Αθλητικά

15/02/2022 - 16:39

Όλγα Φιάσκα: Στόχος το όριο για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό στα 20χλμ. βάδην

Η Όλγα Φιάσκα ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ομάδων βάδην που διεξάγεται στη Μουσκάτ στις αρχές Μαρτίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να έχει υψηλούς ατομικούς στόχους για τη φετινή σεζόν, όμως στη Μουσκάτ αυτό που θέλει είναι να αγωνιστεί για την Εθνική ομάδα.

Με τον προπονητή της Θανάση Δεληγιάννη πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα την προετοιμασία στην Καρδίτσα. Τώρα μετρούν αντίστροφα για να μπει στα 20χλμ. βάδην. Ένα αγώνισμα που ταιριάζει κουτί στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Ήταν η καλύτερη επιλογή του ΣΕΓΑΣ η συμμετοχή της ομάδας στα 20χλμ. βάδην. Η Όλγα είχε επικεντρωθεί στα 20χλμ. βάδην γιατί είναι πιο γρήγορη σε σχέση με τα 35χλμ. βάδην. Οπότε αν πάνε όλα καλά είμαστε σε τροχιά να πετύχουμε τον στόχο μας φέτος που είναι τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δηλώνει στο Stivostime ο Θανάσης Δεληγιάννης.

Το ατομικό ρεκόρ της 20χρονης βαδίστριας είναι 1:36.51. «Η προετοιμασία επικεντρώθηκε στα 20χλμ. βάδην και ήταν δώρο να μπούμε σε αυτό το αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μουσκάτ. Αυτό είχα αναφέρει και στην επιστολή μου προς την Ομοσπονδία. Τώρα σε ό,τι αφορά το Ομάν, αυτό που προέχει είναι η ομαδική προσπάθεια. Αντίθετα με άλλους αγώνες, εδώ μετράει το ομαδικό», κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.

Ν’ αναφέρουμε ότι πρόσφατα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην στα Μέγαρα είχε αγωνιστεί και είχε τερματίσει σε 2:59.06.

 

πηγη: 

Τόλης Λελεκίδης/ https://www.stivostime.gr

Μοιράσου το άρθρο!