Αθλητικά

26/05/2013 - 20:22

Όνειρο! Ιστορική μέρα! Η Καλλονή στην Α Εθνική (Super League)

Όνειρο!  Ιστορική μέρα!  Η Καλλονή στην Α Εθνική (Super League)

ΑΕΛ Καλλονής και τώρα το «όνειρο»  θα κριθεί στα play off

Όνειρο! Ιστορική μέρα! Η Καλλονή στην Α Εθνική (Super League)

πανηγυρισμοί στο γήπεδο

sold out ήταν και οι πολυκατοικίες γύρω από το γήπεδο.

sold out ήταν και οι πολυκατοικίες γύρω από το γήπεδο.

trong>26η Μάη 2013 - Ιστορική ημέρα για το Λεσβιακό αποτέλεσμα. Η Καλλονή έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Από του χρόνου θα είναι στα "σαλόνια" της  Ά Εθνικής. Σ' ένα δραματικό  εντός έδρας παιχνίδι η Καλλονή πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλίας με τον Ολυμπιακό Βολού και σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα έκανε το όνεριο πραγματικότητα....

Χιλιάδες φίλαθλοι στους δρόμους της Μυτιλήνης και πανηγυρίζουν.

Τελικό αποτέλεσμα : ΑΕΛ  Καλλονής - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

 

Η ανακοίνωση  της ΑΕΛ Καλλονής: κάθε ιστορία είναι Σύγχρονη Ιστορία

"Όσο κι αν πιστεύεις στα όνειρα μόνο τη στιγμή που βγουν αληθινά, κάποιες φορές καταφέρνεις να πείθεις τον εαυτό σου πως τόσο καιρό δεν ήσουν απλά ένας ακόμη δεισιδαίμονας. Εμείς, εσείς, όλοι μας, οι φίλαθλοί μας, δεν την ονειρευτήκαμε αυτή την άνοδο, τουλάχιστον με την έννοια που η επιστήμη ερμηνεύει τα όνειρα∙ δεν έβαλε, δηλαδή, το χέρι του ο Μορφέας.

Εμείς σε όλο αυτό το «όνειρο» ήμασταν ξύπνιοι∙ ζούσαμε, λειτουργούσαμε, δημιουργούσαμε και φροντίζαμε γι'αυτή την ομάδα, όχι γιατί κάποια ανάγκη μας το επέβαλε, αλλά γιατί η ΑΕΛΚ ως ζωντανός οργανισμός είχε την ικανότητα να μας κρατάει «δέσμιούς» της, να μας σαγηνεύει, πείθοντάς μας κάθε φορά πως είναι Καλλονή. Έτσι, σχεδόν αβίαστα ταυτίσαμε τους εαυτούς μας με αυτή. Βρίσκαμε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς ας μέσα από αυτή και έφτασε πολλές φορές να είναι  αυτή η τελευταία μας σκέψη πριν κοιμηθούμε.
 
Φτάσαμε στην άνοδο γιατί το αξίζαμε! Γιατί δυόμιση χρόνια ακατάπαυστης δουλειάς από το γήπεδο, το γραφείο, το σπίτι, δεν εφησυχάσαμε ποτέ. Ξέρετε, η δουλειά για εμάς, από τον Πρόεδρο και τη διοίκηση μέχρι τους ποδοσφαιριστές και τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, δεν μετράται σε ώρες εργασίας αλλά σε ώρες δημιουργίας.
 
Η Καλλονή δημιουργήθηκε και στη δημιουργία δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχει κούραση, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Αυτή την ώρα γράφεται ιστορία απ' την ΑΕΛΚ μας. Μια ιστορία στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της Λέσβου. Στον μακραίωνο πολιτισμό της Λέσβου η άνοδος αυτή στην μεγάλη κατηγορία, στην ΣούπερΛίγκα, ποιος ξέρει, ίσως μετά από χρόνια να είναι το σημείο αφετηρίας μιας όμορφης αθλητικής -και όχι μόνο!- ιστορίας που κράτησε για χρόνια.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όπως έλεγε ένας Ιταλός φιλόσοφος, «Κάθε Ιστορία είναι Σύγχρονη Ιστορία» και πόσο χαρούμενοι είμαστε που αυτή την ιστορία τη γράφουμε εμείς κι εσείς μαζί."

Οι πρώτες δηλώσεις του Προέδρου  Νίκου Μιχαλάκη:

O πρόεδρος της ΑΕΛΚ μίλησε στον Παύλο Παπαδημητρίου για τον RealFm για την ιστορική μέρα και το κατόρθωμα της ομάδας του:
 
"Τα γράμματα που ξέρω δεν είναι αρκετά για να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Ευχαριστώ  αυτό τον υπέροχο κόσμο που μας στηρίζει από καθε γωνιά του νησιού. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τα δάκρυα της οποίας έγιναν ποτάμι και έπνιξαν τους εχθρούς μου. Ευχαριστώ τον Νάσο Γιακαλή, ο οποίος με στήριξε από τη πρώτη στιγμή.
Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές και έπρεπε να κάνω κατάθεση ψυχής. Αυτή η άνοδος είναι δίκαιη, είναι μια δικαίωση για τους κόπους μας."
 
