ακόμη ποιο δύσκολο. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει τις επαφές με έμπειρους και καταξιωμένους αθλητές για την μεταγραφή τους και αναμένονται λίαν συντόμως ευχάριστες εξελίξεις. Το Κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης αναμένεται να είναι κατάμεστο με τον φίλαθλο κόσμο του νησιού δίνοντας βροντερό παρόν.

Χορηγός του ΓΑΣ θα είναι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL LINES), που για άλλη μια φορά αποδεικνύει τη συμπαράσταση της στον αθλητικό χώρο του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!