Αθλητικά

03/05/2015 - 20:59

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει και "χαρίζει" 5αρα στην Καλλονή !

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε την κατάκτηση του 42ου τίτλου στην ιστορία του συντρίβοντας την Καλλονή για δεύτερη φορά φέτος με 5-0.  Αντίθετα η Καλλονή μπαίνει σε περιπέτειες αφού στην τελευταία αγωνιστική θέλει οπωσδήποτε ένα βαθμό στον αγώνα με τον Ατρόμητο ώστε να η παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία να μην εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.
 
Επίθεση και άμυνα
 
Ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό του αγώνα πήρε τα ηνία, ελέγχοντας τη μεσαία γραμμή, πιέζοντας παράλληλα ψηλά. Η Καλλονή από τη μεριά τους κλεισμένη πίσω περίμενε την... ευκαιρία της για να βγει μπροστά και να απειλήσει στην αντεπίθεση, χωρίς να το καταφέρει. Ενα σουτ του Μανούσου έξω από την περιοχή δεν αποδείχθηκε ικανό να ανησυχήσει τον Ρομπέρτο, ο οποίος πέρασε ένα εύκολο πρώτο 45λεπτο. 
 
Η υπεροχή των “ερυθρολεύκων” καρποφόρησε στο 13' με τον Σαλίνο να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τον Μπενίτες να στοπάρει γρήγορα και να... εκτελεί τον Αλεκσιτς με γυριστό σουτ. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και μετά το τέρμα του Παραγουανού, καθώς το σύνολο του Περέιρα είχε τον έλεγχο του ματς, δεν είχε όμως αρκετούς χώρους για να δράσει. 
 
Ο Βαγγέλης Βλάχος είχε φορτώσει τον άξονα του για να περιορίσει τη δράση του Ντομίνγκες, ωστόσο τη... ζημιά στην Καλλονή την έκανε ο Μιλιβίγιεβιτς και ο Φορτούνης. Ο τελευταίος μπήκε στο ματς στο 34' αντί του τραυματία Ελαμπντελαουί και πέντε λεπτά αργότερα βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ως κρυφός κυνηγός και με έξοχο πλασέ έκανε δύο τα τέρμα της ομάδος του.
 
Με τον Ντοσεβί δεξί μπακ από την στιγμή της αλλαγής του Ελαμπντελαουί, η Καλλονή προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα αριστερά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει στο 45' με μακρινό σουτ του Μανούσου. 
 
Με υπογραφή Τσόρι και Μήτρογλου
 
Ο Περέιρα προσπάθησε να κάνει πιο... ορθολογική τη σύνθεση της άμυνας του τοποθετώντας τον Σαλίνο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Σιόβα στο αριστερό και τον Μιλιβόγιεβιτς στο κέντρο αυτής.  Με τις κινήσεις αυτές άλλαξε και τη διάταξη των “ερυθρολεύκων”  σε 4-3-3.  Ο Βλάχος προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεση του βάζοντας τον Χουάνμα στη θέση του Πετρόπουλου και λίγο αργότερα έριξε στη... μάχη και τον Λεοζίνιο. 
 
Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ανεβάσουν πιο ψηλά τις γραμμές τους, για να πιέσουν τους πρωταθλητές, όμως άφησαν και αρκετούς κενούς χώρους που τους εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ντομίνγκες. Ο Ρομπέρτο στο 53' μοίρασε γρήγορα την μπάλα στον Αργεντινό και αυτός με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Λίγα λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Φουστέρ και όλο το γήπεδο όρθιο τον χειροκροτούσε. 
 
Αν και ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός δε σταμάτησε εκεί. Ο Μήτρογλου κυνηγούσε το γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε στα τελευταία λεπτά να βρει δίχτυα δύο φορές. Στο 71' με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, όμως στο 80' πήρε το... αίμα του πίσω και σκόραρε αν και πεσμένος στο έδαφος. Στο 86' ο Τσαμπύρης ανέτρεψε τον Ντουρμάζ στην περιοχή και ο Μήτρογλου ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έφτασε τα 16 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα και διαμόρφωσε το τελικό 5-0. 
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (34΄ Φορτούνης λ.τρ.), Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (63΄ Ντουρμάζ), Ντομίνγκεζ (69΄ Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου
ΚΑΛΛΟΝΗ
Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Μαρσέλο, Στεφάνοβιτς, Κειτά (61΄ Λεοζίνιο), Μίνγκας (69΄ Αράς), Μανούσος, Πετρόπουλος (53΄ Χουάνμα)
Σκόρερ: 13΄ Μπενίτες, 34΄ Φορτούνης, 57΄ Ντομίνγκεζ, 80’ 85’ Μήτρογλου
 
 
http://www.novasports.gr/

Δείτε βίντεο : τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Μοιράσου το άρθρο!