 
 

 

Η αναμέτρηση
Αναμέτρηση ακατάλληλη για καρδιακούς διεξήχθη στη Μυτιλήνη όπου η Καλλονή φιλοξένησε τον Ολυμπιακό Βόλου με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2, αποτέλεσμα που στέλνει τους γηπεδούχους για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, γράφοντας ιστορία!
 
Από ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα παρατράγουδα, ωστόσο στο τέλος, όλα εκτυλίχθηκαν σε αθλητικά πλαίσια χωρίς παραπάνω επεισόδια.
 
Στο 31’ ο Πινδώνης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βόλου, με τους γηπεδούχους να καταγγέλλουν προκλητικές επιθέσεις από τους φιλοξενούμενους με το παιχνίδι να διακόπτεται για αρκετά λεπτά.
 
Από τη στιγμή που ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο κόλπο της διεκδίκησης της ανόδου καθώς ο Μαρσέλο ισοφάρισε σε 1-1 στο 42’.
 
Στο δεύτερο μέρος υπήρξε ακόμα περισσότερο θρίλερ! Ο Στογιάνοφ στο 67’ με εντυπωσιακό γκολ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Βολιώτες που θα τους έδινε και την άνοδο, ωστόσο στο 83’ ο Κώτσιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας την άνοδο στην ομάδα του.
 
Ο «χρυσός» σκόρερ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε για καθυστέρηση, χωρίς αυτό να τον ενδιαφέρει φυσικά, καθώς με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του στα 19 χρόνια της ιστορίας της, ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία.  
 
ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεοζίνιο, Ντιμπαλά (62’ Γάλας), Μαρσέλο, Κάντζι, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης (73’ Βλαστέλλης), Χωριανόπουλος, Μανούσος, Σερφά (78’ Γκόβας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Πινδώνης (86’ Ανιέτε), Στογιάνοφ, Μπολάτι (75΄ Μπολάτι), Μπρέσκα, Σολάκης (58’ Ναντάγιε), Γιενγκά
 
Διαβάστε   εδώ   την αντίδραση του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλτου. Καταγγελίες για "μπράβους" και "τραυματισμούς"
 

Αυλαία τελευταίας αγωνιστικής

Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει τον τίτλο και να ανεβαίνει στη Super League μαζί με Εργοτέλη και Καλλονή - Στα play off Νίκη, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Παναιτωλικός
 
Η κούπα του πρωταθλητή της Football League θα πάει στη Ριζούπολη φέτος! Ο Απόλλων Σμύρνης με το 2-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής πήρε την πρώτη θέση και τον τίτλο του πρωταθλητή, επιστρέφοντας μετά από 13 χρόνια στη Super League και το ξέφρενο πάρτι για τους φιλάθλους και τους συντελεστές της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έχει ήδη ξεκινήσει…
 
Από εκεί και πέρα, σε ένα ατελείωτο γλέντι έχει ξεκινήσει σε Μυτιλήνη και Ηράκλειο! Στον Ταρλά σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, η Καλλονή, κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο την άνοδο με γκολ που πέτυχε στο 83’ του ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο της ήταν αρκετό για να υπερισχύσει των Θεσσαλών στην ισοβαθμία των 73 βαθμών και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή στη Super League. Επιστροφή στα «σαλόνια» και για τον Εργοτέλη, ο οποίος παρά το 1-1 στον Βόλο με τη Νίκη, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μετά από ένα σύντομο διάλλειμα επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία.
 
Την ευκαιρία να ανέβει απευθείας στη Super League έχασε ο Ηρακλής, καθώς είδε τον Παναιτωλικό να κάνει… δολοφονικό πέρασμα με 2-0 από τη Θεσσαλονίκη και να διεκδικεί κι αυτός απευθείας άνοδο η οποία όμως δεν ήρθε. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής κι η Νίκη Βόλου θα κονταροχτυπηθούν στα play off για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχωρίζει το 3-0 του Βύζαντα Μεγάρων επί της Αναγέννησης Επανομής το οποίο του εξασφάλισε την παραμονή του στη κατηγορία, με τον Θρασύβουλο να ακολουθεί τους Θεσσαλονικείς στη Γ’ Εθνική μετά το 1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο Πανσερραϊκός με τη σειρά του, πέρασε με 3-1 από την έδρα του Φωκικού αλλά δεν πρόλαβε το τρένο των πλέι οφ αφού χάνει στην ισοβαθμία από τη Νίκη Βόλου. Στα άλλα ματς της ημέρας, η Λάρισα νίκησε 2-1 την Καλλιθέα, η Καβάλα με το ίδιο σκορ την Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Εθνικός Γαζώρου τον Πιερικό στις Σέρρες.
 
 
Αποτελέσματα
Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-1
Φωκικός – Πανσερραϊκός 1-3
Βύζας Μεγάρων – Αναγέννηση Επανομής 3-0
Παναχαϊκής – Απόλλων Σμύρνης  1-2
Λάρισα – Καλλιθέα 2-1
Θρασύβουλος – Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Καβάλα – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1
Ηρακλής – Παναιτωλικός  0-2
Καλλονή – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Εθνικός Γαζώρου – Πιερικός    2-1

Τελική βαθμολογία:

 
 
 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!